Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  9:10 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 09 Σεπτεμβρίου 2022 10:56

Μουσικό Σχολείο Αγρινίου: Η θεατρική παράσταση ”ΦΕΥΓΩ” του Κωνσταντίνου Παπαγιάννη στην αίθουσα του Δη.Πε.Θε. (Πεμ 15/9/2022 21:00)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η θεατρική ομάδα του Μουσικού Σχολείου Αγρίνιου με συντονιστή τον Κωνσταντίνο Παπαγιάννη ανεβάζει για πρώτη φορά μια μαγική δημιουργία του ιδίου του συντονιστή περιλαμβάνοντας όλες τις μορφές τις τέχνης. Το φετινό τους θέμα είναι τα όνειρα των παιδιών προσφυγών. Η παράσταση γίνεται σε συνεργασία με τον Δήμο Αγρινίου και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Αγρινίου.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

Μια καινούργια σκηνική σύνθεση του Κωνσταντίνου Παπαγιάννη. Μέσα σε ένα καινούργιο - σύγχρονο σύμπαν που τα πάντα γύρω μας βράζουν, ο σκηνοθέτης αποτυπώνει πραγματικές μαρτυρίες νεαρών προσφύγων. Καταφέρνει να αναμείξει διάφορες κουλτούρες και λαούς με τρόπο διακριτικό. 12 αληθινοί μονόλογοι παίρνουν μέρος σε αυτήν την μουσικο-θεατρική παράσταση. Μέσα από φοβισμένα πρόσωπα, σκηνές φριχτού πολέμου , εικόνες αιματοχυσίας και χιλιάδες στειρεμένα αδηφάγα βλέμματα, 20 έφηβοι - ανεξαρτήτως φύλου, εθνικότητας, θρησκείας- χρησιμοποιούν το όπλο της σύγχρονης τέχνης που περιλαμβάνει χορό, θέατρο, κινηματογράφο, τραγούδι για να καταλάβουμε την ζωή αυτών των μικρών ανθρώπων. Μπορούν όμως τα όνειρα τους να γίνουν πραγματικότητα;

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ

Η έμπνευση συνήθως έρχεται εκεί που δεν το περιμένεις. Όλα ξεκίνησαν μέσα από μια φρικτή εικόνα ενός μικρού πρόσφυγα που πάλευε για να επιβιώσει. Οι μονόλογοι που καλούνται να αποτυπώσουν οι έφηβοι είναι βαθιά ριζωμένοι σε αληθινές ιστορίες. Με γνώμονα την σύγχρονη τέχνη έδωσα την ευκαιρία στους συμμαθητές μου να πειραματιστούμε, να γνωρίσουμε νέες ιδέες και να «ταξιδέψουμε». Μέσα σ’ αυτές τις μαρτυρίες , βρήκαμε τελικά πολλά κομμάτια από τον εαυτό μας. Τα συναρμολογήσαμε και τα παρουσιάζουμε σαν ένα πολύχρωμο παζλ. Η παράσταση ευελπιστεί να αποτελέσει μια ουσιαστική και διαφωτιστική φωνή αξιοποιώντας τον κόσμο των παιδιών με όρους επίκαιρους και ρεαλιστικούς. Τους ευχαριστώ όλους γι’ αυτό το υπέροχο πέρασμα – ταξίδι, ευχαριστώ κι εσάς για την παρουσία σας. Με εκτίμηση, Κωνσταντίνος Παπαγιάννης.

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου

Στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Αγρινίου

Ώρα: 21:00 μ.μ.

Είσοδος Ελεύθερη

**ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ, θα διανέμονται μέχρι εξαντλήσεως του ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥ αριθμού θέσεων τις ημέρες των παραστάσεων από 19:00 έως 21:00 μ.μ. στο ταμείο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Αγρινίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙΕΣ:

Υπεύθυνος Επικοινωνίας:

Γεώργιος Παπασπύρου

6985126559-6942225912.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ:

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ

ΣΥΛΛΗΨΗ ΙΔΕΑΣ-ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ-ΣΚΗΝΙΚΑ

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΦΩΤΙΣΜΩΝ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ

ΚΕΙΜΕΝΑ

ΕΥΘΥΜΙΑ ΜΗΛΙΩΝΗ- ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ

ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ-GRAPHIC DESIGN

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ

HAIR STYLING

ΕΦΗ ΜΗΛΙΩΝΗ

ΜΑΚΙΓΙΑΖ

ΝΑΝΣΥ ΓΡΙΒΑ

ΦΩΤΙΣΜΟΙ

ΜΠΕΣΤΙΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

ΗΧΟΛΗΨΙΑ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΥΓΕΡΗΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

ΑΝΤΩΝΗΣ ΧΑΜΑΛΕΤΣΟΣ

ΕΡΜΗΝΕΙΑ:

ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ ΝΑΚΑ ΜΥΡΤΩ

ΑΥΓΕΡΗ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΝΤΟΒΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΘΕΟΦΙΛΗ ΡΑΦΑΕΛΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΜΕΛΙΝΑ

ΛΑΓΟΠΑΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΡΕΤΖΑ ΒΑΓΙΑ

ΛΑΝΑΡΑΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΣΑΜΑΡΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ

ΛΑΥΡΑΝΟΥ ΜΑΙΡΗ ΣΙΔΕΡΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ

ΜΠΙΡΚΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΚΙΑΔΑΣ ΛΟΥΚΑΣ

ΤΣΕΛΙΟΥ ΦΑΙΔΡΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΣΕΛΙΟΥ

ΜΑΡΘΑ ΣΥΣΟΒΙΤΗ ΤΣΟΛΚΑ ΜΑΡΙΑ

ΒΟΗΘΟΙ ΣΚΗΝΙΚΩΝ- ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ:

ΛΑΓΟΠΑΤΗ ΖΕΝΙΑ

ΚΑΨΑΛΗΣ ΘΟΔΩΡΗΣ

ΜΠΙΡΚΟΥ ΝΕΦΕΛΗ

ΑΘΗΝΑ ΣΑΓΩΝΑ

ΖΟΧΙΟΣ ΚΩΣΤΗΣ

ΘΑΝΟΣ ΦΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΚΟΝΔΡΑΣ

ΣΙΛΙΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ

 

Διαβάστηκε 193 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 09 Σεπτεμβρίου 2022 11:08
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.