Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  6:43 πμ
 
wm small
Σάββατο, 16 Ιουλίου 2022 18:58

Συνεχίζονται οι πρόβες για την θεατρική παράσταση "Ξε…μένουμε Σπίτι" απο το "Ανοικτό Θέατρο Αγρινίου"

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το θεατρικό τμήμα του Ανοιχτού Θεάτρου Αγρινίου, θέλοντας να εξορκίσει με άφθονο γέλιο όλες αυτές τις καταστάσεις που μας έχουν μαυρίσει τη ζωή, ανεβάζει τη θεατρική κωμωδία με τίτλο Ξε…μένουμε Σπίτι. Πρόκειται για μα κωμωδία καταστάσεων, που ο κάθε θεατής θα βρει ένα δικό του στιγμιότυπο ζωής να παίζεται επί σκηνής. Οι πρόβες έχουν ξεκινήσει με σκοπό το  έργο να ανέβει στο τέλος του επόμενου μήνα.

Και λίγα λόγια για το έργο:

Βρισκόμαστε στις μέρες τις πρώτης καραντίνας, του σωτηρίου έτους… 2020 όταν όλοι μας προσπαθούσαμε να ‘’προφυλαχτούμε’’ από τον αόρατο εχθρό που μας απειλούσε!

Η οικογένεια του Σταμάτη και της Αλίκης, ζει με το δικό της τρόπο την πρωτόγνωρη κατάσταση, προσπαθώντας… να επιβιώσει. Όλα είναι δύσκολα, ώσπου από το πουθενά και απροσκάλεστα καταφθάνει η πεθερά του Σταμάτη, η χήρα Αντιγόνη, με απώτερο σκοπό να εξοβελίσει τον γαμπρό και να αναλάβει τα ηνία στην οικογένεια.

Οι παρεμβάσεις στα υπόλοιπα μέλη είναι καθημερινές, ώσπου από το διπλανό διαμέρισμα έρχεται ο Μιχάλης, για να γιορτάσει με την οικογένεια τα γενέθλιά του, γιατί βαρέθηκε τη μοναξιά του.

Η γνωριμία του με την Αντιγόνη, είναι επεισοδιακή αλλά και οι δύο τους το βλέπουν σαν μοναδική ευκαιρία. Η μεν Αντιγόνη να ελέγχει εκ του ασφαλούς και από δίπλα την οικογένεια, ο δε Μιχάλης να έχει παρέα στα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του.

Έτσι, εν αγνοία των άλλων οργανώνουν κορωνο-αρραβώνες και κορωνο-γάμο και θα πρέπει να συγκατοικήσουν όλοι μαζί, γιατί η κόρη του Μιχάλη έρχεται οικογενειακώς από το Βέλγιο και θα πρέπει να μείνει στο σπίτι του.

Οι παρεξηγήσεις τώρα είναι σε καθημερινή βάση και  η  οικογένεια  οδηγείται  σε  αδιέξοδο  καθώς οι μέρες τις καραντίνας περνούν αργά και βασανιστικά και όλοι αισθάνονται σα φυλακισμένοι. Η λύση έρχεται την τελευταία μέρα της καραντίνας, όταν ο Σταμάτης θέλησε να αγοράσει μια εφημερίδα και φτάνει στο σπίτι με ντελίβερι…

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί με τη σειρά εμφάνισης:

Σταμάτης: Αριστοτέλης Χατζηδέλιος

Αλίκη: Γεωργία Τριανταφύλλου

Αντιγόνη: Κατερίνα Κουτσικάκη

Άντυ: Φανή Κούστα

Τζίμης: Γρηγόρης Χατζηδέλιος

Μιχάλης: Ανδρέας Μουντούρης

Ντελιβεράς: Θανάσης Παπασπύρου

Κείμενα-Σκηνοθεσία: Λάζαρος Τσόλκας

Σκηνικά-κοστούμια: Ομάδα ΑΝ.ΘΕ.Α.

Τέλος, το Ανοιχτό Θέατρο Αγρινίου απευθύνει θερμές ευχαριστίες στους χορηγούς του Αγρινίου, που στηρίζουν τις πολιτιστικές του δράσεις.

Μάθετε περισσότερα στο: www.opentheater.gr

Διαβάστηκε 257 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.