Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  12:19 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2022 09:50

ΠAΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ για το Κλίμα: "Δεν υπάρχει κλιματική κρίση"!!!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

ΠAΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ για το Κλίμα: "Δεν υπάρχει κλιματική κρίση"!!!

Η διακήρυξη υπογράφεται από 1.100 και πλέον επιστήμονες από 15 χώρες....

Η Global Climate Intelligence Group, μια από τις μεγαλύτερες και πιο έγκυρες επιστημονικές κοινότητες που ασχολούνται με την υπερθέρμανση του πλανήτη και την κλιματική αλλαγή, δημοσίευσε μια έκθεση η οποία, χωρίς το παραμικρό περιθώριο αμφισημίας, υποστηρίζει ότι το κυρίαρχο αφήγημα ότι για την υπερθέρμανση της ατμόσφαιρας ευθύνονται η ανθρωπότητα και τα αέρια του θερμοκηπίου δεν είναι τίποτα περισσότερο από έναν μύθο, ένα ψέμα και μια διαστρέβλωση.

Το δημοσιευμένο έγγραφο, το οποίο οι συντάκτες του έχουν χαρακτηρίσει ως Παγκόσμια Διακήρυξη για το Κλίμα, έχει τον εντελώς σκανδαλώδη τίτλο “Δεν υπάρχει κλιματική καταστροφή”. Η διακήρυξη, η οποία υπογράφεται από 1.100 και πλέον επιστήμονες από τις δεκαπέντε χώρες με τη μεγαλύτερη επιστημονική ικανότητα, υποστηρίζει ότι:

**************

Η επιστήμη του κλίματος θα έπρεπε να είναι λιγότερο πολιτική, ενώ οι πολιτικές για το κλίμα θα έπρεπε να είναι περισσότερο επιστημονικές. Ειδικότερα, οι επιστήμονες θα πρέπει να τονίσουν ότι τα αποτελέσματα των μοντέλων τους δεν αποτελούν προϊόν μαγείας: τα υπολογιστικά μοντέλα είναι ανθρώπινα. Αυτό που βγαίνει εξαρτάται πλήρως από αυτά που έχουν βάλει οι θεωρητικοί και οι προγραμματιστές: υποθέσεις, παραδοχές, σχέσεις, παραμετροποιήσεις, περιορισμοί σταθερότητας κ.λπ. Δυστυχώς, στην επικρατούσα κλιματική επιστήμη το μεγαλύτερο μέρος των δεδομένων αυτών δεν γνωστοποιείται.

Το να πιστέψει κανείς το αποτέλεσμα ενός κλιματικού μοντέλου σημαίνει ότι πιστεύει αυτό που οι κατασκευαστές του μοντέλου έχουν βάλει μέσα. Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα της σημερινής συζήτησης για το κλίμα, στην οποία τα κλιματικά μοντέλα έχουν κεντρική θέση. Η επιστήμη του κλίματος έχει εκφυλιστεί σε μια συζήτηση που βασίζεται σε πεποιθήσεις και όχι σε υγιή αυτοκριτική επιστήμη. Θα πρέπει να απελευθερωθούμε από την αφελή πίστη στα ανώριμα κλιματικά μοντέλα. Στο μέλλον, η έρευνα για το κλίμα πρέπει να δώσει σημαντικά μεγαλύτερη έμφαση στην εμπειρική επιστήμη.

Δεν υπάρχει κλιματική κρίση

Ένα παγκόσμιο δίκτυο με περισσότερους από 1200 επιστήμονες και επαγγελματίες έχει ετοιμάσει αυτό το επείγον μήνυμα. Η επιστήμη του κλίματος θα πρέπει να είναι λιγότερο πολιτική, ενώ οι πολιτικές για το κλίμα θα πρέπει να είναι περισσότερο επιστημονικές. Οι επιστήμονες θα πρέπει να αντιμετωπίζουν ανοιχτά τις αβεβαιότητες και τις υπερβολές στις προβλέψεις τους για την υπερθέρμανση του πλανήτη, ενώ οι πολιτικοί θα πρέπει να υπολογίζουν ψύχραιμα το πραγματικό κόστος καθώς και τα φανταστικά οφέλη των μέτρων πολιτικής τους.

Φυσικοί και ανθρωπογενείς παράγοντες προκαλούν αύξηση της θερμοκρασίας

Το γεωλογικό αρχείο αποκαλύπτει ότι το κλίμα της Γης μεταβάλλεται όσο υπάρχει ο πλανήτης, με φυσικές ψυχρές και θερμές φάσεις. Η Μικρή Εποχή των Παγετώνων έληξε μόλις το 1850. Ως εκ τούτου, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τώρα βιώνουμε μια περίοδο θέρμανσης.

Η αύξηση της θερμοκρασίας είναι πολύ πιο αργή από ό,τι είχε προβλεφθεί

Ο κόσμος έχει θερμανθεί σημαντικά λιγότερο από ό,τι προβλέπει η IPCC με βάση τη μοντελοποιημένη ανθρωπογενή επιρροή. Το χάσμα μεταξύ του πραγματικού κόσμου και του μοντελοποιημένου κόσμου μας λέει ότι απέχουμε πολύ από την κατανόηση της κλιματικής αλλαγής.

Η πολιτική για το κλίμα βασίζεται σε ανεπαρκή μοντέλα

Τα κλιματικά μοντέλα έχουν πολλές ελλείψεις και δεν είναι ούτε κατά διάνοια αληθοφανή ως εργαλεία παγκόσμιας πολιτικής. Διογκώνουν την επίδραση των αερίων του θερμοκηπίου, όπως το CO2. Επιπλέον, αγνοούν το γεγονός ότι ο εμπλουτισμός της ατμόσφαιρας με CO2 είναι ευεργετικός.

Το CO2 είναι η τροφή των φυτών, η βάση όλης της ζωής στη Γη

Το CO2 δεν είναι ρύπος. Είναι απαραίτητο για όλη τη ζωή στη Γη. Η φωτοσύνθεση είναι ευλογία. Περισσότερο CO2 είναι ευεργετικό για τη φύση, πρασινίζει τη Γη: το πρόσθετο CO2 στον αέρα έχει προωθήσει την αύξηση της παγκόσμιας βιομάζας των φυτών. Είναι επίσης καλό για τη γεωργία, καθώς αυξάνει τις αποδόσεις των καλλιεργειών παγκοσμίως.

Η υπερθέρμανση του πλανήτη δεν έχει αυξήσει τις φυσικές καταστροφές

Δεν υπάρχουν στατιστικά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη εντείνει τους τυφώνες, τις πλημμύρες, τις ξηρασίες και άλλες παρόμοιες φυσικές καταστροφές ή τις καθιστά συχνότερες. Ωστόσο, υπάρχουν άφθονες αποδείξεις ότι τα μέτρα περιορισμού του CO2 είναι εξίσου επιζήμια όσο και δαπανηρά.

Η πολιτική για το κλίμα πρέπει να σέβεται τις επιστημονικές και οικονομικές πραγματικότητες

Δεν υπάρχει κλιματική κρίση. Επομένως, δεν υπάρχει λόγος πανικού και συναγερμού. Αντιτιθέμεθα σθεναρά στην επιβλαβή και μη ρεαλιστική πολιτική του μηδενικού ισοζυγίου CO2 που προτείνεται για το 2050. Εάν προκύψουν καλύτερες προσεγγίσεις, και σίγουρα θα προκύψουν, έχουμε άπλετο χρόνο να σκεφτούμε και να προσαρμοστούμε εκ νέου. Στόχος της παγκόσμιας πολιτικής θα πρέπει να είναι η “ευημερία για όλους” με την παροχή αξιόπιστης και οικονομικά προσιτής ενέργειας ανά πάσα στιγμή. Σε μια ευημερούσα κοινωνία οι άνδρες και οι γυναίκες είναι καλά μορφωμένοι, τα ποσοστά γεννήσεων είναι χαμηλά και οι άνθρωποι νοιάζονται για το περιβάλλον τους.

Επίλογος

Η Παγκόσμια Διακήρυξη για το Κλίμα (ΠΔΚ) συγκέντρωσε ένα ευρύ φάσμα ειδικών επιστημόνων από όλο τον κόσμο*. Οι σημαντικές γνώσεις και η εμπειρία αυτής της ομάδας είναι απαραίτητες για την επίτευξη μιας ισορροπημένης, αμερόληπτης και αξιόπιστης άποψης για την κλιματική αλλαγή.

Από εδώ και στο εξής η ομάδα θα λειτουργεί ως “Global Climate Intelligence Group”. Η ομάδα CLINTEL θα παρέχει ζητούμενες και μη ζητούμενες συμβουλές σχετικά με την κλιματική αλλαγή και την ενεργειακή μετάβαση σε κυβερνήσεις και εταιρείες παγκοσμίως.

* Δεν είναι ο αριθμός των εμπειρογνωμόνων αλλά η ποιότητα των επιχειρημάτων που έχει σημασία.

Η Παγκόσμια Διακήρυξη για το Κλίμα και όλοι οι υπογράφοντες σε pdf

Διαβάστηκε 450 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.