Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  12:17 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 05 Αυγούστου 2022 08:53

Ο.Σ.Ε.Δ.Ε.: Ανακοίνωση για την ανανέωση των 150 Συμβάσεων των εργαζομένων συναδέλφων στις Διευθύνσεις Άλλοδαπών και Μετανάστευσης

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μεγάλη μέρα και μεγάλη νίκη, καθώς πήραμε την επίσημη δέσμευση σήμερα, στην συνάντηση που είχαμε, με το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, από τον υπουργό κ. Ν. Μηταράκη δια του Γενικού Γραμματέα κ. Πάτροκλου Γεωργιάδη, για την ανανέωση των συμβάσεων για ένα ακόμα έτος, για τους 150 εργαζόμενους συναδέλφους συμβασιούχους, στις υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αλλοδαπών και Μετανάστευσης των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και την Κεντρική υπηρεσία.

Οι 150 και πλέον συμβασιούχοι συνάδελφοι μας, στις Διευθύνσεις Αλλοδαπών και Μετανάστευσης των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και την Κεντρική υπηρεσία, εκπαιδεύτηκαν για αρκετούς μήνες, από τους μόνιμους συναδέλφους, σε αφόρητες συνθήκες πίεσης και κοινού και με τεράστια υποστελέχωση και κατάφεραν να αποδώσουν τα μέγιστα, να είναι απαραίτητοι και να ξελασπώνουν κάθε μέρα κυριολεκτικά τις υπηρεσίες μας, για να μην μείνουν οι 600.000  αλλοδαποί πολίτες, που διαμένουν μόνιμα και νόμιμα επί δεκαετίες στην χώρα μας, χωρίς τα αναγκαία έγγραφα που χρειάζονται. Οι διαχρονικές ευθύνες όμως, όλων των κυβερνήσεων, είναι μεγάλες, γιατί επιλέγουν να καλύπτουν τέτοιες πάγιες ανάγκες, με ελαστικές μορφές εργασίας ή με παράδοση υπηρεσιών σε ιδιώτες - εργολάβους, αντιμετωπίζοντας τους εργαζόμενους ως κόστος, που πρέπει να μειωθεί και καταδικάζοντάς τους, σε μισθούς πείνας και εργασιακή ομηρία, με τον φόβητρο της ανεργίας. Ο μόνος δρόμος για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των υπηρεσιών μας και όλου του δημόσιου τομέα, αλλά και τα δικαιώματα των εργαζομένων είναι η μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Σ’ αυτόν τον δρόμο αγωνιστικής διεκδίκησης πρέπει να βαδίσουν από εδώ και πέρα, οι συνάδελφοι συμβασιούχοι, κόντρα στις πολιτικές επιλογές που εντείνουν την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση, που παραδίδουν τομείς της λειτουργίας του Δημοσίου σε ιδιώτες, καταδικάζοντας από την άλλη χιλιάδες εργαζόμενους, σε ανασφάλεια και μισοδουλειά-μισοζωή. Όλο το προηγούμενο διάστημα η Ομοσπονδία μαζί με τα πρωτοβάθμια, πήρε πλήθος πρωτοβουλιών σε όλα τα επίπεδα (απεργιακές κινητοποιήσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας, υπομνήματα, υπογραφές κα) και απέδειξε ότι το κίνημα μπορεί να φέρνει επιτυχίες μέσα και στις πιο δύσκολες συγκυρίες. Διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε στην συνέχεια για:

  • Κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας
  • Μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου
  • Άμεση προκήρυξη επιπλέον θέσεων εργασίας μόνιμου προσωπικού με μοριοδότηση εμπειρίας, για το σύνολο των υποστελεχωμένων υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αλλοδαπών και Μετανάστευσης και όλων των υπηρεσιών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.

 

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ.

                    

Διαβάστηκε 209 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.