Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  12:05 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2022 21:00

Πρόσκληση εκδήλωσης συμμετοχής στο νέο project της Αριάδνης Δάντε "Το σεντούκι του παππού"

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Το σεντούκι του παππού: 
 
Πριν από πολλά χρόνια, ο εκπαιδευτικός Περικλής Καίσαρης πραγματοποίησε έναν πνευματικό άθλο. Αφιέρωσε ένα μεγάλο μέρος της ζωής του για να καταφέρει να μαζέψει σπυρί - σπυρί 1049 ποιήματα από όλες τις χώρες του κόσμου και να γεμίσει δύο τόμους Παγκόσμιας Δημοτικής Ποίησης.
 
Η μίνι σειρά ψηφιακών αφηγήσεων με τίτλο "Το σεντούκι του παππού" έχει στόχο την προαγωγή της αξίας του παιδικού βιβλίου, τη μύηση των συμμετεχόντων και των ακροατών στη δημιουργική γραφή και τον ψηφιακό εγγραμματισμο, την ενδυνάμωση της φαντασίας μικρών και μεγάλων και την ανάδειξη της λαογραφίας και της Παγκόσμιας Δημοτικής Ποίησης μέσα από ένα μοναδικό κάθε φορά Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής.
 
Εμψυχώτρια της σειράς είναι η Μηχανικός Πληροφορικής και υποψήφια Διδάκτωρ στη "Διδακτική της Πληροφορικής", κυρία Ευτυχία Σαμαρτζοπανου, που διατηρεί το συγγραφικό ψευδώνυμο "Αριάδνη Δάντε".
 
Τη δημιουργική ομάδα του έργου πλαισιώνει ο εκπαιδευτικός Θεόδωρος Τσιλίκας, υπεύθυνος του Μουσείου Ιστορίας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Αγγελόκαστρο Αιτωλοακαρνανίας), τρεις μαθητές ηλικίας 4-12 ετών με διακριτούς ρόλους και ένας καλεσμένος οποιασδήποτε ηλικίας. Οι συμμετέχοντες πρέπει να γνωρίζουν το διήγημα της συγγραφέως με τον ομώνυμο τίτλο, το λοιπό συγγραφικό έργο της Αριάδνης Δάντε και να έχουν συμπληρώσει τη σχετική φόρμα υποβολής συμμετοχής.
 
Αναλυτικές πληροφορίες βρίσκονται στο άρθρο: http://chipoupolis.blogspot.com/2022/09/blog-post.html?m=1
 
Για τη συμμετοχή είναι απαραίτητη η γονική συναίνεση.
 
Η ψηφιακή πρόσκληση για την εκδήλωση συμμετοχής στο project "Το σεντούκι του παππού" περιλαμβάνεται στο ακόλουθο βίντεο:
 
 
 
 
Για την υποβολή της συμμετοχής σας ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
 
αριαδνη 1 21 9 2022
αριαδνη 2 21 9 2022
 
 
Διαβάστηκε 2531 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2022 00:24
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.