Πέμπτη, 18η Αυγούστου 2022  8:16 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2022 22:50

Αγρίνιο-κινητοποίηση για την υγεία: Τελικά, μήπως είμαστε άξιοι της μοίρας μας;

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ενεργοί από τον... καναπέ ή το facebook φαίνεται πως είναι στην πλειοψηφία τους οι πολίτες

Μάλλον απογοητευτικά ήταν τα αποτελέσματα της συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης στο Αγρίνιο, ενάντια στην υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας στην Αιτωλοακαρνανία με αιχμή τα προβλήματα των δυο νοσοκομείων του νομού.

Εάν εξαιρέσει κανείς τα Δ.Σ. και όσους μετείχαν έχοντας θεσμικό ρόλο, η συμμετοχή των απλών πολιτών, αυτών που κλήθηκαν δηλαδή να διατρανώσουν μαζικά την αντίθεση τους στην υποβάθμιση του νοσομειου Αγρινίου, περιορίστηκε σε μόλις μερικές δεκάδες…

Με αυτήν την απογοητευτική συμμετοχή, ή αλήθεια είναι πως καμιά κυβέρνηση δεν θα ενδιαφερθεί σοβαρά και ουσιαστικά, όντας θορυβημένη, με τα προβλήματα της δημόσιας υγείας και την εικόνα διάλυσης που παρουσιάζουν τα νοσηλευτικά ιδρύματα σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι.

Πριν τη συγκέντρωση της Τρίτης, προηγήθηκαν δεκάδες ανακοινώσεις και καλέσματα φορέων, συλλόγων, απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σε έκτακτη συνεδρίαση του. Πλην όμως, οι απλοί πολίτες, αυτοί που κατά εκατοντάδες διαμαρτύρονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την κατάσταση στα νοσοκομεία, απουσίαζαν εκκωφαντικά. Και δικαιολογίες εδώ, δεν υπάρχουν, μιας και τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα δυο ιδρύματα, έχουν παρουσιαστεί και αναλυθεί στην τοπική κοινωνία επαρκέστατα. Το διαδίκτυο βρίθει αναρτήσεων απλών πολιτών με δυσάρεστες προσωπικές εμπειρίες από την αντιμετώπιση που έτυχαν οι ίδιοι ή οικεία τους πρόσωπα, απο το τοπικό δημόσιο σύστημα υγείας. Αυτό όμως αρκεί;

Σε αντιδιαστολή, μπορούμε να θυμηθούμε την μαζική διαδήλωση του 2016, που έστειλε τότε ηχηρό μήνυμα και που είχε φέρει κάποια αποτελέσματα.

Ας δουν λοιπόν την αλήθεια κατάματα και οι ίδιοι οι πολίτες, να αντιληφθούν την έννοια της ατομικής τους ευθύνης και μέσω αυτής της ενδοσκόπησης, να καταλάβουν πως κάποια πράγματα απαιτούν ενεργή συμμετοχή, διεκδίκηση, ενότητα και μαζικότητα. Κανένας αγώνας μέχρι σήμερα δεν έχει κερδηθεί με αναθέματα από το facebook.

agriniopress.gr

Διαβάστηκε 98 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News

Τελευταία άρθρα στην ίδια κατηγορία

Τελευταία άρθρα