Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  4:01 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2022 15:35

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή κόσμου η γιορτή γλυκού στο Ευηνοχώρι Μεσολογγίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την Κυριακή, 24 Ιουλίου 2022, ήταν μια γλυκιά βραδιά στο Ευηνοχώρι, όπου ο  Πολιτιστικός Σύλλογος Ευηνοχωρίου «Η Αρχαία Καλυδώνα» και ο Δήμος  Ι.Π. Μεσολογγίου,  στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων, συνδιοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία  την  9η γιορτή γλυκού  στην πλατεία «Οδυσσέας Ελύτης» στο Ευηνοχώρι.

Μια εκδήλωση που ανέδειξε τις τοπικές συνταγές την παράδοση και την λαογραφία της περιοχής.

Η συμμετοχή του κόσμου ήταν μεγάλη, μικροί και μεγάλοι, που βρέθηκαν στην γιορτή γεύτηκαν δεκάδες τοπικά, σπιτικά και πεντανόστιμα γλυκά, που με μεράκι ετοίμασαν μέλη του συλλόγου και  γυναίκες του χωριού. Οι διοργανωτές, για ακόμα μία χρονιά, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, για να εξυπηρετήσουν τον κόσμο, που έφτανε συνεχώς στην εκδήλωση,  χαρίζοντάς τους γλυκές, όμορφες και χαρούμενες στιγμές.

Ο Δήμαρχος, Κώστας Λύρος, στο χαιρετισμό του συνεχάρη όλους για το έργο που παράγουν,  τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή θα στηρίξει περαιτέρω το έργο και την συνεισφορά των συλλόγων και παράλληλα ανέφερε ότι  «Μέσα από τέτοιες «γλυκιές» δράσεις που μας ενώνουν και μας φέρνουν κοντά, στις πλατείες και στις γειτονιές του τόπου μας έχουμε την ευκαιρία να αναδείξουμε την διαφορετικότητα και τα προτερήματα της κάθε περιοχής και να συμβάλουμε στην εξωστρέφεια του τόπου μας».

Κλείνοντας ο Κώστας Λύρος ευχαρίστησε τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ευηνοχωριου «η Αρχαία Καλυδώνα» και τον πρόεδρο, Διονύσιο Φούντα, καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν, ώστε να στεφθεί με επιτυχία η εκδήλωση.

Η όμορφη γιορτή γλυκού έκλεισε με μουσική  και οι παραβρισκόμενοι   διασκέδασαν με ξεγνοιασιά και κέφι.

Διαβάστηκε 503 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.