Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  12:17 μμ
 
wm small
Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2022 11:20

Νοσοκομείο Αγρινίου: Ρεκόρ δειγμάτων από εθελοντές δότες μυελού των οστών – Το “ευχαριστώ” του διοικητή

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή στη δράση του Νοσοκομείου Αγρινίου με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι εξαντλήθηκαν όλα τα κιτ συλλογής δειγμάτων που είχαν διατεθεί για τη διασταύρωση συμβατότητας με δυνητικούς λήπτες,   γι΄αυτό αυτό και ο διοικητής της νοσηλευτικής μονάδας Μιχάλης Σερασκέρης θέλησε να ευχαριστήσει δημόσια όσους συμμετείχσαν στη δράση και όλους όσοι συνέβαλαν στην υλοποίησή της.

Η ανάρτηση του κ. Σερασκέρη:

“Πολύ μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους πολίτες του Αγρινίου που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση να δώσουν δείγμα σάλιου ώστε στο μέλλον να διασταυρωθεί η συμβατότητά τους με συνανθρώπους μας που θα χρειαστούν μεταμόσχευση μυελού των οστών.

Ξοδέψαμε όλο το υλικό συλλογής δειγμάτων, δεν είχαμε άλλα, δεν θα μπορούσαμε να διαχειριστούμε περισσότερα σε μια μέρα.

Το Νοσοκομείο Αγρινίου σας περιμένει, όποτε το ζητήσετε, να δώσετε δείγματα, έως την επόμενη φορά που θα μετάσχουμε σε ανοιχτού τύπου δράσεις.

Ευχαριστώ και τους εθελοντές νοσηλευτές που έσπευσαν κάτω από τον Σεπτεμβριανό ήλιο να περιμένουν επί ώρες τους επισκέπτες του περιπτέρου μας.

Να θυμίσουμε: ΔΕΝ είστε υποχρεωμένοι να δώσετε αιμοποιητικά κύτταρα ή μυελό των οστών, θα το αποφασίσετε αν και όποτε στο μέλλον βρεθεί συμβατός λήπτης, και σας ενοχλήσουν οι αρμόδιοι οργανισμοί. Η διαδικασία διαρκεί από 1 έως 4 ώρες, αναλόγως του τρόπου λήψης, λίγες ώρες χάνονται, μια ζωή σώζεται από τη λευχαιμία ή άλλες νόσους”.

Ο διοικητής της νοσηλευτικής μονάδας Μιχάλης Σερασκέρης, απαντώντας σε θετικό σχόλιο, σημείωσε ότι οι πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας έγραψαν ιστορία, καθώς  σε 39 Νοσοκομεία που συμμετείχαν πανελλαδικά,  “βγήκαμε δεύτεροι σε συλλογή δειγμάτων”.

seraskeris 17 9 2022

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 432 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.