Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  12:47 μμ
 
wm small
Τρίτη, 02 Αυγούστου 2022 22:42

Εντυπωσίασε το κοινό της Χαλκίδας η θεατρική παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου «Μιλώ σε σένα, Πατρίδα»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η θεατρική παράσταση «Μιλώ σε σένα, Πατρίδα» του ∆ΗΠΕΘΕ Αγρινίου, πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία το βράδυ της Τετάρτης 27 Ιουλίου 2022. στο Θέατρο Αυλιδείας Αρτέµιδος, 

Όπως αναφέρει το eviaportal.gr, η  θεατρική αυτή παράσταση, αφιερωμένη στη μνήμη της Μικρασιατικής Καταστροφής του 1922, ήταν βασισμένη σε αποσπάσματα αφηγήσεων γυναικών που αποτύπωναν συλλογικές και ατομικές εμπειρίες από το ιστορικό γεγονός της εκτόπισης και της εκδίωξης του ελληνικού στοιχείου από τη Μικρά Ασία.

Οι αφηγήσεις αυτές είχαν ως κοινό εφόδιο το λόγο των κοινών ανθρώπων, που συναρμολογεί σωστά την εποχή τους και το κλίμα της, ζωντανεύοντας ατομικές και συλλογικές μνήμες που φωτίζουν διαφορετικά όχι μόνο το παρελθόν αλλά και τα σύγχρονα πάθη μας.

Η παράσταση ανέσυρε μνήμες και συγκίνησε το κοινό το οποίο καταχειροκρότησε και αποθέωσε τους πρωταγωνιστές, όπως σημειώνει η δημοσίευση.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 325 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.