Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  1:20 μμ
 
wm small
Κυριακή, 21 Αυγούστου 2022 21:04

Χρήστος Θηβαίος: Στον Αστακό ήχησαν νότες και τραγούδια στη μνήμη του Παύλου Σιδηρόπουλου (φωτο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πλήθος κόσμου έδωσε το «παρών» στη συναυλία του Χρήστου Θηβαίου που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στον Αστακό.

Ένα μουσικό αφιέρωμα στον «πρίγκιπα» του ελληνικού ροκ Παύλο Σιδηρόπουλο που έφυγε νωρίς, σε ηλικία 42 ετών, στις 6 Δεκεμβρίου 1990. Σμίγωντας μοίρες με τους τρεις «J» της ροκ (Janis Joplin, Jimi Hendrix, Jim Morrison).

Επί σκηνής, κεντρικός ερμηνευτής ο καταξιωμένος τραγουδοποιός Χρήστος Θηβαίος, συνεπικουρούμενος από τον Δημήτρη Καρρά ο οποίος μελοποίησε, με την άδεια της αδερφής του Παύλου, Μελίνας, ακυκλοφόρητα ποιήματα του Παύλου Σιδηρόπουλου, που γέννησαν τα άλμπουμ ‘‘Εξακρίβωση’’ (2019) και ‘‘Για τον Παύλο… η Κασέτα του Μελωδία 99,2’’ (2022).

Ο Χρήστος Θηβαίος συμμετέχει και στις δυο εκδόσεις, που διεύρυναν την εργογραφία του Παύλου Σιδηρόπουλου, με τραγούδια με καλλιτεχνική αξία , τα οποία «φώτισαν» επιπρόσθετα, έναν καλλιτέχνη που πρόλαβε στη διάρκεια της σύντομης ζωής του να επηρεάσει καθοριστικά την πορεία του ελληνόφωνου ροκ και να αγαπηθεί όσο λίγοι από το κοινό.

Ξεχωριστή μνεία αξίζει και η εμφάνιση του αστακιώτικου συγκροτήματος που άνοιξε την εκδήλωση και την έκλεισε με εντυπωσιακό τρόπο μαζί με τον Χρήστο Θηβαίο, κερδίζοντας το ζεστό χειροκρότημα των θεατών.

Δείτε φωτογραφίες του Χρήστου Μπόνη:

agriniopress.gr

Διαβάστηκε 291 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.