Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  12:24 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2022 09:30

«Δραπέτες της Καθημερινότητας» και «Ο Άνθρωπος που Μιλούσε με τον Ήλιο» σε Λευκάδα και Θέρμο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με επιτυχία η παρουσίαση των Βιβλίων της Αικατερίνης Λιβιτσάνου – Ντάνου, “Δραπέτες της Καθημερινότητας” και “Ο Άνθρωπος που Μιλούσε με τον Ήλιο”. Η Κατερίνα Λιβιτσάνου – Ντάνου έχει ένα δικό της μοναδικό τρόπο να να πει την αλήθεια της γράφοντας όσα συμβαίνουν γύρω της και στον σύγχρονο κόσμο.

1)  Παρουσίαση Λευκάδας

Στις 8 το βράδυ μέρα Τρίτη 16 Αυγούστου 2022, μετά από αναβολή λόγω έντονων καιρικών φαινομένων, έγινε τελικά η παρουσίαση των βιβλίων ΔΡΑΠΕΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ (διηγήματα) και  Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ (Ποίηση) της Κατερίνας Λιβιτσάνου Ντάνου, που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΒΑΚΧΙΚΟΝ.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Κηποθέατρο ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ με επιτυχία, σε κλίμα συγκίνησης και νοσταλγίας, με την παρουσία αρχών της Λευκάδας και πολλών φίλων του βιβλίου και της συγγραφέως!


Παραβρέθηκαν : ο αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας  Κτενάς, ο Δήμαρχος Χαράλαμπος Καλός, η έφορος πινακοθηκών Φρόσω Φίλιππα, ο πρώην Δήμαρχος  Σφακιωτών Γιώργος Κούρτης, ο πρώην αντιπρόεδρος του Πνευματικού κέντρου Σπύρος Αρβανίτης.
Η βραδιά κύλησε ευχάριστα, με άψογο συντονισμό από τη δημοσιογράφο και συγγραφέα Ιουστίνη Φραγκούλη, ενώ για τα βιβλία μίλησαν η δρ Βιβή Κοψιδά Βρεττού και η φιλόλογος Ελένη Ζαμπάρα Τζωρτζοπούλου. Χαιρετισμό απηύθυναν ο αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Κτενάς και η πρόεδρος του συλλόγου ΦΩΤΕΙΝΟΣ Γεωργία Παπαδοπούλου. Διαβάστηκαν αποσπάσματα από τα βιβλία, η Κατερίνα  Λιβιτσάνου απάντησε σε ερωτήσεις και ευχαρίστησε το κοινό που την τίμησε με την παρουσία του.
Ήταν μια εκδήλωση με πολλή αγάπη και άρωμα Λευκάδας!

2) Παρουσίαση Θέρμου

Σε ένα ειδυλλιακό φυσικό περιβάλλον στην πλατεία Νικολίτσα στο Θέρμο, τα ίδια βιβλία της Κατερίνας Λιβιτσάνου Ντάνου παρουσιάστηκαν στις 19 Αυγούστου και καθήλωσαν το κοινό που παρακολουθούσε με ενδιαφέρον!

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας, που μίλησε με συγκίνηση για τη δημιουργό, μια και ήταν καθηγήτριά του στα γυμνασιακά του χρόνια. Συντόνισε η εκπαιδευτικός και μέλος του Δ Σ του Κέντρου Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Θέρμου Σοφία Αγνίδη, η οποία διάβασε την ομιλία της Ελένης Χωρεάνθη Τσικριτέα για το βιβλίο Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ.
Η φιλόλογος Ελένη Ζαμπάρα Τζωρτζοπούλου μίλησε για το βιβλίο ΔΡΑΠΕΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ  και συζήτησε με την Κατερίνα  Λιβιτσάνου, η οποία  αναφέρθηκε στο ξεκίνημα της εκπαιδευτικής της καριέρας από το Θέρμο και ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους.

Τέλος, ο Δήμαρχος Σπύρος Κωνσταντάρας απένειμε τιμητική πλακέτα του Δήμου Θέρμου στις Ελένη Χωρεάνθη, Κατερίνα Λιβιτσάνου Ντάνου και Ελένη Ζαμπάρα Τζωρτζοπούλου. Ήταν μια όμορφη βραδιά του Αυγούστου, γεμάτη συγκίνηση και νοσταλγία!

sinidisi.gr

 

Διαβάστηκε 426 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.