Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  5:12 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2022 14:14

Οι Άραβες, η ΔΕΘ και το Πλατυγιάλι…

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η μεγάλη- στον τουριστικό τομέα -επένδυση που είναι στα σκαριά για το Πλατυγιάλι φέρεται να απασχόλησε στις διεργασίες της ΔΕΘ , σύμφωνα με δημοσίευμα του Οικονομικού Ταχυδρόμου.

Ειδικότερα, αναφέρεται στο δημοσίευμα ότι έκλεισε οριστικά και αμετάκλητα το deal για την απόκτηση από εταιρεία αραβικών συμφερόντων, έκτασης 108 στρεμμάτων που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στη ΝΑΒΙΠΕ . Η έκταση αυτή είχε πουληθεί από την Εταιρεία Τουριστικών Ακινήτων στην «Αστακός Τέρμιναλ Α.Ε».

Συγκεκριμένα, αναφέρει το δημοσίευμα πως το κρατικό fund από το Αμπου Ντάμπι, Mubadala Investment, σε συνεργασία με μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία και μια ακόμη που δραστηριοποιείται στον τομέα των γιοτ, βάζουν μπροστά μια μεγάλη επένδυση.

Θέλουν να καταστήσουν το Πλατυγιάλι προορισμό τουριστών με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, καθώς θα κατασκευαστούν υπερπολυτελείς κατοικίες και πεντάστερο ξενοδοχείο, αλλά και μια μαρίνα από τις μεγαλύτερες του κόσμου που θα μπορεί να φιλοξενεί Mega Yachts.

Η συγκεκριμένη επένδυση βέβαια απασχολεί για περισσότερο από ένα χρόνο και έχει καλλιεργήσει προσδοκίες στην περιοχή ενώ είναι σε εξέλιξη οι διαδικασίες για αλλαγή χρήσης τμήματος του ιδιωτικού λιμανιού.

Το ακίνητο για το οποίο γίνεται λόγος έχει στρατηγική θέση στην περιοχή της ναυτιλιακής ζώνης και σε αυτό και σε τμήμα του λιμανιού που γειτνιάζει προβλέπονται-μεταξύ άλλων- η διαμόρφωση μαρίνας για Mega Yachts που θα εξυπηρετεί κότερα πολυτελείας μεγάλου μήκους, κατασκευή ξενοδοχείου με χώρους αθλητισμού, καταστήματα που θα υποστηρίζουν την όλη επένδυση και πολυτελείς κατοικίες.

Προϋπόθεση βέβαια είναι η αλλαγή χρήσης σε μεγάλο αριθμό στρεμμάτων και του συντελεστή δόμησης, με τις διαδικασίες να είναι σε εξέλιξη, όπως κατά καιρούς κυβερνητικά στελέχη έχουν αφήσει να εννοηθεί.

Βασική παράμετρος σε όλα αυτά είναι και η μεγάλη συμμετοχή των Αράβων σε εταιρείες ιχθυοκαλλιεργειών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 475 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.