Τετάρτη, 1η Φεβρουαρίου 2023  12:18 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2022 17:25

Πιθανώς χωρίς έδρα ξανά το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ στην Αιτωλοακαρνανία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σοβαρότατες ανακατατάξεις στον πολιτικό χάρτη της χώρας φέρνει η απογραφή του 2021. Μια σειρά απο Περιφερειακές Ενότητες οδηγούνται σε απώλειες εδρών, ενώ άλλες, κυρίως στην Αττική, ενισχύονται σημαντικά σε κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.

Στην Αιτωλοακαρνανία, ενώ αναμένεται η αντιστοίχηση των στοιχείων της απογραφής με τα δημοτολόγια, θεωρείται βεβαία η απώλεια εδρών στις εκλογές του 2023 και το πιθανότερο είναι ο νομός να είναι πλέον πενταεδρικός από επταεδρικός που είναι σήμερα..

Έμπειροι πολιτικοί που γνωρίζουν τα του εκλογικού νόμου, θεωρούν πως η κατανομή των εδρών θα αλλάξει δραματικά και πως τα μικρότερα κόμματα, δεν πρόκειται να έχουν πλέον βουλευτή απο την Αιτωλοακαρνανία. Έτσι, το ΠΑΣΟΚ αλλά και το ΚΚΕ που για δεκαετίες έχουν κοινοβουλευτική εκπροσώπηση στην περιοχή, πρόκειται να την απωλέσουν και θα πάρουν έδρες στην Αττική. που ενισχύεται σημαντικά.

Αυτό μοιραία οδηγεί σε σκέψεις υποψηφίους βουλευτές, κάποιοι εκ των οποίων μάλιστα, έχουν ήδη ξεκινήσει την δραστηριότητά τους. Για παράδειγμα το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για να εξασφαλίσει έδρα χρειάζεται στην Αιτωλοακαρνανία, ποσοστό πολύ μεγαλύτερο από αυτό του εθνικού, λένε οι ίδιες πηγές.

Σοβαρές ανακατατάξεις όμως θα υπάρχουν και στην κατανομή των εδρών στα δυο μεγάλα κόμματα. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η κατανομή με βάση απογραφή και εκλογικό νόμο θα είναι συντριπτικά υπέρ του πρώτου κόμματος. Εάν η Εκλογική Περιφέρεια της Αιτωλοακαρνανίας γίνει τελικά πενταεδρική, οι έδρες θα είναι τέσσερις προς μία και εάν γίνει εξαεδρική, η αναλογία θα είναι τέσσερις προς δυο.

Τα παραπάνω σενάρια είναι πολύ πιθανά και για το λόγο αυτό εν δυνάμει υποψήφιοι αλλά και εκλεγμένοι, δέχονται εισηγήσεις και οδηγούνται σε δεύτερες σκέψεις αναπροσαρμογής της πολιτικής τους πορείας.

agriniopress.gr

Διαβάστηκε 135 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2022 17:27
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News