Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  4:35 πμ
 
wm small
Κυριακή, 17 Ιουλίου 2022 19:53

Μια ομορφιά από ψηλά η λίμνη Βουλκαριά (φωτο-βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η λίμνη Βουλκαριά μπορεί να υστερεί σε…αναγνωρισιμότητα συγκριτικά με άλλες λίμνες της Αιτωλοακαρνανίας ωστόσο δεν υστερεί σε ομορφιά. Χαρακτηριστικά τα κλικ του Βασίλη Γαλατά.

Η Βουλκαριά βρίσκεται στο βορειοδυτικό άκρο του νομού Αιτωλοακαρνανίας,  περίπου 5 χλμ. νότια τα Βόνιτσας.

Η λίμνη, που θεωρείται ρηχή, καταλαμβάνει έκταση 9,2 τ.χλμ. έχει μέγιστο μήκος 4 χλμ. και μέγιστο πλάτος 3,5 χλμ.

Με drone o Βασίλης Γαλατάς «αποκαλύπτει» όλη την ομορφιά της.

Δείτε το βίντεο: 

Βρίσκεται στο βύθισμα που σχηματίζεται στο μέσον της χερσονήσου της Στέρνας, που είναι δεξιός βραχίονας της εισόδου στον Αμβρακικό κόλπο. Μία διώρυγα 1400 μέτρων, που οι κάτοικοι ονομάζουν “ο αύλακας της Κλεοπάτρας” διοχετεύει τα πλεονάζοντα νερά της στο Ιόνιο πέλαγος και την συνδέει με αυτό.

Έχει σχήμα ακανόνιστο, όχθες βαλτώδεις και ασαφείς, επιφάνεια περίπου 9 τετ. χλμ., μήκος περίπου 4 χλμ. και μέγιστο πλάτος περίπου 3 χλμ.

Ο πλησιέστερος στις όχθες της οικισμός είναι ο Άγιος Νικόλαος, στην άλλη ακτή του λαιμού που την χωρίζει από την θάλασσα.

Βρίσκεται στον δίαυλο μετανάστευσης πουλιών. Δυο φορές τον χρόνο δέχεται χιλιάδες πάπιες, φαλαρίδες και βουταλίδια που έρχονται εδώ να ξεχειμωνιάσουν.

Σημαντικός βιότοπος έχει ενταχθεί μαζί με τις μικρότερες Κομήτη και Σαλτίνη στο πρόγραμμα CORINE έχουν προταθεί και οροθετηθεί ως Natura 2000 και προστατεύονται από την συνθήκη RAMSAR.

agrinionews.gr

 
Διαβάστηκε 805 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 17 Ιουλίου 2022 20:15
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.