Κυριακή, 5η Μαίου 2024  2:20 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2022 23:40

Παναιτωλικός: 1.438 θεατές ανά αγώνα στο «κλουβί» φέτος-Η σύγκριση με τις προηγούμενες σεζόν

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στη δημοσιότητα δόθηκαν από τη Super League τα επίσημα στοιχεία των εισιτηρίων της σεζόν 2021-2022.

Όπως φαίνεται στον πρώτο πίνακα των συνολικών εισιτηρίων, οι Αγρινιώτες έκοψαν 24.448 εισιτήρια κατά τη φετινή χρονιά, καταλαμβάνοντας την 8η θέση πίσω από τους «big 5», τον ΟΦΗ και τον ΠΑΣ Γιάννινα. Στην «Προυσιωτίσσης» πραγματοποιήθηκαν 17 αγώνες, με τον μέσο όρο θεατών ανά αγώνα να είναι περίπου 1438.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα στοιχεία του δεύτερου πίνακα. Όπως φαίνεται, ο Παναιτωλικός στα 13 ματς της κανονικής διάρκειας έκοψε 17.294 εισιτήρια, δηλαδή είχε κατά μέσο όρο 1330 θεατές ανά παιχνίδι. Στα 4 εντός έδρας παιχνίδια των playout παρευρέθηκαν 7.154 φίλαθλοι συνολικά, δηλαδή 1.788 κατά μέσο όρο ανά παιχνίδι. Οι Αγρινιώτες φίλαθλοι, λοιπόν, παρά το αδιάφορο της διαδικασίας των play-out βρέθηκαν μαζικότερα στο γήπεδο, αλλά δεν ανταμείφθηκαν από την εικόνα της ομάδας.

Ενθαρρυντικά είναι τα δεδομένα που αφορούν την πληρότητα του γηπέδου του Παναιτωλικού. Στον τρίτο κατά σειρά πίνακα φαίνεται πως στο γήπεδο του Αγρινίου η καθορισμένη πληρότητα (που διαμορφώθηκε λόγω των έκτακτων μέτρων κατά της πανδημίας COVID-19) καλύφθηκε κατά 37,09%, όντας η 5η υψηλότερη στη Super League.

To συγκεκριμένο εύρημα, βέβαια, οφείλεται να κριθεί προσεκτικά, καθώς το «κλουβί» είναι από τα μικρότερα σε χωρητικότητα γήπεδα της Super League, γεγονός που επηρεάζει τον δείκτη της πληρότητας.

Οι προηγούμενες σεζόν

Η σύγκριση των προαναφερθέντων στοιχείων με εκείνα των προηγούμενων σεζόν δεν είναι απλή υπόθεση, λαμβάνοντας υπόψιν το γεγονός ότι φέτος στις ελληνικές εξέδρες είχαν το δικαίωμα να βρεθούν φίλαθλοι εμβολιασμένοι ή με ενεργό πιστοποιητικό νόσησης.

Υπενθυμίζεται ότι την αγωνιστική χρονιά 2020-2021 όλοι οι αγώνες διεξήχθησαν χωρίς την παρουσία κόσμου.

Τη σεζόν 2019-2020, ο μέσος όρος εισιτηρίων του Παναιτωλικού ήταν 2.342. Και τότε οι Αγρινιώτες είχαν καταλάβει την 8η θέση σε μέσο όρο εισιτηρίων, με τη διαφορά ότι βρέθηκαν πίσω από τη Λάρισα, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να αγωνίζεται στη Football League.

Τη σεζόν 2018-2019, ο μέσος όρος ήταν 2392, με τον Παναιτωλικό να βρίσκεται στην 9η θέση πίσω από τους «μεγάλους», την ΑΕΛ, τον ΠΑΣ και τον ΟΦΗ.

Αρκετά καλύτερα, τα πήγαιναν οι Αγρινιώτες τα προηγούμενα χρόνια, όταν καταλάμβαναν την 5η ή την 6η θέση, με μέσους όρους εισιτηρίων άνω των 2.500 θεατών.

Το ρεκόρ, βέβαια, που φαντάζει σχεδόν ανέφικτο να καταρριφθεί, καταγράφηκε την πρώτη σεζόν του Τίτορμου στη μεγάλη κατηγορία μετά τα 33 χρόνια απουσίας. Για την αγωνιστική περίοδο 2011-2012 ο μέσος όρος εισιτηρίων των εντός έδρας αγώνων του Παναιτωλικού ήταν 4719!

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται, πλέον, η τιμολογιακή πολιτική της ΠΑΕ Παναιτωλικός τόσο για τα εισιτήρια διαρκείας, όσο και για τα απλά εισιτήρια της επόμενης χρονιάς. Όπως δήλωσε ο μεγαλομέτοχος Φώτης Κωστούλας σε πρόσφατη συνέντευξη, σχεδιάζεται να γίνει μεγάλο κάλεσμα προς τον κόσμο του Αγρινίου. Θέτοντας υψηλούς στόχους και προχωρώντας σε ποιοτικές μεταγραφές, είναι δεδομένο πως το κάλεσμα αυτό θα βρει ανταπόκριση και το «κλουβί« θα ζήσει και πάλι μεγάλες ποδοσφαιρικές και οπαδικές στιγμές.

Νικόλας Δρέλλιας

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 383 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.