Δευτέρα, 29η Απριλίου 2024  2:55 πμ
 
wm small
Τρίτη, 07 Ιουνίου 2022 00:45

Αγρίνιο – “Ελληνίς”: Με αφορμή την συμπλήρωση των 70 χρόνων λειτουργίας του κινηματογράφου οι εκπλήξεις είναι μεγαλύτερες από ποτέ άλλοτε (video + φωτο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στον κινηματογράφο «Ελληνίς» η υποδοχή των συμμετεχόντων στο συνέδριο της ΚΕΔΕ που θα γίνει στο Αγρίνιο  

Αγρίνιο - “Ελληνίς”: Με αφορμή την συμπλήρωση των 70 χρόνων λειτουργίας του κινηματογράφου οι εκπλήξεις είναι μεγαλύτερες από ποτέ άλλοτε (video + φωτο) 

Ακόμη ένα καλοκαίρι ο θερινός δημοτικός κινηματογράφος “Ελληνίς”,  σημείο συνάντησης των Αγρινιωτών, είναι πανέτοιμος για να μας ταξιδέψει στη μαγεία της έβδομης τέχνης!

Στο Αγρίνιο ο θερινός κινηματογράφος «Ελληνίς» αποτελεί κόσμημα, το οποίο για πολλούς είναι η αδιαμφισβήτητη επιλογή για να απολαύσουν μια ταινία αρκετά βράδια του Καλοκαιριού κι αυτό φαίνεται τόσες δεκαετίες, αλλά φάνηκε ακόμη και πέρσι, όπου ο κινηματογράφος επαναλειτούργησε με πληρότητα της τάξεως του 75%, και αποτέλεσε μετά από 7 μήνες καραντίνας «ανάσα» πολιτισμού και ελευθερίας για τους πολίτες, οι οποίοι αμέσως έδειξαν την εμπιστοσύνη τους και πήγαν να απολαύσουν την ταινία που επιθυμούσαν.

Απόψε, πριν την έναρξη της προβολής των ταινιών, παραχωρήθηκε συνέντευξη τύπου στον «Ελληνίς» με αφορμή την έναρξη της καλοκαιρινής κινηματογραφικής περιόδου, για την παρουσίαση του προγράμματος.

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μαρία Παπαγεωργίου, η υπεύθυνη των κινηματογράφων «Ελληνίς» και «Άνεσις» Χριστίνα Μπαλάσκα και ο ζωγράφος Δημήτρης Κρέτσης, παρουσίασαν το εντυπωσιακό πρόγραμμα και παράλληλα ανακοίνωσαν εκπλήξεις για τους πολίτες του Αγρινίου και της ευρύτερης περιοχής!

Φέτος ταινίες πρώτης προβολής, η συναυλία στις 24 Ιουνίου με την Ματούλα Ζαμάλη, στις 7 Ιουλίου η συναυλία με τον Δημήτρη Ζευρβουδάκη, στις 21 Ιουλίου η συναυλία με την Ευανθία Ρεμπούτσικα και την Καμεράτα με ελεύθερη είσοδο και δελτία  προτεραιότητας, καθώς θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο συνεργασίας του Δήμου Αγρινίου και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στις 5 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί συναυλία με την Μελίνα Κανά, είναι μερικές από τις φετινές εκπλήξεις που αναμένεται να ενθουσιάσουν το κοινό του Αγρινίου και όχι μόνο.

Όμως οι εκπλήξεις δεν σταματούν εδώ! Υπάρχει στο πρόγραμμα και μια θεατρική παράσταση, ο «Γυάλινος Κόσμος» του Γιώργου Νανούρη, που πρωταγωνιστούν η Κάτια Δανδουλάκη, η Λένα Παπαληγούρα και ο Γιάννης Κουκουράκης, ο γνωστός από τη σειρά «Άγριες Μέλισσες» και τον ρόλο του ως «Κωνσταντής».

Φέτος επίσης θα υπάρχουν πολλές επανεκδώσεις ταινιών και στο πλαίσιο αυτό στο «Ελλινίς» θα έρθει η ταινία της δεκαετίας του 90 του Μάντισος «Οι γέφυρες».

Σε όλες αυτές και όχι μόνο τις εκπλήξεις αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην παρουσία του κ. Κρέτση που αποτελεί κεφάλαιο, τόσο για την τέχνη, όσο και για το Αγρίνιο!

Δύο τοιχογραφίες κοσμούν τον κινηματογράφο «Ελληνίς» δωρεά των πασίγνωστου ζωγράφου Δ. Κρέτση

Αγρίνιο - “Ελληνίς”: Με αφορμή την συμπλήρωση των 70 χρόνων λειτουργίας του κινηματογράφου οι εκπλήξεις είναι μεγαλύτερες από ποτέ άλλοτε (video + φωτο) 

Σημαντικό γεγονός που αποκαλύφθηκε στη συνέντευξη τύπου ήταν η παρουσία του Αγρινιώτη ζωγράφου Δημήτρη Κρέτση, ο οποίος δώρισε στον Δήμο Αγρινίου δύο τοιχογραφίες στον χώρο του «Ελληνίς». Η μία αποτυπώνει τον Θανάση Βέγγο και η δεύτερη τον Τσάρλι Τσάπλιν!

Αν και οι αδελφοί Κρέτση είναι πασίγνωστοι ζωγράφοι στην Ελλάδα, οι δύο αυτές τοιχογραφίες είναι το πρώτο τους έργο στο Αγρίνιο, το οποίο φιλοτέχνησε ο Δημήτρης, ο ένας εκ των αδελφών Κρέτση.

Αυτό το γεγονός έχει ιδιαίτερη βαρύτητα αν αναλογιστεί κανείς πως φέτος ο κινηματογράφος συμπληρώνει τα 70 χρόνια λειτουργίας του και ας αυτό αναφέρθηκε ιδιαίτερα ο δήμαρχος κ. Παπαναστασίου, όσο και η κα. Παπαγεωργίου και η κα. Μπαλάσκα.

Πάντα ξεχωριστή η τιμολογιακή πολιτική

Ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός εδώ και χρόνια, αλλά και φέτος όπου θα ισχύσει, είναι η εφαρμογή της κοινωνικής πολιτικής και στον κινηματογράφο, κάτι που αποτυπώνεται στο μειωμένο εισιτήριο κάθε Κυριακή και Τετάρτη, με το οποίο θα παρακολουθούν δύο άτομα την παράσταση που επέλεξαν, όπως επίσης και με την ελεύθερη είσοδο στις παιδικές ταινίες που θα ισχύσει και φέτος.

Το μαθητικό εισιτήριο, το φοιτητικό, των ανέργων και των ΑμεΑ κοστίζει 4 ευρώ και 6 ευρώ κοστίζει το κανονικό εισιτήριο. Αυτό συμβαίνει στους κινηματογράφους του Αγρινίου, οι οποίοι είναι η εξαίρεση στον κανόνα, καθώς σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα, όλοι οι κινηματογράφοι, διαθέτουν πολύ υψηλότερες τιμές εισιτηρίων.

Για ακόμη μια χρονιά φέτος όλες οι παιδικές ταινίες θα έχουν ελεύθερη είσοδο, πλην μιας που θα είναι πρώτης προβολής και θα διαθέτει είσοδο και δελτία προτεραιότητας της τάξεως των 4 ευρώ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Αγρίνιο - “Ελληνίς”: Με αφορμή την συμπλήρωση των 70 χρόνων λειτουργίας του κινηματογράφου οι εκπλήξεις είναι μεγαλύτερες από ποτέ άλλοτε (video + φωτο) 

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 563 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 07 Ιουνίου 2022 00:54
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.