Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  1:34 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2022 23:47

Αγρίνιο – Λαϊκή Ενότητα: Πρόταση για εκλογική συνεργασία όλων των δυνάμεων της αριστεράς πλην του ΣΥΡΙΖΑ (video+φωτο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μέσα από την συνέλευση της Λαϊκιάς Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας ο Δημήτρης Στρατούλης έρχεται να προτείνει την δημιουργία αριστερού μετώπου και εκλογικής συνεργασίας όλων των δυνάμεων της αριστεράς, συμπεριλαμβανομένου και του ΚΚΕ με σκοπό να δυναμώσει όλη η αριστερά στη χώρα. 

Η Λαϊκή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας προγραμμάτισε για σήμερα και πραγματοποίησε νωρίτερα το απόγευμα ανοιχτή συνέλευση στο Αγρίνιο με ομιλητή τον Δημήτρη Στρατούλη.

Η συνέλευση έγινε στο πλαίσιο της Πανελλαδικής συνδιάσκεψης της Λαϊκής Ενότητας για την ανασυγκρότηση, διεύρυνση και επανίδρυσή της και την ανάδειξη ηγεσία της, που θα γίνει στις 15 και στις 16 Οκτώβρη στην Αθήνα, στην Γεωπονική Σχολή.

Μιλώντας στη «Σ» ο κ. Στρατούλης επεσήμανε πως: «η Λαϊκή Ενότητα θα ανασυγκροτηθεί μετά την ήττα που είχε στις εκλογές του 2019, θα διευρυνθεί με γνωστά και ανέντακτα πρόσωπα της Αριστεράς και όχι μόνο και θα επανιδρυθεί μαζί με τον εκσυγχρονισμό της και την διατύπωση της νέας της πολιτικής πρότασης για την αριστερά και τη χώρα.

Οι συνελεύσεις αυτό το διάστημα είναι συνεχείς σε όλη την Ελλάδα. Εγώ ξεκίνησαν από την Πάτρα, ήρθα στο Αγρίνιο, θα πάω στην Άρτα, τα Ιωάννινα, στην Κέρκυρα και θα κλείσω με την συμμετοχή μου στην αντίστοιχη συνέλευση στον Αστακό. Έτσι κάνουν και πολλά άλλα στελέχη της Λαϊκής Ενότητας, ώστε να καλύψουμε όλη την Ελλάδα και να ενημερώσουμε όλους τους φίλους μας και όλους όσους ανήκουν στο χώρο της αριστεράς και αναζητούν μια νέα πρόταση.

Σκοπός μας είναι να γίνει ένας πλούσιος διάλογος από τον οποίο και θα λάβουμε και θα δώσουμε. Η ανοιχτή συνέλευση έχει ως στόχευση να έρθει στις συνελεύσεις μας και άλλος κόσμος από τον χώρο της αριστεράς για να ακούσουμε την άποψή του, να ακούσει και τη δική μας και να τον προσκαλέσουμε να συνταχθεί μαζί μας.

Ο λόγος που θα γίνει η συνδιάσκεψη είναι η διαμόρφωση της πολιτικής πρότασης. Συγκεκριμένα προτείνουμε και θέλουμε την συνεργασία όλων των δυνάμεων της αριστεράς, κατ αρχής της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, του ΚΚΕ, της Ανταρσίας, της Αναμέτρησης και κάθε άλλης δύναμης που υπάρχει στην ριζοσπαστική αριστερά χωρίς κανέναν αποκλεισμό. Επειδή όμως αυτό μόνο δεν φτάνει και έχουμε τις συνθήκες της οικονομική κρίσης, της πανδημίας, τις επιπτώσεις του πολέμου που δημιουργούν δύσκολη κατάσταση για τον χειμώνα που μας έρχεται, όπως επίσης και για τους επόμενους χειμώνες και δημιουργούν ταυτόχρονα τεράστια δυσκολία στα λαϊκά στρώματα θεωρούμε πως αυτή την στιγμή πρέπει να υπάρχει ένας πολύ ευρύτερος πόλος που να έχει ως αποκούμπι και στήριγμα ο εργαζόμενος, ο νεολαίος, ο συνταξιούχος και γενικότερα όλα τα λαϊκά στρώματα.

Με βάση αυτό λέμε ότι αυτή την στιγμή χρειάζεται να γίνει και στην Ελλάδα κάτι που έγινε στη Γαλλία και την Λατινική Αμερική και αποδείχτηκε νικηφόρο. Αυτό δεν είναι κάτι άλλο από την εκλογική συνεργασία όλων των δυνάμεων της αριστεράς. Αφαιρούμε τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίο αυτοπροσδιορίζεται πλέον ως κεντροαριστερά, αλλά και οι πολιτικές του δεν έχουν πλέον το αριστερό πρόσημο.

Η πρόταση μας για εκλογική συνεργασία απευθύνεται στην ΛΑΕ, την Ανταρσία, το ΚΚΕ, το ΜέΡΑ25 και ότι υπάρχει αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνω.

Αυτό έγινε και στην Γαλλία και για μισή μονάδα δεν ήρθε πρώτο στις εκλογές το αριστερό μέτωπο. Το ίδιο συνέβη και στη Λατινική Αμερική και σε όλες τις εκλογές όπου καν αν γίνονται το τελευταίο τουλάχιστον χρόνο. Σ αυτές τις περιπτώσεις το αριστερό μέτωπο κερδίζει τις εκλογές και δίνει την ελπίδα στο λαό ότι μπορεί να εφαρμόσει μια πολιτική που θα στηρίξει τα λαϊκά συμφέροντα και όχι το κέρδος των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.

Αυτό μας δείχνει τι πρέπει να γίνει στην Ελλάδα και γι αυτό κάνουμε την πρόταση αυτή για εκλογική συνεργασία. Υπάρχει επίσης και το παράδειγμα της Ιταλίας όπου η ριζοσπαστική αριστερά διαλύθηκε διότι «κατέβηκε» διασπασμένη στις εκλογές και από την άλλη δόθηκε πολιτικός χώρος στην ακροδεξιά με αποτέλεσμα να είναι και πρώτη δύναμη. Η Ιταλία μας δείχνει τι πρέπει να μην κάνουμε.

Πέραν όμως αυτού σκοπεύουμε να διαμορφώσουμε κάποιες προγραμματικές προτάσεις και ένα κοινό πρόγραμμα με τις άλλες δυνάμεις της αριστεράς που θα βασίζονται σε σημεία που έχουμε κοινές θέσεις και είναι κυρίως τα βασικά λαϊκά προβλήματα. Πως λ.χ. να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια, η ενεργειακή φτώχια, πως θα στηριχτεί η δημόσια υγεία για να αντιμετωπιστεί η πανδημία, πως θα έχουμε καλά δημόσια σχολεία; Πως θα προστατέψουμε τον κόσμο από πλειστηριασμούς, από το να τους κοπεί το ρεύμα και το νερό. Τα βασικά λαϊκά προβλήματα είναι στο επίκεντρο όλων μας.

Το τρίτο είναι ότι θα λύσουμε μέσα από την συνδιάσκεψη των Αθηνών το πρόβλημα της ηγεσίας, διότι μετά την παραίτηση το 2019 του Παναγιώτη Λαφαζάνη που ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για την εκλογική ήττα της Λαϊκής Ενότητας θα κουβεντιάσουμε για την ανάδειξη της ηγεσίας.

Δεν πάμε να δυναμώσουμε ένα από τα «μαγαζιά» της αριστεράς, αλλά στοχεύουμε να δυναμώσουμε όλη την αριστερά και να επιτύχουμε την ενότητα της αριστεράς και επειδή η Λαϊκή Ενότητα έχει αυτό το χαρακτηριστικό και στη «σημαία» της από παλιά, το ζήτημα της ενότητας όλων των αριστερών δυνάμεων, μια ισχυρή λαϊκή ενότητα μπορεί πραγματικά να συμβάλει και να διαπραγματευτεί για να επιτευχθεί και αυτό στην χώρα μας».

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 198 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Πολυμέσα