Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  3:35 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2022 21:43

Παναιτωλικός: To… «ποτήρι» της πρεμιέρας ήταν «μισοάδειο»-Απαιτείται ενίσχυση, βελτίωση και… αισιοδοξία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αναιμικά ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του ο Παναιτωλικός για το πρωτάθλημα της σεζόν 2022-2023 κόντρα στον ΠΑΟΚ, με τη γενική αγωνιστική του εικόνα και συμπεριφορά να προβληματίζουν.

Η ήττα με 1-0 μπορεί να θεωρηθεί ανεκτή, καθώς ο Τίτορμος, όπως δήλωσε κι ο κόουτς Αναστασίου, ήταν στο «κόλπο» του θετικού αποτελέσματος μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Ο τρόπος, όμως, που προσπάθησε να διατηρηθεί στο παιχνίδι ήταν το λιγότερο… αντιεμπορικός. 11 παίκτες πίσω από το κέντρο, παντελής αδυναμία κυκλοφορίας της μπάλας, άτσαλες απομακρύνσεις από τους μεσοαμυντικούς.

Ο μοναδικός που ξέφυγε από το συγκεκριμένο μοτίβο ήταν ο Ντέιμπι Φλόρες. Ο Ονδουριανός χαφ ήταν πολύ δραστήριος πιέζοντας τους αντιπάλους, ενώ δημιούργησε και τις προϋποθέσεις των ελάχιστων ευκαιριών που είχε ο Τίτορμος. Αλλά ήταν απελπιστικά μόνος.

Ο Παναιτωλικός ενδεχομένως να ήθελε να αντιγράψει τον τρόπο παιχνιδιού της Λέφσκι, που απέκλεισε τον ΠΑΟΚ από το Europa Conference. Τα κατάφερε, εν μέρει, στο ανασταλτικό κομμάτι. Όχι ότι ο Δικέφαλος δε θα μπορούσε να διευρύνει το σκορ αν ήταν πιο προσεκτικός στην τελική προσπάθεια ή αν δεν βρισκόταν σε πολύ καλή βραδιά ο κίπερ Ανέστης

Δημιουργικά πήρε «κάτω από τη βάση». Ο υπέρμετρα παθητικός τρόπος παιχνιδιού του Τίτορμου διευκόλυνε την άπειρη αμυντική τετράδα του ΠΑΟΚ να μην απειληθεί σχεδόν καθόλου. Προς το τέλος του παιχνιδιού, βέβαια, που οι Αγρινιώτες άσκησαν μια σχετική πίεση, φάνηκε πως με λίγο παραπάνω τόλμη η «ζημιά» μπορούσε να γίνει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η σημαντική ευκαιρία του Σενγκέλια (ενθαρρυντικό το ντεμπούτο του) προς το τέλος του ματς.


Εν αναμονή «δεκαριού», βελτίωσης και… τρίποντου στο «κλουβί»!

Ηλίου φαεινότερη ήταν η έλλειψη του συνδετικού κρίκου μεταξύ κέντρου και επίθεσης. Όσο αργεί η έλευση ενός ποιοτικού «δεκαριού», τόσο θα παρατείνεται το μεσοεπιθετικό πρόβλημα.

Ο κόουτς Αναστασίου, πάντως, γνωρίζει τις αδυναμίες και οφείλει να βρει λύσεις μέχρι να ενισχυθεί η ομάδα, καθώς ακολουθούν δύσκολα και σημαντικά παιχνίδια, αρχής γενομένης με αυτό κόντρα στον Άρη.

Και για να μη μας πιάνει… πανικός κι απαισιοδοξία  πρέπει να τονιστεί ότι μια ήττα στην πρεμιέρα, ενάντια σε έναν ισχυρό αντίπαλο μόνο καταδικαστική δεν είναι. Ο Παναιτωλικός, με τη βοήθεια του κόσμου του, πρέπει να παρουσιάσει βελτιωμένο πρόσωπο, όντας πιο τολμηρός κι αποφασιστικός, διεκδικώντας το πρώτο εντός έδρας τρίποντο της χρονιάς.

Βασικός στόχος, άλλωστε, είναι να ξαναγίνει το «κλουβί» μια ισχυρή έδρα, που θα δεινοπαθεί κάθε αντίπαλος να πάρει το όποιο θετικό αποτέλεσμα.

Nικόλας Δρέλλιας

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 384 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.