Σάββατο, 3η Δεκεμβρίου 2022  10:03 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2022 20:21

“Αγρίνιο – Καρπενήσι” : Επιμένει στη μελέτη – κατασκευή για πιο γρήγορα το Συντονιστικό

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Θετική χαρακτηρίζει το Συντονιστικό για το δρόμο “Αγρίνιο – Καρπενήσι” την απόφαση του Υπουργείου Υποδομών να εντάξει στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με 8 εκατ. τις μελέτες για τον άξονα Αστακός- Πλατυγιάλι– Αγρίνιο – Καρπενήσι – Λαμία, υπό την έννοια ότι για πρώτη φορά αντιμετωπίζεται ενιαία. Ωστόσο επιμένει πως το έργο θα γίνει πιο γρήγορα με το σύστημα “μελέτη – κατασκευή”

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει :

Το συντονιστικό για το δρόμο Αγρίνιο-Καρπενήσι θεωρεί θετικό το γεγονός ότι το έργο “Αστακός-Πλατυγιάλι-Αγρίνιο-Καρπενήσι-Λαμία” αντιμετωπίζεται ενιαία ως διευρωπαϊκό δίκτυο που θα βγάλει τη Δυτική Ελλάδα από την απομόνωση και θα την ενώνει με την Ανατολική.

Αντιλαμβανόμαστε από τις προθεσμίες για τις υπολειπόμενες μελέτες ότι η υλοποίηση του έργου συνολικά δεν θα ξεκινήσει πριν το 2026. Σε αυτό το πακέτο των 8.000.000 ευρώ για τις μελέτες ΔΕΝ περιλαμβάνεται το τμήμα από το 7ο χμ-28χμ (θέση Σταυρός) γιατί θέλουμε να πιστεύουμε ότι σχεδόν έχει ολοκληρωθεί και ανήκει σε προηγούμενο πακέτο. Ωστόσο ως συντονιστικό επιμένουμε στη λογική “μελέτη-κατασκευή” όπως είχε συμφωνηθεί από όλους τους φορείς στη συνάντηση -ορόσημο της 12ης Μαρτίου αρχής γενομένης από τα πρώτα 28 χμ που η μελέτη είναι σχεδόν έτοιμη η οποία μπορεί να μπει πριν την ολοκλήρωση των μελετών και να ενωθεί με τα 5χμ που είναι σχεδόν έτοιμα να παραδοθούν από το κόμβο Liddle έως Καμαρούλα.

Το συντονιστικό θα παρακολουθεί το θέμα και καλεί και άλλους συμπολίτες μας να το πλαισιώσουν με μοναδικό σκοπό το όνειρο δεκαετιών, η σύνδεση Δυτικής – Ανατολικής Στερεάς Ελλάδος να γίνει πραγματικότητα.

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 91 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News