Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  9:38 μμ
 
wm small
Σάββατο, 20 Αυγούστου 2022 21:09

Η Αγρινιώτισσα Βάσια Γιαννακά του ΠΑΟΚ στα προκριματικά του Champions League

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Έτοιμος να διεκδικήσει στα ίσα την πρόκριση για την επόμενη προκριματική φάση του Champions League είναι ο ΠΑΟΚ σύμφωνα με τα όσα δηλώνει στο SDNA, η Αγρινιώτισσα παίκτρια του ΠΑΟΚ, Βάσια Γιαννακά.

Η18χρονη διεθνής παίκτρια του «Δικεφάλου» μιλάει μεταξύ άλλων για την αυριανή (21/8, 16:30, Δημοτικό Στάδιο Κατερίνης) μάχη απέναντι στη Ρέιντζερς για τον τελικό του Round 1, τον κόσμο της ομάδας και το γυναικείο ποδόσφαιρο.

Αρχικά, για τον αγώνα κόντρα στον σπουδαίο σκωτσέζικο σύλλογο, η Αγρινιώτισσα μπακ-χαφ αναφέρει ότι «έχουμε δει και αναλύσει τον αντίπαλό μας, προετοιμαστήκαμε σκληρά και πάμε ξεκάθαρα για τη νίκη. Θα τα δώσουμε όλα».

Για τα στοιχεία που ξεχωρίζουν τη Ρέιντζερς, η Γιαννακά υπογραμμίζει πως «ξεχωρίζουμε τη δύναμη και τα κορμιά τους, έχουν ικανότητα στο ψηλό παιχνίδι και παίζουν γρήγορα. Θα πρέπει και εμείς να είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένες, είναι σημαντικό να έχουμε ρυθμό στο παιχνίδι μας. Με τη Σουόνσι πρώτα εξασφαλίσαμε την ασφάλεια και έπειτα προχωρήσαμε στο επιθετικό κομμάτι. Αυτό θα γίνει και αύριο, πρώτα το μηδέν και τα υπόλοιπα θα έρθουν».

Ακολούθως, η ταλαντούχα αθλήτρια απευθύνει κάλεσμα στον «ασπρόμαυρο» κόσμο προκειμένου να στηρίξει το σύνολο του Λευτέρη Κανάτα: «Ο κόσμος είδε ότι κερδίσαμε τη Σουόνσι, τον θέλουμε κοντά μας προκειμένου να μας υποστηρίξει και να μας ενθαρρύνει. Φέτος μπορούμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω και ο κόσμος το βλέπει αυτό. Γίνεται σκληρή δουλειά με καθημερινές προπονήσεις, μία κατάσταση που ξεκίνησε από πέρσι ωστόσο ο φετινός ΠΑΟΚ μπορεί να το κάνει, ποδόσφαιρο όμως είναι και μπορούμε να πούμε ότι όλα κερδίζονται και όλα χάνονται».

Το ποδόσφαιρο γυναικών παρουσιάζει μεγάλη άνοδο σε αρκετές χώρες, με κορύφωσητην αθρόα φετινή προσέλευση σε αγώνες της Μπαρτσελόναγια το ισπανικό πρωτάθλημα και το γυναικείο Champions League και κερασάκι στην τούρτα τον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Wembley με την Αγγλία να κατακτά το ιερό δισκοπότηρο μέσα στο σπίτι της.

Aντίθετα, η κατάσταση στην Ελλάδα είναι εκ διαμέτρου αντίθετη, καθώς αν εξαιρέσει κανείς τον ΠΑΟΚ και με κάθε σεβασμό στην προσπάθεια λοιπών συλλόγων στη χώρα μας, δεν υπάρχει κανένα ουσιώδες ενδιαφέρον για την εξέλιξη του αθλήματος.

Μέσα από δύο μόνο λέξεις, «ισότητα» και «επαγγελματικό» η Βάσια Γιαννακά κλείνει τοποθετούμενη για το επίμαχο θέμα:

«H ισότητα που υπάρχει σε κάποιες χώρες είναι που κάνει τη διαφορά, το είδαμε και στο πρόσφατο Euro όπου ξεπεράστηκε κάθε ρεκόρ, ήταν χαρακτηριστικό πως υπήρξε μεγάλη παρουσία ανδρών στις εξέδρες. Το ποδόσφαιρο είναι ίδιο, μην σας πω ότι οι γυναίκες παίζουν και καλύτερα», λέει αρχικά και προσθέτει:

«Στην Ελλάδα όμως δεν είναι επαγγελματικό και αυτό μας τραβάει λίγο πίσω, σε όποιες χώρες είναι επαγγελματικό υπάρχει ισότητα. Η έλλειψη υποδομών και εγκαταστάσεων μας υποβιβάζει, υπάρχουν ομάδες που δεν έχουν καν γήπεδα, χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια από τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να ανεβεί το ποδόσφαιρο».

πηγή: agriniara.gr

Διαβάστηκε 263 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.