Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  1:38 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 05 Σεπτεμβρίου 2022 09:34

Αγρίνιο: Το Σάββατο 10/9 τα εγκαίνια του φωτογραφικού φεστιβάλ "PHOTOPOLIS 2022" (διάρκεια έκθεσης Σαβ 10/9/2022 εως Κυρ 25/9/2022))

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στις 20:30 το βράδυ θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του 4ου φωτογραφικού φεστιβάλ Αγρινίου Photopolis, με την παρουσία πολλών φωτογράφων που συμμετέχουν στις 13 εκθέσεις φωτογραφίας.

Στο φεστιβάλ, που θα διαρκέσει 16 ημέρες, συμμετέχουν 40 φωτογράφοι με 400 φωτογραφίες.

Τα εγκαίνια όπως κάθε χρόνο θα γίνουν στο χώρο της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς, όπου θα φιλοξενηθούν 5 εκθέσεις, ενώ οι υπόλοιπες θα εκτεθούν για πρώτη φορά στο Μουσείο Καπράλου και στην Κεντρική πλατεία του Αγρινίου.

Την επομένη των εγκαινίων (Κυριακή 11/9, ώρα 20:00) ο Σπύρος Στάβερης θα παρουσιάσει μεγάλο μέρος του φωτογραφικού του έργου, ενώ στο panel θα συνομιλεί μαζί του και η Φωτεινή Παπαχατζή.

Οι εκθέσεις που θα αναρτηθούν στο φεστιβάλ:

  • «Chambres de voyageurs», Σπύρος Στάβερης. Παρουσιάζει την ελληνική κοινωνία των τελευταίων δεκαετιών, με την δική του ιδιαίτερη ματιά.
  • «Dotter», Αιμιλία Μπαλάσκα. Επιμέλεια Ελένη Μουζακίτη. Η Αιμιλία προσπαθεί να απαντήσει στο ερώτημα: «Με ποια εικόνα ανακαλείς την έννοια του σπιτιού, όταν έχεις βιώσει τον θάνατο της μητέρας σου σε μικρή ηλικία, την απουσία του πατέρα και την σεξουαλική παρενόχληση από συγγενή»;
  • «Extinction - isn’t a good title» Sara Nicomedi (Ιταλία). Επιμέλεια Ελένη Μουζακίτη. Η χρήση αντιπροσωπευτικών εικόνων, αυτοπροσωπογραφιών, φωτογραφιών ντοκιμαντέρ, αρχείων και κολλάζ αποτελεί το εργαλείο για να αντιμετωπίσει τον φόβο της η Σάρα, και αναλύει τη σχέση που υπάρχει ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν, τις δράσεις μας σήμερα και τον πιθανό αντίκτυπό τους στις μελλοντικές γενιές.
  • «Επιστροφή». Νίκος Αλιάγας. Ο Νίκος, όπως λέει ο ίδιος, φωτογραφίζει «αυτούς που δεν πίστεψαν τον καθρέφτη, όσους αποδέχθηκαν το χρόνο, εκείνους που δεν ζήτησαν τίποτα από κανέναν, τις ψυχές που δεν χρειάστηκαν φίλτρα για να υπάρξουν στο ψηφιακό κάδρο».
  • Staging the real”. Οι 15 επιλεγμένες φωτογραφίες του ομώνυμου Διαγωνισμού
  • Το δικό μου Αγρίνιο». 18 δημότες του Αγρινίου φωτογραφίζουν την πόλη τους.

Στο Μουσείο Καπράλου κάτω από τον τίτλο «Photofolios:22” θα εκτεθούν 6 εργασίες αντίστοιχων φωτογράφων, που προέκυψαν μετά από επιλογή από τις 147 εργασίες που διαγωνίστηκαν. Η επιλογή έγινε από την Ελένη Μουζακίτη και τον Ηρακλή Παπαϊωάννου και οι οποίες είναι:

  • "My mum". Viet Van Tran (Vietnam). Ο Viet φωτογραφίζει την μητέρα του και τα αντικείμενά της, στην περίοδο της ασθένειάς της.
  • «The girls of the lake». Σάββας Κόης. Το έργο αφορά την ενδοοικογενειακή βία και συγκεκριμένα τον βιασμό κοριτσιού από πατέρα, μια βίαιη πράξη όχι μόνο γι 'αυτήν, αλλά και για τις δύο ιερές έννοιες, της γυναίκας και της οικογένειας και βασίζεται σε έναν τοπικό μύθο που αφορά την δημιουργία της λίμνης Κουρνά στην Κρήτη.
  • "Muay Thai Kids”. Alain Schroeder (Belgium). Το Isaan είναι πόλη βόρεια της Ταϊλάνδης. Σε αυτή την πόλη ο Alain μας δείχνει τα αποτελέσματα της φτώχιας που αναγκάζει γονείς να στείλουν τα παιδιά τους στο «Muay Thai Kids” σχολή πολεμικών τεχνών, όπου σε ηλικία 6-7 ετών διαγωνίζονται σε αγώνες πυγμαχίας.
  • "Agri-Cultural Pylons”. Βασίλης Νεμπεγλεριώτης. Η εργασία είναι μια συλλογή στοιχείων της κουλτούρας των πεδινών χωριών της Θεσσαλίας.
  • "301115-120819". Streetmax21 (UK). Παρατηρεί και καταγράφει πώς οι παρούσες συνθήκες διέπουν τη συμπεριφορά μας ατομικά αλλά και σαν μέρος του πλήθους.
  • "Πλανήτης C - Ανασύνθεσις". Κατερίνα Χατζηδημητρίου. Πρόκειται για ένα φαντασιακό περιβάλλον το οποίο προσφέρει έναν διαφορετικό τρόπο θέασης της πραγματικότητας.
  • «Εκβολές Αχελώου». Επιμέλεια Φωτεινή Παπαχατζή. 16 φωτογράφοι της Art8 φωτογραφίζουν τις εκβολές του Αχελώου.
  • «Silence”, Renee Revah. Ψηφιακή Προβολή. Η Renee βυθίζεται στο νερό μαζί με τα πρόσωπα που φωτογραφίζει και το συμπαγές υλικό που τους περιβάλλει δημιουργεί μια ιδιαίτερη συνθήκη· φορτίζει τις εικόνες με ένα ειδικό βάρος συμμετοχής, συμβίωσης, συναίσθησης.

Αναλυτικό πρόγραμμα όλων των δράσεων θα διανέμεται στους επισκέπτες των εκθέσεων.

Διάρκεια φεστιβάλ: 10-25/9/2022

Χώροι εκθέσεων:

Παλαιά Δημοτική Αγορά Αγρινίου: Καθημερινά 19:00-22:00

Κεντρική Πλατεία: 24ωρη λειτουργία

Μουσείο Καπράλου

Δευτέρα – Παρασκευή: 09:00-13:00 & 19:00-22:00

Σάββατα: 09:00-13:00

Κυριακή-Δευτέρα: κλειστό

Ειδικά για το διήμερο των εγκαινίων:

Σάββατο 10/9/2000: 09:00-13:00 & 19:00-22:00

Κυριακή 11/9/2022: 10:00-12:00 & 19:00-21:00

Ολες οι δράσεις έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα: https://photopolis.gr

Διαβάστηκε 254 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 05 Σεπτεμβρίου 2022 14:01
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.