Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  7:04 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2022 08:54

Δείτε το ντοκιμαντέρ για την «τέχνη της άλεσης»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μια διαδραστική αφήγηση από το παρελθόν στο παρόν…

Ο ΙΔΕΑΠΘ (Ινστιτούτο Δημιουργικότητας – Έρευνας – Ανάπτυξης Περιφέρειας Θέρμου) σε συνεργασία με το Δήμο Θέρμου και τη ΛΕΜΑΘ υλοποιεί πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού, στο πλαίσιο  πολιτιστικής δράσης για τη μελέτη, διαφύλαξη και ανάδειξη της Άυλης πολιτιστικής Κληρονομιάς,  με επίκεντρο την διαχρονική  αξία κύκλου της άλεσης.  Η προετοιμασία της δράσης αποτέλεσε τη βάση για τη δημιουργία του ντοκιμαντέρ αναφορικά με τη «τέχνη της άλεσης». Για την παραγωγή του βίντεο έγιναν συνεντεύξεις και οπτικές καταγραφές σε ανθρώπους της περιοχής σχετικούς με την τέχνη της άλεσης και ανίχνευση της περιοχής καθώς και καταγραφή της διαδικασίας της άλεσης από το Αλώνι στο Μύλο.Το υλικό είναι στη διάθεση της Διεύθυνσης Νεώτερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς για χρήση στα πλαίσια των εκπαιδευτικών του προγράμματος.

Το Πρόγραμμα προβολής της «Η τέχνη της Άλεσης» έχει δύο στόχους αφενός να δημοσιοποιηθεί το πρόγραμμα εκδηλώσεων ώστε να συγκεντρώσει το μεγαλύτερο δυνατό μέρος του κοινού και αφετέρου να προβληθεί η σχέση «της τέχνης της αλέσματος» ως στοιχείο της Άυλης πολιτιστικής κληρονομιά του τόπου, στοιχείο της ιστορίας και πολιτισμού του.

Το βίντεο επιμελήθηκαν οι παρακάτω επαγγελματίες κινηματογραφιστές

Επεξεργασία εικόνας και ήχου, Σκηνοθεσία, Επιμέλεια Παραγωγής -Χρόνης Θεοχάρης

Λήψη Drone – Βαγγέλης Μιχαλάκης

Κάμερες – Χρόνης Θεοχάρης, Βαγγέλης Μιχαλάκης

Αρχειακό Υλικό, Μουσική Επιμέλεια – Χρόνης Θεοχάρης, Χριστόφορος Γεωργούτσος

Το ντοκιμαντέρ είναι διαθέσιμο μέσω από το κανάλι YouTube του  Ι.Δ.Ε.Α.Π.Θ.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 602 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2022 09:12
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.