Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  10:43 πμ
 
wm small
Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2022 20:37

ΟΦΗ - Παναιτωλικός 1-2

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Mετά τις δύο περσινές νίκες σε κανονική περίοδο και play out... τρίτωσε το καλό για τον Παναιτωλικό! Με τα γκολ των Καρέλη και Κολοβού οι Αγρινιώτες επικράτησε με 2-1 του αποδεκατισμένου ΟΦΗ που πάλεψε μετά την ισοφάριση με τη γκολάρα του Μπαλογιάννη!

Με τους τρεις βαθμούς της νίκης έφυγε ο Παναιτωλικός από το «Γεντί Κουλέ», καθώς επικράτησε του ΟΦΗ με 2-1 και έτσι εδραιώθηκε ψηλά στην κατάταξη. Παράλληλα για τρίτη σερί αναμέτρηση κέρδισε στο «Θ. Βαρδινογιάννης», αφού κάτι ανάλογο πέτυχε πέρσι σε κανονική διάρκεια και play out.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον Στίβενς στο τέρμα, τους Πασαλίδη, Βούρο, Διαμαντή τριάδα στα στόπερ, τον Μαρινάκη δεξιό μπακ-χαφ, τον Μπαλογιάννη αριστερό, τους Ντιουσέ, Στάικο στον άξονα, τους Τοράρινσον, Μπουζούκη στα άκρα και τον Ντίκο στο «9».

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον Ανέστη στο τέρμα, τους Αποστολάκη, Λάρσον, Κορνέλιους, Χατζηθεοδωρίδη στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τον Μλάντεν «κόφτη», τους Ντίας, Ντουάρτε εσωτερικούς, τους Μόρσεϊ, Σενγκέλια στα άκρα και τον Καρέλη στην κορυφή της επίθεσης.

Καλύτερος ο Παναιτωλικός, άνοιξε το σκορ

Σέντρα στο ματς και οι πολλές απουσίες που ταλαιπωρούσαν τον ΟΦΗ (είχε 17 διαθέσιμους παίκτες, εκ των οποίων τρεις τερματοφύλακες αφού για διάφορους λόγους ήταν εκτός οι Μεγιάδο, Τοράλ, Νέιρα, Γιαννούλης, Ντουρμισάι, Τσιλιανίδης, Ζερκάν) οδήγησαν τους Κρητικούς σε ένα «πειραματικό» σχήμα, ενώ ο Παναιτωλικός ήθελε να παίξει επιθετικά. Τα πρώτα 20 λεπτά κύλησαν κομμένα και ραμμένα για τα «καναρίνια», καθώς οι γηπεδούχοι είχαν μία ανούσια κατοχή, σε αντίθεση με εκείνα που έβγαιναν γρήγορα στο τρανζίσιον και άπλωναν σωστά το παιχνίδι τους.

Ετσι «παρήγαγαν» φάσεις, καθώς στο 4' απείλησαν για πρώτη φορά με τον Ντουάρτε, στο 10' ο Στίβενς είπε «όχι» στον Πορτογάλο και τον Καρέλη στη μεγάλη χαμένη ευκαιρία εκείνου του λεπτού και τελικά «εξαργύρωσαν» την υπεροχή τους στο 14'. Τότε ο Μλάντεν με 45άρα μεταβίβαση βρήκε τον Μόρσεϊ, εκείνος πήγε στο 1 vs 1, σέντραρε και ο Διαμάντης απομάκρυνε, ωστόσο η μπάλα στρώθηκε στον Ντίας που σούταρε, ο Καρέλης παρεμβλήθηκε και την έστειλε στα δίχτυα.

Πήρε τα «ηνία» ο ΟΦΗ, γκολάρα από τον Μπαλογιάννη

Μετά από τετράλεπτο έλεγχο στο VAR το γκολ μέτρησε, ύστερα από λίγο ακολούθησε το cooling break και από το ημίωρο αρχίσαμε να βλέπουμε άλλο παιχνίδι! Οι Κρητικοί πλέον όχι μόνο είχαν την κατοχή, αλλά πίεζαν και απειλούσαν. Η αριστερή τους πλευρά με τον Μπαλογιάννη ήταν πολύ δραστήρια, στο 30' έβγαλαν την πρώτη τους τελική (εκτέλεση φάουλ του Στάικου), ενώ «πήραν» και τον άξονα.

Στο 35' «φλέρταραν» με την ισοφάριση όταν ο Ο Ντίκο βγήκε στην πλάτη του Λάρσον μετά από μακρινή μεταβίβαση του Μπουζούκη, αλλά ο Ανέστης απέκρουσε το πλασέ του με τα πόδια και τελικά ισοφάρισαν στο 42' με ένα γκολ για highlight! Σε εξέλιξη στατικής φάσης η μπάλα στρώθηκε στον Μπαλογιάννη που ήταν έξω από την αντίπαλη περιοχή και ο 23χρονος έπιασε μία «βολίδα» που κατέληξε στα δίχτυα του Παναιτωλικού.

3-1 οι ευκαιρίες από το 61' ως το 65'!

Το δεύτερο μισό ξεκίνησε με αρκετά εκατέρωθεν λάθη και αρκετές διακοπές. Μέχρι το 60' η αναμέτρηση δεν είχε ρυθμό και τότε άρχισαν οι πρώτες αλλαγές. Ξαφνικά και για περίπου τέσσερα λεπτά είδαμε μία αναμέτρηση που... έκοβε την ανάσα, αφού από το 61' ως το 65' οι δύο ομάδες δεν... είχαν μεσαία γραμμή, οι φιλοξενούμενοι «πουλούσαν» την κατοχή και η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω.

Οι γηπεδούχοι ήταν πιο απειλητικοί, στο 61' μετά από λάθος του Ανέστη «φλέρταραν» με το γκολ αλλά ο Ντίκο δεν το εκμεταλλεύτηκε, στο 62' ο Μπαλογιάννης είχε ένα καλό σουτ ύστερα από ωραία κούρσα του και στο 64' ο Τοράρισον επίσης έβαλε δύσκολα στην αντίπαλη άμυνα. Ενδιάμεσα (63') τα «καναρίνια» απώλεσαν μία πολύ καλή στιγμή με τον Χατζηιθεδωρίδη και ο αγώνας πήρε.. φωτιά.

1-2 ο Κολοβός και «έσβησε» το ματς

Με την είσοδο των Κολοβού, Νταγκό ο Παναιτωλικός ισορρόπησε, ενώ ο ΟΦΗ στερούνταν ελέω απουσιών εναλλακτικών λύσεων. Τα «καναρίνια» το εκμεταλλεύτηκαν και στο 76' πήραν εκ νέου το προβάδισμα με τον πρώτο, ο οποίος με ωραίο σουτ σημείωσε το πρώτο του γκολ μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα.

Πλέον το 2-1 έβαλε άλλα δεδομένα στον αγώνα, με οι φιλοξενούμενοι εκεί που είχαν μόνο ένα «εξαρο-οκτάρι» στο γήπεδο (τον Μλάντεν), έβαλαν δύο (Φλόρες, Μάρτενσον) για να πάρουν τα χαφ, το πέτυχαν, επί της ουσίας «έσβησαν» την αναμέτρηση και μάλιστα δεν εκμεταλλεύτηκαν ορισμένες καλές προϋποθέσεις που τους παρουσιάστηκαν στην «κόντρα».

MVP: Ο Κολοβός. Ο 29χρονος μεσοεπιθετικός ήρθε από τον πάγκο για τον Παναιτωλικό, «μάζεψε» τον άξονά του, πήρε ορισμένα φάουλ που έσπασαν τον ρυθμό του ΟΦΗ και φυσικά σημείωσε το γκολ που έκρινε το παιχνίδι.

Στο ύψος του: Ο Μπαλογιάννης. Ξέχωρα από το ότι ήταν και καλός (κυρίως στο πρώτο ημίχρονο) σημείωσε ένα πανέμορφο γκολ. Φανταστικό.

Αδύναμος κρίκος: Ο Καμάου. Εχει το «ελαφρυντικό» ότι έπαιξε σε μία θέση που δεν την πολυξέρει και ως αλλαγή (εκείνη του δεξιού μπακ-χαφ), όμως δεν κατάφερε να πάει μία φορά στο 1 vs 1 και να μεταφέρει την μπάλα στα καρέ του Παναιτωλικού. Παράλληλα στα τελευταία λεπτά αντιμετώπισε και ανασταλτικά προβλήματα με τον Νταγκό.

Η «γκάφα»: Την έκαναν οι φιλοξενούμενοι στο 61' όταν ο Ντιουσέ μετά από λάθος τους έβγαλε τον Ντίκο σε πλεονεκτική θέση, αλλά εκείνος πλάσαρε άουτ και υπό την πίεση του Κορνέλιους.

Το «στραγάλι»: Το 0-1 ελέγχθηκε από το VAR για περίπου τέσσερα λεπτά. Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο βοηθοί υπέδειξαν από ένα οφ σάιντ τους Μαρινάκη, Καρέλη ενώ καλύπτονταν από τουλάχιστον δύο αντιπάλους τους.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Ο ΟΦΗ των πάρα πολλών προβλημάτων/απουσιών στάθηκε πολύ καλά, έβγαλε φάσεις και μπορεί να διαμαρτύρεται από τον παράγοντα τύχη επειδή έχασε. Ομως ο Παναιτωλικός εκμεταλλεύτηκε τις λύσεις και την ατομική ποιότητα των παικτών του.

ΟΦΗ (Ν. Νιόπλιας): Στέφενς, Μαρινάκης (68’ Καμάου), Πασαλίδης (57’ Γιοχού), Βούρος, Διαμαντής, Μπαλογιάννης, Ντιουσέ, Θοράρινσον (78’ Αποστολάκης), Στάικος, Μπουζούκης (78’ Θεοδοσουλάκης), Ντίκο.

Παναιτωλικός (Γ. Αναστασίου): Ανέστης, Αποστολάκης, Λάρσον, Κορνέλιους, Χατζηθεοδωρίδης, Μλάντεν (78’ Μάρτενσον), Ντίας (81’ Φλόρες), Ντουάρτε, Μόρσεϊ (68’ Νταγκό), Σενγκέλια (68’ Κολοβός), Καρέλης (78’ Πέδρο).

gazzetta.gr

Διαβάστηκε 268 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2022 21:08
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.