Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  9:02 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2022 17:53

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι 12οι Ποδηλατικοί Αγώνες Ορεινής Ναυπακτίας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μεγάλος ο αριθμός των επισκεπτών και αγωνιζομένων οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους, τους 12ους Ποδηλατικούς  Αγώνες  Ορεινής Ναυπακτίας, στην Άνω Χώρα, στις 20 και  21 Αυγούστου.

Η Μη κερδοσκοπική περιβαλλοντική οργάνωση  Πράσινο+Μπλε, στην προσπάθεια ανάδειξης της φυσικής ομορφιάς της Ορεινής Ναυπακτίας, σε συνδιοργανώσει με τον Δήμο  Ναυπακτίας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, προσκάλεσαν τους φίλους της ποδηλασίας, σε έναν καθιερωμένο και καταξιωμένο αγώνα, σε μια πανέμορφη τοποθεσία.

Στόχος της διοργάνωσης η ανάδειξη της περιοχής της Ορεινής Ναυπακτίας ως ιδανικός τόπος εναλλακτικού τουρισμού. Ο καιρός ιδανικός, οι θερμοκρασίες εξαιρετικές, βοήθησαν τους αγωνιζόμενους να απολαύσουν υπέροχες ποδηλατικές διαδρομές δρόμου και ορεινής ποδηλασίας και τους επισκέπτες να γνωρίσουν τη φυσική ομορφιά της περιοχής και την φιλοξενία των κατοίκων.  

Το Σάββατο το απόγευμα υλοποιήθηκε ο αγώνας ποδηλασίας δρόμου στο ασφάλτινο κομμάτι των 35 χιλμ. από Άνω Χώρα, Ελατού, Τερψιθέα, Μακριά Ράχη. Ο μεγάλος νικητής της γενικής κατάταξης (General) είναι ο Δούζας Διονύσης από τον Π.Ο. Πατρών από τον Πύργο στη κατηγορία ανδρών 18 – 29 και χρόνο 01:23:24.71

Το ίδιο βράδυ παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Δημήτρη Νικολακόπουλο, έγιναν δύο τιμητικές απονομές στους αθλητές Χιόνη Παναγιώτη, Ολυμπιονίκη ποδηλασίας δρόμου και ατομικής χρονομέτρησης κωφών και στον Κατοπόδη Λουκά πρωταθλητή Ελλάδας road bike Masters του Α.Ο.ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης, καθώς και οι απονομές κατηγοριών του αγώνα.

Την Κυριακή το πρωί υλοποιήθηκαν οι αγώνες Ορεινής Ποδηλασίας 40 χιλμ. και 26 χιλμ. καθώς και για πρώτη φορά η κατηγορία ηλεκτρικών ποδηλάτων στα 40 χιλ. Υπέροχες διαδρομές μέσα στο δάσος, με νέα μονοπάτια, ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αγωνιζομένων.

Το ποδηλατικό διήμερο έκλεισε με τις απονομές των αγώνων ορεινής ποδηλασίας στην κεντρική πλατεία, με ξεχωριστή την τιμητική βράβευση από τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλητή Marathon mtb Περικλή Ηλία.          

Παρόντες ο Αντιπεριφερειάρχης ΔΕ Δημήτρης Νικολακόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Δήμου Ναυπακτίας Ντίνος Τσουκαλάς και Θωμάς Κοτρωνιάς, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Άνω Χώρας Θανάσης Ρέππας και άλλοι.

Η προσπάθεια στηρίχτηκε από εταιρίες χορηγούς: σειρά προϊόντων Arla protein & το βούτυρο LURPAK της ARLA Foods, ΔΕΗ εταιρία ενέργειας, Όλυμπος χαλβάς της Παπαγιάννης ΑΕΒΕ , Νέα Οδός διαχειριστής της Ιόνιας οδού, Σκλαβενίτης super markets, Wet Hankies αντιμικροβιακά μαντηλάκια της MEGA, συμπληρώματα διατροφή Up Cycle - fit and shape, Europ Assistance στη παροχή Βοήθειας και ασφαλιστικών υπηρεσιών, Advance travel Δυτικής Ελλάδας, evlogia αληθινή γεύση Ελλάδας και Dole κορυφαίες μπανάνες ποιότητας, τα προϊόντα της HENKEL SYOSS REPAIR & GLISS σειρά περιποίησης μαλλιών, κρέμα γενικού καθαρισμού ΒΙΟΝΟL της ROLCO.

Ως διοργάνωση οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά: Το Δημοτικό Συμβούλιου του Δήμου Ναυπακτίας και τον Δήμο καθώς και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την Αστυνομική Δνση Αιτωλίας και ιδιαίτερα την Τροχαία Ναυπάκτου, το Δασαρχείο Ναυπακτίας, τον Πυροσβεστικό Σταθμό Ναυπακτίας,  το Κέντρο Υγείας Άνω Χώρας και τους ιατρούς του, τους ξενοδόχους και επιχειρηματίες της περιοχής, την Κοινότητα Άνω Χώρας, την Ομάδα Διάσωση Μεσολογγίου, τους εθελοντές στη γραμματεία, στις υδροδοσίες και τα σημεία έλεγχου και φυσικά τις εταιρίες  χορηγούς αγώνων που στήριξαν και ενίσχυσαν οικονομικά την προσπάθειά μας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ ανήκει στους αγωνιζόμενους και επισκέπτες, οι οποίοι μας τίμησαν ιδιαίτερα με την παρουσία τους  στο διήμερο των αγώνων και τους περιμένουμε και τον επόμενο χρόνο,

ανανεώνοντας το ραντεβού μας για τις 26 & 27 Αυγούστου του 2023!

Η προσπάθεια δεν τελειώνει εδώ, συνεχίζεται με επιμονή και υπομονή για καλύτερους κάθε χρόνο αγώνες και  με στόχο την ανάδειξη της Ορεινής Ναυπακτίας.

Τα αναλυτικά αποτελέσματα έχουν αναρτηθεί στο επίσημο site αγώνων www.prasinomple.gr

Και στο Facebook  @nafpaktia.mtb μαζί με πληθώρα φωτογραφιών. 

 

*Οι αγώνες mtb διεξάγονται κάθε χρόνο, με την έγκριση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, παρουσία

Αλυτάρχη, κομισάριου της UCI.

 

To Γραφείο Τύπου

*Πληροφορίες για τους συντάκτες:  +30 693 6052 888  &  info@prasinomple.gr

 

 

Διαβάστηκε 236 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.