Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  5:20 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2022 10:38

Δημήτρης Μακρής: "Καμπάνες Βραχωρίου και πάσης δουλοπαροικίας ηχήστε λυπητερά"

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

1.- Λυπούμαι που τα πολυάριθμα άρθρα μου δεν βρήκαν απήχηση στις καρδιές του ραγιάδικου Αγρινίου. Και ενώ τα σκαμπίλια πέφτουν απανωτά τώρα το κατακαλόκαιρο στο σβέρκο του απόπαιδου που λέγεται Αγρίνιο, μάλλον κανένας καρεκλοκένταυρος δεν συγκινείται. Η έξη είναι δεύτερη φύση επομένως συνηθίσαμε να είμαστε παρίες δηλ. ραγιάδες και ανάξιοι των καιρών αφού στο κάλεσμα δεν λέμε παρών.

2.- Τα προβλήματα του νοσοκομείου μας βουνό, το πανεπιστημιακό τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας αρπάζεται και απάγεται με κατεύθυνση την Πάτρα, η διχοτόμηση της Μητρόπολης δια του παγώματος στέλνεται στις καλένδες και ο ραγιάς κοιμάται του καλού καιρού.

3.- Που είναι τα ΜΜΕ να παίξουν τον ρόλο τους, που είναι οι αιρετοί του τόπου, που είναι οι εκκλησιαστικοί παράγοντες; Όπου κι αν είναι αν δεν μπορούν να επικοινωνήσουν, να ομονοήσουν για να δράσουν από κοινού είναι άχρηστοι για τα μείζονα συμφέροντα του τόπου.

4.- Για την ιστορία και για να μαθαίνουν οι νεότεροι θα αναφερθώ στην 10ετία του 60, τότε που το μικρό Αγρίνιο διεκδικούσε μητρόπολη, ο Αρχιερατικός Επίτροπος κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες προς τιμήν του, όμως ο Μητροπολίτης εξοργίστηκε που θα τεμαχιζόταν το ‘’τσιφλίκι’’ του και τον εξαπέστειλε στο ορεινό Βάλτο να τρέχει καθημερινά από ενορία σε ενορία να κάνει Λειτουργίες, Εσπερινούς κλπ μακριά από την πρεσβυτέρα που εγκυμονούσε και αιμορραγούσε και μπράβο της που γέννησε 7 παιδιά. Για λόγους ευπρέπειας δεν θα αναφερθώ στην συμπεριφορά του Μητροπολίτη προς τον αξιέπαινο κατ’ εμέ ιερέα.

5.- Μεθαύριο ψηφίζεται στην βουλή ο νόμος Κεραμέως. Οι ραγιάδες δεν θα ξεσηκωθούν, οι καμπάνες δεν θα ηχήσουν πένθιμα, τα καταστήματα δεν θα κλείσουν και τροπολογία δεν θα κατατεθεί. Ο ορθολογισμός του κ. Πρωθυπουργού που νομοθετεί όχι με κριτήριο τις αντιδράσεις των μειοψηφιών αλλά με γνώμονα το συμφέρον του τόπου πάει περίπατο. Οι βουλευτές του παρασκηνίου δεν εκθέτουν μόνο τον Πρωθυπουργό εκθέτουν και τον εαυτό τους και ο λαός θα τους ανταμείψει με το να μην τους ψηφίσει. Κάτι περισσότερο από εμάς γνωρίζει ο κ. Δήμαρχος και ευελπιστούμε να τους ξεμπροστιάσει την κατάλληλη στιγμή.

6.- Το σενάριο αυτό ας μην πραγματοποιηθεί. Στην περίπτωση όμως που πραγματοποιηθεί τότε κατά μείζονα λόγο πρέπει να ηχήσουν θλιβερά οι καμπάνες με πάνδημη συμμετοχή κλήρου και λαού με την δίκαια απαίτηση να διαιρεθεί εδώ και τώρα ο Νομός σε 2 Περιφερειακές Ενότητες και να χωρίσουμε μια για πάντα τα τσανάκια μας από την γάγγραινα του Μεσολογγίου. Γένοιτο.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΚΡΗΣ 2

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΚΡΗΣ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Διαβάστηκε 651 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2022 10:51
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.