Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  6:19 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2022 17:05

Αρχιτεκτονικός περίπατος στο Μεσολόγγι

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Messolonghi by Locals: Με οδηγό τους «ντόπιους» γνωρίζουμε δημόσια κτήρια του Μεσολογγίου

Την Παρασκευή 22 Ιουλίου, στις 20:15 με σημείο αφετηρίας των Τοπικό Κόμβο_Local HUB, η ομάδα αρχιτεκτονικής του Messolonghi by Locals θα πραγματοποιήσει αρχιτεκτονικό περίπατο στην πόλη του Μεσολογγίου.

Ο περίπατος θα έχει ως επίκεντρο τα δημόσια κτήρια της πόλης.

Σαν δημόσια κτίρια θεωρούνται κτίρια που εξυπηρετούν εμπορικούς, πολιτιστικούς, λατρευτικούς (και κατ’ επέκταση θρησκευτικούς) μα κυρίως πολιτειακούς σκοπούς. Είναι κτίρια όπου εξυπηρετείται το κοινωνικό σύνολο. Οι εσωτερικοί τους χώροι στεγάζουν εκκλησίες, δημόσιες υπηρεσίες, οργανισμούς, ιδρύματα κλπ.

Μελετώντας τα δημόσια κτήρια προσεκτικά μας δίνουν συχνά σημαντικές πληροφορίες για τις αντιλήψεις, τις κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές συνθήκες των κοινωνιών που τις γέννησαν.

Στην βόλτα θα μιλήσουν για κάποια τέτοια κτήρια που είτε χτίστηκαν από την αρχή σαν δημόσια είτε μετατράπηκαν σε δημόσια στην πορεία του χρόνου.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 204 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.