Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  12:29 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2022 14:33

Πήραν ΦΕΚ οι κορονοενισχύσεις

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η παρατεταμένη διάρκεια της πανδημίας διαμόρφωσε εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες λειτουργίας συνολικά στον πρωτογενή τομέα και προκειμένου, μεταξύ άλλων, να διασφαλιστεί η συνέχιση λειτουργίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αλλά και των μεμονωμένων αγροτών.

Έτσι, προκειμένου να διατηρηθεί η συνέχιση της οικονομικής δραστηριότητας των παραγωγών, τόσο κατά την διάρκεια της πανδημίας, όσο διάστημα μετά από αυτήν, η πολιτεία αποφάσισε τη χορήγηση ενισχύσεων σε αγρότες και αγροτικές επιχειρήσεις.

Ύψος και μορφή ενίσχυσης – Έλεγχος Σώρευσης

Το ανώτατο όριο ενίσχυσης για κάθε δικαιούχο σε επίπεδο ενιαίας επιχείρησης, ορίζεται στο ποσό των 290.000 ευρώ, συμπεριλαμβανόμενων τυχόν άλλων ενισχύσεων που έχει λάβει ο δικαιούχος δυνάμει του Τμήματος 3.1 του Προσωρινού Πλαισίου.

Σε περίπτωση υπέρβασης το υπερβάλλον ποσό περικόπτεται αναλόγως. Όλα τα ποσά είναι μικτά προ αφαίρεσης φόρων ή άλλων χρεώσεων. Οι ενισχύσεις της παρούσας καταβάλλονται αποκλειστικά μέσω συμψηφισμού με τις βεβαιωμένες οφειλές των υπόχρεων.

Προϋποθέσεις χορήγησης της ενίσχυσης

Προϋποθέσεις για τη χορήγηση της ενίσχυσης στους δικαιούχους, είναι οι ακόλουθες:

α) οι μεγάλες και οι μεσαίες επιχειρήσεις να μην ήταν προβληματικές στις 31 Δεκεμβρίου 2019, και

β) οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, ακόμα και αν ήταν προβληματικές την 31.12.2019, κατά τη στιγμή χορήγηση της ενίσχυσης:

  • να μην υπάγονται σε συλλογική πτωχευτική διαδικασία ή άλλη διαδικασία αφερεγγυότητας και
  • να μην έχουν λάβει ενίσχυση διάσωσης και δεν έχουν ακόμη αποπληρώσει το δάνειο ή λύσει τη σύμβαση εγγύησης και να μην έχουν λάβει ενίσχυση αναδιάρθρωσης και υπόκεινται ακόμη σε σχέδιο αναδιάρθρωσης.

Η ενίσχυση δεν καθορίζεται με βάση την τιμή ή την ποσότητα των προϊόντων που διατίθενται στην αγορά.

Δείτε αναλυτικά το ΦΕΚ εδω.

Διαβάστηκε 382 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία