Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  8:31 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2022 23:53

Φώτης Ζησιμόπουλος: Κυνηγώντας τον δεύτερο διαδοχικό «άθλο»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Φώτης Ζησιμόπουλος τερμάτισε στην πρώτη θέση στο περσινό «Σπάρταθλον». Πρόκειται για έναν διεθνή αγώνα υπερμαραθωνίου δρόμου 246,8 χιλιομέτρων. Διεξάγεται στην Ελλάδα από το 1983 στη διαδρομή Αθήνα – Σπάρτη.

Ο Γιάννης Κούρος ήταν ο νικητής του πρώτου «Σπάρταθλον». Ο Έλληνας υπερμαραθωνοδρόμος έχει και το ρεκόρ διαδρομής με 20 ώρες και 25 λεπτά.

Ο 40χρονος Φώτης Ζησιμόπουλος, αστυνομικός στο επάγγελμα, υπερμαραθωνοδρόμος τερμάτισε στην πρώτη θέση το 2021 με χρόνο 21 ώρες 57 λεπτά και 37 δευτερόλεπτα. Ήταν ο πρώτος Έλληνας που νικούσε στον αγώνα μετά το 1998.

Ο αθλητής με καταγωγή από το Αγρίνιο θα τρέξει στη διοργάνωση και φέτος (30/9) και μίλησε στην «Κ» για τον μεγάλο του στόχο.

«Αυτό που θυμάμαι πιο έντονα ήταν η υποδοχή του κόσμου και τον παλμό που υπήρχε. Ήταν ανεπανάληπτο το συναίσθημα όταν τερματίζεις σε έναν τέτοιο αγώνα. Υπήρχε μεγάλη υποστήριξη από τον κόσμο κατά τη διάρκεια της διαδρομής αλλά και ενθουσιασμός γιατί ήμουν ο πρώτος Έλληνας που τερμάτισε στην πρώτη θέση μετά από 23 χρόνια», ανακαλεί στη μνήμη του ο Φώτης Ζησιμόπουλος για το «Σπάρταθλον» του 2021.

Οι συντοπίτες του στο Αγρίνιο τον υποδέχθηκαν ως ήρωα έπειτα από εκείνον τον αγώνα. «Ήταν κάτι που δεν περίμενα», ομολογεί στην «Κ» ο Έλληνας υπερμαραθωνοδρόμος.

Ο ίδιος περιέγραψε την περσινή του προσπάθεια: «Μέσα στον αγώνα υπάρχει κούραση, όπως είναι λογικό. Κάθε αθλητής ακολουθεί την τακτική του. Σε έναν αγώνα με τόσο μεγάλη απόσταση μπορεί να συμβούν τα πάντα. Με βοήθησε πάρα πολύ ο κόσμος που με ενθάρρυνε κατά τη διάρκεια της διαδρομής».

«Το συναίσθημα είναι απερίγραπτο όταν τερματίζεις μετά από τέτοιον αγώνα. Οι φωνές του κόσμου αλλά και η αγάπη που εισέπραξα από εκείνη την στιγμή ήταν η ανταμοιβή μου», είπε στην «Κ» ο Φώτης Ζησιμόπουλος.

Ο 40χρονος αθλητής θα συμμετάσχει και φέτος στο «Σπάρταθλον» με μεγάλο στόχο όχι μόνο την πρώτη θέση αλλά και ένα ατομικό ρεκόρ όσον αφορά τον χρόνο. «Μεγάλος στόχος μου είναι φυσικά να καταφέρω να τερματίσω και φέτος στην πρώτη θέση. Δεν είναι κάτι εύκολο, όπως δεν ήταν και την περασμένη χρονιά. Ωστόσο, πιστεύω ότι μπορώ να τα καταφέρω. Θεωρώ ότι αν μου βγει και ο αγώνας μπορώ να κυνηγήσω έναν καλύτερο χρόνο από τον περσινό. Αλλά αυτό είναι κάτι που θα φανεί εκείνη την στιγμή», αποκάλυψε μιλώντας στην «Κ».
«Οι υπεραποστάσεις δεν είναι κάτι εύκολο και απλό. Χρειάζεται πολλή προπόνηση και καλή διατροφή. Προπονούμαι σχεδόν καθημερινά και τρέχω περίπου 200 με 250 χιλιόμετρα την εβδομάδα. Μέσα στο πρόγραμμά μου υπάρχουν προπονήσεις διαλειμματικές αλλά και πιο «χαλαρές» όπου ο ρυθμός πέφτει αλλά τα χιλιόμετρα είναι και πάλι πολλά», είπε στην «Κ» για την προπόνησή του ο Φώτης Ζησιμόπουλος.

Αστυνομικός στο επάγγελμα και με δύο παιδιά, η ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής – οικογενειακής ζωής και προπονήσεων είναι δύσκολη. «Πρέπει να είμαι συνεπής στις υποχρεώσεις μου τόσο στην οικογένειά μου όσο και τη δουλειά μου. Παράλληλα, πρέπει να βρίσκω ελεύθερο χρόνο για τις προπονήσεις μου. Δεν είναι κάτι εύκολο αλλά αν κάνεις κάτι που αγαπάς, τότε δε σου φαίνεται τίποτα από όλα αυτά. Όλων η ζωή άλλωστε έχει γίνει μία… ultra διαδρομή με τα πάνω της και τα κάτω της».

«Πάντα μου άρεσε ο αθλητισμός και ξεκίνησα να τρέχω το 2007. Το έκανα πιο εντατικά και με προπόνηση το 2018. Διάβαζα παράλληλα κάποια βιβλία και μου άρεσαν και οι ιστορίες που γεννιούνται μέσα από τον αθλητισμό. Οι μεγάλες αποστάσεις είναι κάτι επίπονο αλλά το συναίσθημα που σου προσφέρει ο αθλητισμός είναι κάτι μοναδικό. Ο πόνος και η κούραση είναι πάντα εκεί αλλά δεν το σκέφτομαι αφού κάνω κάτι που αγαπώ και με γεμίζει παράλληλα», ομολόγησε ο Φώτης Ζησιμόπουλος.

Πηγή: kathimerini.gr– Πηνελόπη Παπαδήμου

Διαβάστηκε 300 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.