Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  10:31 μμ
 
wm small
Σάββατο, 27 Αυγούστου 2022 19:05

Ο κατάλογος των εκλόγιμων έφερε ονοματολογία και νέα σενάρια για τη Μητρόπολη

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τον τελικό κατάλογο των κληρικών «των προς Αρχιερατείαν εκλογίμων» ενέκρινε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος την Τετάρτη 24 και την Πέμπτη 25 Αυγούστου, καθώς η τακτική συνέλευση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας τον Οκτώβριο θα κληθεί να εκλέξει νέους Μητροπολίτες για τις χηρεύουσες Μητροπόλεις. Στην περίπτωση της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, το θέμα της διχοτόμησής της «πάγωσε», ωστόσο μερίδα του εκκλησιαστικού Τύπου συνεχίζει να το διατηρεί ως σενάριο.

Και όχι μόνο αυτό. Το σενάριο τώρα που υπάρχει και ο κατάλογος των εκλόγιμων εμπλουτίζεται με ονοματολογία και φαβορί. Συγκεκριμένα για τη Μητρόπολη της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου όλα δείχνουν ως φαβορί τον Αρχιμ. Επιφάνιο Καραγεώργο, Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως. Ενώ για την Μητρόπολη Αγρινίου – εφ’ όσον γίνει η έκπληξη και προχωρήσει η διχοτόμηση- φαβορί φέρεται ο Αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης, Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Δημητριάδος.

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 410 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.