Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  11:48 πμ
 
wm small
Τρίτη, 07 Ιουνίου 2022 10:17

“Θησαυρός” το ελληνικό χαβιάρι που παράγεται στο Μεσολόγγι – Πώς τρώγεται

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τι σας έρχεται πρώτα στο μυαλό, όταν ακούτε τη λέξη «χαβιάρι;» Σίγουρα πρόκειται για το τρόφιμο που έχει συνδεθεί τόσο άρρηκτα όσο κανένα με την έννοια της πολυτέλειας.

Αυτό που δεν ξέρουν πολλοί, όμως, είναι ότι υπάρχει και ελληνικό και εδώ και χρόνια μας κάνει υπερήφανους στο εξωτερικό!

Το αυγοτάραχο είναι φυσικό προϊόν, χωρίς συντηρητικά, με υψηλή διατροφική αξία. Θεωρείται Προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) με διεθνή αναγνώριση και αποτελείται από ταριχευμένα αυγά τα οποία βρίσκονται στις ωοθήκες του θηλυκού ψαριού κέφαλος, της μπάφας. όπως αναφέρει το sportime.gr.

Έχει ξεχωριστή και βελούδινη γεύση και φίνο άρωμα. Θεωρείται πηγή ενέργειας και υψηλής διατροφικής αξίας, καθώς το λίπος του περιέχει ποσότητες πολυακόρεστων λιπαρών οξέων της σειράς ω-3 που, σύμφωνα με μελέτες, προστατεύουν από τα καρδιαγγειακά νοσήματα, ενώ περιέχει και σημαντική ποσότητα βιταμίνης Ε, η οποία έχει αντιθρομβωτική δράση.

Μπορείτε να το απολαύσετε με ψωμί και βούτυρο, σε ζυμαρικά ή αλλιώς σε δροσερές σαλάτες.

Η μεγαλύτερη παραγωγή αυγοτάραχου γίνεται στις λιμνοθάλασσες Μεσολογγίου και Αιτωλικού. Είναι το μοναδικό αλιευτικό προϊόν που έχει χαρακτηριστεί ως Π.Ο.Π (Προστατευμένης Ονομασίας Προέλευσης).

Δείτε σχετικό ρεπορτάζ σε εκπομπή της ΕΡΤ:

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 677 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.