Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  2:00 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2022 23:06

Αγρίνιο: οι δάσκαλοι ως «12 ένορκοι» στο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου (Παρ 30/9/2022 21:00)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 9:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στο ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου η παράσταση «Οι 12 ένορκοι», στο πλαίσιο του 4ου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου.

Η παράσταση ανεβαίνει από την Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αγρινίου – Θέρμου «Κοσμάς ο Αιτωλός».

Λίγα λόγια για την παράσταση:

Η παράσταση ξεκινά σε μια αίθουσα ποινικού δικαστηρίου όταν ο δικαστής, με το τέλος της διαδικασίας, απευθύνεται στους 12 ενόρκους και τους καλεί να συνεδριάσουν για να κρίνουν και να αποφασίσουν ομόφωνα την ενοχή ή όχι του κατηγορουμένου. Οι ένορκοι συγκεντρώνονται στην ανάλογη αίθουσα και όλη η παράσταση εξελίσσεται μέσα σε αυτήν την αίθουσα.

Από τις πληροφορίες που παίρνουμε κατά τη διάρκεια της παράστασης, μαθαίνουμε ότι η υπόθεση αφορά ένα 18 χρόνο αγόρι που κατηγορείται για την εν ψυχρώ δολοφονία με στιλέτο του πατέρα του. Το αγόρι (που δεν μαθαίνουμε το όνομά του) είναι ένα παιδί μεγαλωμένο στην κακόφημη συνοικία της πόλης, κακοποιημένο σωματικά από τον πατέρα του, φτωχό, αμόρφωτο και με παραβατικό παρελθόν.

Οι ένορκοι καλούνται να κρίνουν αν το αγόρι δολοφόνησε τον πατέρα του ή όχι, όπως επιμένει ο κατηγορούμενος. Σε περίπτωση ενοχής, ποινή είναι η καταδίκη σε θάνατο. Οι 12 ένορκοι είναι τυπικά παραδείγματα συνηθισμένων ανθρώπων. Οι περισσότεροι από αυτούς, και συγκεκριμένα οι 11 από τους 12 είναι ήδη πεπεισμένοι για την ενοχή του κατηγορούμενου και ευελπιστούν ότι σε λίγη ώρα θα έχουν ξεμπερδέψει. Ένας από αυτούς όμως δεν είναι πεπεισμένος απόλυτα για την ενοχή του νεαρού.

Ανακάλυψε, κατά την διάρκεια της δίκης, πολλά κενά στις καταθέσεις των μαρτύρων και πολλές αντιφάσεις. Έτσι ζητά από τους υπόλοιπους την άνεση χρόνου για να μπορέσει να τους εξηγήσει τις αμφιβολίες του.

Κείμενο: Ρέτζιναλντ Ρόουζ
Σκηνοθεσία: Ντίνος Ιωάννης
Σκηνικά: Μπιλίνη Κατερίνα

Παίζουν:
Αλεξανδροπούλου Αρχοντούλα
Ζιόβα Δέσποινα
Ιωάννου Χριστίνα
Κακαές Φώτης
Καλαντζή Μάρθα
Κασούμη Κωνσταντίνα
Κοντοκώστα Νατάσα
Κυριαζής Χρήστος
Μπερίκου Χρύσα
Ντίνος Ιωάννης
Παπαγεωργίου Ειρήνη
Ταφίλη Αθανασία

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 255 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.