Τρίτη, 23η Απριλίου 2024  9:37 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2022 17:51

Κάποιες προτάσεις για μικρές αλλα ουσιαστικές παρεμβάσεις στην Κλεισούρα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Συμπολίτης εντοπίζει σημεία στην Κλεισούρα στα οποία με μικρές παρεμβάσεις θα ήταν εφικτή η ανάδειξη του φαραγγιού που διασχίζεται από την εθνική οδό Αντιρρίου-Ιωαννίνων. Αναλυτικά:

Εάν ρωτούσαμε παλαιότερα έναν Αθηναίο -που ταξίδευε προς Ιωάννινα-  τι του άρεσε σε όλη αυτή την διαδρομή, το πιο πιθανό θα ήταν να μας αναφέρει το Φαράγγι της Κλεισούρας.

Γνωστοί φυσιοδίφες της Ελλάδος λένε ότι είναι το μοναδικό σημείο στη χώρα μας όπου μπορεί κανείς να δει άγρια πτηνά (όρνια) πηγαίνοντας μέχρις εκεί με το αυτοκίνητό του.

Σε όλα τα άλλα μέρη της Ελλάδας θα πρέπει κανείς να υπολογίζει με μία πεζοπορία κάποιων ωρών, ίσως και αναρρίχηση.

Και τι κάνουμε εμείς γι’ αυτό;

Παρακάτω παρατίθενται κάποιες μικρές παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν στην περιοχή για την ανάδειξή της.

Να επισκευαστεί η πρόσβαση στον παράδρομο. Ποιος ο λόγος να μένει έτσι;

Να αποκατασταθεί η ορατότητα σε αυτό το ανοιχτό κομμάτι του δρόμου με τις αντίστοιχες παρεμβάσεις στην βλάστηση. Η ασφάλεια στον δρόμο και οι ανθρώπινες ζωές θα πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα.

Κατ’ αρχή, να ευπρεπιστεί ο χώρος. Κατά δεύτερον, να έχουν τοποθετηθεί 500 μέτρα πριν και 500 μέτρα μετά από αυτό το σημείο ότι υπάρχει Χώρος Στάθμευσης για birdwatching και στο σημείο να έχουν αναρτηθεί πίνακες που να ενημερώνουν τόσο για τα άγρια πτηνά, όσο και για το γεωλογικό μόρφωμα της περιοχής.

Οι πινακίδες, οι οποίες θα μπορούσαν κάλλιστα να αναρτηθούν και επί της Ιονίας Οδού θα δημιουργούσαν, θα προξενούσαν, θα “κατασκεύαζαν” το ενδιαφέρον για το μέρος. Είναι διαφορετικό να ξέρεις ότι εκεί που πλησιάζω, υπάρχει κάτι σημαντικό και άραγε ίσως θα ήταν ωραία ιδέα να κάνω μία στάση και άλλο να περάσω τυχαία μπροστά του και απλώς να κάνω “ουάου” και να φύγω.

Να αποκατασταθεί η ορατότητα στο σημείο αυτό με τις αντίστοιχες, μόνιμες παρεμβάσεις. Κάτι έγινε πριν από 1-2 περίπου χρόνια αλλά η βλάστηση ξαναφούντωσε.

Η οδήγηση στους επαρχιακούς δρόμους στην Ελλάδα δεν μπορεί να είναι “μαγική εικόνα”, να μην ξέρεις τι θα βρεις μετά την στροφή.

Να αναδειχθεί αυτός ο πανέμορφος παράδρομος.

Με εκτίμηση

ΧΠ

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 643 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Τελευταία άρθρα