Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  3:26 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου 2022 14:08

Σύνοδος Κορυφής: H αυστηρή απάντηση Μητσοτάκη – Αποχώρησε εκνευρισμένος από το δείπνο ο Ερντογάν

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Έπειτα από ένα βράδυ με έντονες λεκτικές αντεγκλήσεις, ο Έλληνας πρωθυπουργός ενημερώνει την Παρασκευή τους «27» για την κλιμάκωση της ακραίας ρητορικής της Τουρκίας.

Την ώρα που οι πιθανότητες για μία απευθείας συνάντηση Ερντογάν – Μητσοτάκη παραμένουν απειροελάχιστες, η «οικογενειακή» φωτογραφία της άτυπης Συνόδου την Πέμπτη ήρθε να πιστοποιήσει το «πολεμικό κλίμα» με τους δύο άνδρες να μην ανταλλάσσουν ούτε βλέμμα και να βρίσκονται σε απόσταση.

Υπενθυμίζεται πως άμεση και σε αυστηρούς τόνους υπήρξε η απάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού χθες στις συκοφαντικές «κραυγές» του Τούρκου πρόεδρου, ο οποίος κατηγόρησε – στη διάρκεια του δείπνου των ηγετών – την Ελλάδα ότι ανεβάζει την ένταση και ότι προκαλεί.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε πως η Άγκυρα πρέπει να πάψει να αμφισβητεί την κυριαρχία των νησιών, τονίζοντας πως αντί να προκαλεί εντάσεις θα πρέπει να προσέλθει σε συνεννόηση και διάλογο χωρίς ακραία ρητορική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός πρόκειται να προχωρήσει σε νέες σχετικές δηλώσεις προσερχόμενος στη Σύνοδο των Ευρωπαίων ηγετών, ενώ θα μιλήσει περισσότερο για την συμπεριφορά της Τουρκίας στην ολομέλεια της Συνόδου.

Αποχώρησε εκνευρισμένος από το δείπνο ο Ερντογάν

Υπενθυμίζεται πως όλα ξεκίνησαν όταν κατά το δείπνο των ηγετών της Πράγας ο Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε το λόγο και στο τέλος της παρέμβασής του απρόκλητα κατηγόρησε την Ελλάδα.

Μόλις είπε όσα έχει να πει, άκουσε αναγκαστικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη – που ζήτησε να παρέμβει – και έφυγε προφανώς εκνευρισμένος, καθώς είχε ήδη προγραμματίσει να δώσει συνέντευξη Τύπου.

Σε αυτήν, ο Τούρκος πρόεδρος συνέχισε να επιτίθεται τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα επαναλαμβάνοντας μάλιστα – απαντώντας σε σχετική ερώτηση – ότι καλώς κατάλαβαν οι Έλληνες από το ότι «θα έρθει μία νύχτα ξαφνικά».

Σε άλλα σημεία της συνέντευξής του, άφησε παράθυρα διαλόγου, αλλού ανέφερε πάλι ότι δεν έχει κάτι να συζητήσει και ότι οι Έλληνες βάζουν άλλους να μεσολαβήσουν στις υποθέσεις τους με την Τουρκία.

Ο Μητσοτάκης «φωτογράφισε» την Άγκυρα στον απόηχο των τραγικών ναυαγίων

Αξίζει να σημειωθεί πως έμμεσες, αλλά σαφείς, ήταν οι αιχμές προς την Άγκυρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη την Πέμπτη κατά την άφιξή του στην άτυπη Σύνοδο της Πράγας – πριν δηλαδή την εν λόγω λεκτική αντιπαράθεση.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε τη βαθιά λύπη του για τα τραγικά ναυάγια σε Κύθηρα και Λέσβο, «φωτογραφίζοντας» ουσιαστικά τη στάση της τουρκικής ηγεσίας που αγνοεί επιδεικτικά τις συμφωνίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να συνεργαστούμε πραγματικά και με πολύ πιο ουσιαστικό τρόπο, προκειμένου να αποφύγουμε την επανάληψη τέτοιων περιστατικών στο μέλλον και να εξαλείψουμε εντελώς τα δίκτυα διακινητών που εκμεταλλεύονται αθώους ανθρώπους, υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου, η θεμελιώδης προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα πρέπει να είναι ο ακρογωνιαίος λίθος που στηρίζει αυτή τη νέα προσπάθεια. Ελπίζω, ειλικρινά, πως όλες οι χώρες που συμμετέχουν σήμερα και πιθανώς θα συμμετάσχουν στο μέλλον μοιράζονται αυτές τις κοινές αξίες, όχι μόνο στα λόγια, αλλά και στην πράξη» τονίζει.

Πηγή: thebest.gr

Διαβάστηκε 222 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου 2022 14:09
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/