Κυριακή, 29η Σεπτεμβρίου 2024  12:11 πμ
Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2022 21:54

Παναιτωλικός: Τα ιστορικά «ντόρτια», ο αποστομωτικός Καρέλης και η… Μπαρτσελόνα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σε ντελίριο ενθουσιασμού βρίσκεται ο κόσμος του Παναιτωλικού μετά την τεράστια χθεσινή νίκη στα Γιάννενα. Οι Αγρινιώτες κατάφεραν σε εκτός έδρας ματς με χαρακτήρα τοπικού ντέρμπι να πετύχουν τέσσερα τέρματα , γεγονός που γράφει με χρυσά γράμματα το όνομα του Αναστασίου (για ακόμα μια φορά), αλλά και των ποδοσφαιριστών στην παναιτωλική ιστορία.

Ο Αρτινός κόουτς, δε μετέβαλε το αγωνιστικό πλάνο του Τίτορμου ούτε στους «Ζωσιμάδες»: σαφείς αμυντικοί προσανατολισμοί, η μπάλα στον αντίπαλο και… χτύπημα στην κόντρα.

Το πλάνο δούλεψε εξ αρχής, με τον Μόρσεϊ να ανοίγει τον δρόμο με υπέροχο γκολ και να δικαιώνει τον προπονητή του, που τον επέλεξε ως βασικό στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Ο αντίπαλος προπονητής, αντιθέτως, δε φάνηκε ιδιαίτερα διαβασμένος, πέφτοντας στην «παγίδα» του κυριαρχικού κι άκρως επιθετικού παιχνιδιού. Και το πλήρωσε ακριβά, με τον Νίκο Καρέλη να κάνει πάρτι και τους Γιαννιώτες να βρίσκονται στα κάγκελα, στήνοντας «λαΐκά» δικαστήρια για την ντροπιαστική ήττα με τη λήξη του ματς.

Την ίδια ώρα σύσσωμο το ποδοσφαιρικό Αγρίνιο αποθέωνε τον Καρέλη για το φοβερό χατ-τρικ του. Έναν ποδοσφαιριστή που αμφισβητήθηκε πολύ, ειδικά κατά την περσινή σεζόν.

Ακόμα και φέτος, όμως, ακούγονται δεξιά κι αριστερά σχόλια περί «επιθετικού που δεν έχει το γκολ». Η καλύτερη απάντηση ήρθε χθες, με τον Έλληνα Χουλκ να αποστομώνει τους επικριτές του, όντας τρομερά αποτελεσματικός.

Η αποτελεσματικότητα, άλλωστε, είναι το βασικό στοιχείο που έχει οδηγήσει τον φετινό Παναιτωλικό στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά κι ο Αναστασίου στη συνέντευξη τύπου, «ο Παναιτωλικός δεν είναι… Μπαρτσελόνα», ώστε να φιλοδωρεί με τεσσάρες κάθε αντίπαλο, παίζοντας παράλληλα εντυπωσιακό ποδόσφαιρο.

Έχει αδυναμίες, μερικές εκ των οποίων φάνηκαν και χθες, όταν από το 30’ έως και το 65’ πιέστηκε αρκετά από τον ΠΑΣ και κινδύνεψε να ισοφαριστεί. Επίσης, ούτε στα Γιάννενα είδαμε τον Παναιτωλικό να κυκλοφορεί καλά την μπάλα. Τα γκολ, άλλωστε, προήλθαν από στημένες φάσεις και αντεπιθέσεις ύστερα από «μεγάλες» μπαλιές. Ποιος νοιάζεται για όλα αυτά, βέβαια, όταν η μπάλα μπαίνει στο πλεκτό τέσσερις φορές;

Το ευτύχημα είναι πως ο Παναιτωλικός έχει πάρει σπουδαία αποτελέσματα, χωρίς να έχει πιάσει το «πικ» της απόδοσής του. Κι ένα εύλογο ερώτημα που γεννιέται είναι το εξής: «όταν ρολάρει η ομάδα, τι θα δούνε τα μάτια μας;».

Στο ποδόσφαιρο, βέβαια, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Ειδικά για ομάδες μεσαίου βεληνεκούς, όπως ο Τίτορμος, η επιτυχία από την αποτυχία απέχει ελάχιστα. Χαμηλά η μπάλα, λοιπόν, με υπομονή και πίστη στην ομάδα και τα καλύτερα είναι μπροστά μας.

Υ.Γ.: Υπέροχη η ατμόσφαιρα στο «κλουβί» με την ΑΕΚ, αλλά το πραγματικά μεγάλο ματς είναι αυτό του Σαββάτου κόντρα στον εντυπωσιακό Βόλο. Η ομάδα μας αξίζει και χρειάζεται την στήριξη, το χειροκρότημα και την παρουσία του κόσμου της στο γήπεδο.

Νικόλας Δρέλλιας

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 333 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News