Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  5:10 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2022 17:36

Γ. Αναστασίου: «Συνοχή, οργάνωση και πίστη στο πλάνο μας»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την πρώτη του νίκη για φέτος πήρε χθες η ομάδα, χάρις στο εκκωφαντικό 3-1 επί του Αρη. Ο Γιάννης Αναστασίου μίλησε στον ΣΠΟΡ FM τόσο για τα «καναρίνια» της νέας χρονιάς, όσο και για το πρωτάθλημα που ξεκίνησε πρόσφατα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ

Για την επανεμφάνιση του καλού Παναιτωλικού και τον Σενγκέλια: «Η ομάδα είχε μια σωστή βάση από πέρυσι για να παίξει καλό ποδόσφαιρο. Έφυγαν όμως κάποιοι βασικοί και ήταν σημαντικό να τους αντικαταστήσουν επίσης καλοί παίκτες για να συνεχίσουμε την πρόοδο. Να κρατήσουμε δηλαδή την ενέργεια και την ένταση και να γίνουμε ακόμα πιο παραγωγικοί. Είχαμε κάποια θέματα στην προετοιμασία με παίκτες που έλειψαν και προσπαθήσαμε με τον ΠΑΟΚ να καλύψουμε αυτό το πρόβλημα. Ο Σενγκέλια, όσο περνάνε τα παιχνίδια, μας δίνει περισσότερα πράγματα στα άκρα και θα γίνεται όλο και πιο χρήσιμος για εμάς».

Για τη διαφορά της φετινής ομάδας από την περσινή: «Ένα από τα πράγματα που έλειπαν από την περσινή ομάδα ήταν η αντίληψη. Είχαμε πολλούς παίκτες με καλά ατομικά χαρακτηριστικά, αλλά ήταν απρόβλεπτοι σαν χαρακτήρες. Είναι δύσκολο λοιπόν για τον προπονητή όταν έχει πολλούς απρόβλεπτους παίκτες να ξέρει τι θα παρουσιάσουν. Θέλαμε λοιπόν φέτος να έχουμε περισσότερη συνοχή, οργάνωση και πίστη στο πλάνο, ώστε να είμαστε καλύτεροι και στο αμυντικό κομμάτι».

Για το πώς μπορεί να αλλάξει επίπεδο και να στοχεύσει πιο ψηλά ο Παναιτωλικός: «Για να κάνεις το επόμενο βήμα πρέπει να επενδύσεις, να πάρεις ποιοτικούς παίκτες που θα σε βοηθήσουν. Η αντίληψη που ανέφερε νωρίτερα πληρώνεται τη σημερινή εποχή στο ποδόσφαιρο, οπότε είναι λίγο δύσκολο για μια ομάδα όπως ο Παναιτωλικός, που είναι σταθερή οικονομικά και με μια πόλη που δεν είναι δελεαστικός προορισμός. Με σωστό σκάουτινγκ όμως και εφόσον είσαι σε εγρήγορση και κινηθείς γρήγορα, μπορείς να βρεις καλούς παίκτες και να κάνεις ένα βήμα μπρος».

Για το φετινό πρωτάθλημα συνολικά: «Αν δεν τελειώσουν οι μεταγραφές και δεν έχουν διαμορφωθεί τα ρόστερ, δεν μπορούμε να πούμε με ασφάλεια. Οι μεγάλες ομάδες έχουν δείξει πολλές αδυναμίες. Δεν ξεχωρίζει κανείς, αλλά δείχνει ένα κλικ πιο πάνω ο Παναθηναϊκός. Χρειάζεται κι άλλους παίκτες, αλλά πατάει καλύτερα. Είναι σημαντικό να έχει διάρκεια και με τις επόμενες προσθήκες να ανέβει ακόμα παραπάνω επίπεδο».

Για τη μάχη του ποιος θα μπει στα πλέι-οφ: «Βάσει της εικόνας των ομάδων, Αστέρας, Βόλος, Ατρόμητος και Παναιτωλικός έχουν ένα πλεονέκτημα έναντι των άλλων. Θα παίξει μεγάλο ρόλο η διάρκεια. Ο Αστέρας έχει πιο πλήρες ρόστερ, ο Βόλος έχει κάποιους παίκτες που ατομικά μπορούν να κάνουν διαφορά, αλλά να δούμε πόσοι θα μείνουν. Ο Ατρόμητος είναι διαφορετικός από πέρυσι, όπως κι εμείς. Πιστεύω θα κριθεί πολύ και στα μεταξύ τους παιχνίδια».

agrinio-sports.gr

Διαβάστηκε 201 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.