Τρίτη, 23η Απριλίου 2024  3:28 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2022 23:06

Αγρίνιο: Το land art με θέμα τον άνθρωπο και τον πόλεμο στις Ουκρανία του Δ. Βελτσίστα παρουσιάστηκε στο “Ελληνίς” (video+φωτο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Δημήτρης Βελτίστας δημιούργησε ένα ολιγόλεπτο φιλμ, το οποίο προβάλλεται κάθε βράδυ στο «Ελληνίς», πριν από κάθε ταινία και έχει συγκινήσει και ενθουσιάσει το κοινό του Αγρινίου που το έχει βρεθεί στον κινηματογράφο και έχει παρακολουθήσει την εξαιρετική δουλειά του Αγρινιώτη καλλιτέχνη.

Το φιλμ αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία και είναι αποτέλεσμα συστηματικής δουλειάς του, καθώς ο κ. Βελτίστας «έστησε» ολόκληρο “σκηνικό πολέμου” στη λίμνη Αμβρακία, για να δημιουργήσει το βίντεο αυτό!

Το βίντεο αυτό με την υποστήριξη της Αντιδημάρχου Πολιτισμού Μαρίας Παπαγεωργίου και του Δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου προβάλλεται όλο τον Αύγουστο και θα προβάλλεται και τον Σεπτέμβριο πριν από κάθε ταινία κάθε βράδυ, όπως προαναφέραμε.

Ειδικότερα, ο καλλιτέχνης Δημήτρης Βελτίστας άδραξε την ευκαιρία τώρα που ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι σε εξέλιξη να δημιουργήσει το φιλμ αυτό, το οποίο έχει ως «κέντρο» του τον άνθρωπο, είτε είναι από τη μια πλευρά, είτε από την άλλη πλευρά, ο οποίος πάει σε ένα πόλεμο, είτε για να διεκδικήσει, να υπερασπιστεί μια σημαία, είτε με πρόσχημα τη σημαία, αλλά στο τέλος ο άνθρωπος χάνεται στη γη, γίνεται ψυχή.

Αυτή είναι η κεντρική ιδέα του κ. Βελτίστα, ο οποίος μέσα από την δουλειά του πέτυχε να παρουσιάσει στο μέτρο του δυνατού με τα υλικά που επέλεξε εικόνες «δυνατές» που όλοι έχουμε δεις τις οθόνες της τηλεόρασής μας και μας έχουν συγκλονίσει.

Οι στιγμές αυτές δεν αφήνουν και δεν πρέπει να αφήνουν αδιάφορο κανέναν και με αφορμή τη σκέψη αυτή ο κ. Βελτίστας επέλεξε την λίμνη Αμβρακία και εκεί «έστησε» αυτό το σκηνικό μετατρέποντας την γη της Αμβρακίας σε καμβά!

Όπως δηλαδή φαίνονται σε ένα πλάνο ο πόλεμος, οι μάχες του, τα θύματά του κλπ, έτσι «έστησε» το σκηνικό στη λίμνη και δημιούργησε το βίντεο με τις ψυχές – ζωές.

Το σκηνικό έχει δημιουργική προσέγγιση. Οι λήψεις του έγιναν στη λίμνη Αμβρακία την Μεγάλη Τετάρτη και στη συνέχεια το σκηνικό – έργο του κ. Βελτίστα αποτυπώθηκε φωτογραφικά και κινηματογραφικά όπου τελικά προέκυψε το φιλμ των 3,5 λεπτών που παρουσιάζεται κάθε βράδυ στο «Ελληνίς», όπου ενθουσιάζει, αλλά και προβληματίζει.

Παρακάτω ο ίδιος ο Δημήτρης Βελτίστας μιλά για το βίντεο που δημιούργησε και για όλα όσα μεσολάβησαν για να ετοιμαστεί και να προβάλλεται στο κοινό, όπως επίσης μιλάει ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μαρία Παπαγεωργίου.

sinidisi.gr

Πολυμέσα

Διαβάστηκε 410 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2022 23:40
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.