Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  9:10 πμ
 
wm small
Τρίτη, 05 Ιουλίου 2022 17:13

Στα 213 ευρώ/MWh η επιδότηση των αγροτικών τιμολογίων

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τα μέτρα στήριξης από τις επιπτώσεις της διεθνούς ενεργειακής κρίσης τον Ιούλιο.

Στα 213 ευρώ/MWh ανέρχεται η επιδότηση των αγροτικών τιμολογίων απορροφώντας έως και το 90% της αύξησης. Αυτό περιλαμβάνεται ανάμεσα στα μέτρα στήριξης που ανακοίνωση ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστας Σκρέκας.

Σύμφωνα, με τις ανακοινώσεις, διευρύνεται από τον Ιούλιο η στήριξη των καταναλωτών ενέργειας με δυο τρόπους:

  • Πρώτον, με την οριζόντια κάλυψη όλων, χωρίς εξαιρέσεις. Η κυβέρνηση επιδοτεί όλες ανεξαιρέτως τις κατοικίες, χωρίς εισοδηματικό κριτήριο και για το σύνολο της κατανάλωσης, απορροφώντας έως και το 84% της αύξησης. Οι συνολικές επιδοτήσεις για το κόστος ενέργειας του Ιουλίου ανέρχονται σε 722 εκατ. ευρώ αυξημένες κατά 300 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.
  • Δεύτερον, παρέχουμε τη δυνατότητα στους πολίτες, να γνωρίζουν εγκαίρως, και με διαφάνεια τα τιμολόγια κάθε προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας, αφού από τον Αύγουστο αναστέλλεται η εφαρμογή της ρήτρας αναπροσαρμογής. Οι προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας υποχρεώνονται να ενημερώνουν κάθε φορά για τις τιμές του μεθεπόμενου μήνα και οι καταναλωτές μπορούν να αλλάζουν πάροχο εφόσον το επιθυμούν αζημίως.

Συγκεκριμένα από τον Ιούλιο επιδοτούνται όλες οι κατοικίες και ανεξαρτήτως ορίου κατανάλωσης,

  • με 200 ευρώ/MWh, για τους οικιακούς καταναλωτές, επιδότηση που καλύπτει το 84% της αύξησης, και
  • με 240 ευρώ/MWh τους δικαιούχου ΚΟΤ, που καλύπτει το 100% της αύξησης ώστε να στηρίξουμε ακόμη περισσότερο τους ευάλωτους συμπολίτες μας.

Επίσης, αυξάνεται η επιδότηση στους εμπορικούς καταναλωτές με παροχή ισχύος μέχρι 35 KVa σε 192 ευρώ/MWh απορροφώντας έως και το 82% της αύξησης.

Σε ότι αφορά τα αγροτικά τιμολόγια η επιδότηση ανέρχεται στα 213 ευρώ/MWh απορροφώντας έως και το 90% της αύξησης.

Για τους υπόλοιπους επαγγελματικούς και βιομηχανικούς καταναλωτές με παροχή ισχύος άνω των 35 KVa η επιδότηση ανέρχεται στα 148 ευρώ / MWh.

Για το φυσικό αέριο και τους επαγγελματικούς και βιομηχανικούς καταναλωτές η επιδότηση για τον Ιούλιο ανέρχεται στα 30 ευρώ/ MWh.

Διαβάστηκε 291 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία