Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  3:35 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 26 Μαϊος 2022 23:23

Ικανοποίηση ΕΘΕΑΣ για τη μείωση της φορολογίας των συνεταιρισμένων αγροτών

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μειωμένη κατά 50% θα είναι η φορολόγηση συνεταιρισμένων ή με συμβολαιακή γεωργία αγροτών για κέρδη που αποκτώνται από το φορολογικό έτος 2022.

Με μεγάλη ικανοποίηση η ΕΘΕΑΣ γνωστοποιεί στα μέλη της και στους συνεταιρισμένους παραγωγούς της χώρας πως ένα από τα πάγια και διαρκή αίματά της ικανοποιήθηκε με τον πλέον ενδεδειγμένο, μάλιστα, τρόπο, καθώς στα «Κίνητρα ανάπτυξης επιχειρήσεων, μέσω συνεργασιών ή/και εταιρικών μετασχηματισμών», που από σήμερα αποτελούν νόμο του κράτους, υπάρχουν όλες εκείνες οι πρόνοιες που δύνανται να ανακουφίσουν φορολογικά τους αγρότες και ταυτόχρονα να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της παραοικονομίας.

Σύμφωνα με το νέο νόμο, μειωμένη κατά 50% θα είναι η φορολόγηση συνεταιρισμένων ή με συμβολαιακή γεωργία αγροτών για κέρδη που αποκτώνται από το φορολογικό έτος 2022.

Παράλληλα, καθορίζεται το περιεχόμενο των συμβάσεων μελλοντικής πώλησης αγροτικών προϊόντων μεταξύ παραγωγών και αγοραστών, δηλαδή της Συμβολαιακής Γεωργίας.

Πρόκειται για μια σαφώς θετική εξέλιξη, ιδιαίτερα κατά τη δεδομένη περίοδο των τόσο οξυμένων προβλημάτων, που συνδυαστικά με παράλληλα μέτρα στήριξης του πρωτογενούς τομέα και με ανάλογες δράσεις και πρωτοβουλίες για τις οποίες η ΕΘΕΑΣ εργάζεται συστηματικά, θα έχει θετικό αντίκτυπο στην αγροτική οικονομία.

Σε σχετική του δήλωση ο πρόεδρος της ΕΘΕΑΣ κ. Παύλος Σατολιάς επισημαίνει ότι όλοι οι συνεταιρισμοί της χώρας, μέσω της ΕΘΕΑΣ, έθεταν μετ' επιτάσεως την ανάγκη θέσπισης ενός τέτοιου νόμου, τονίζοντας ότι «η μείωση αυτή της φορολογίας αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στη σωστή κατεύθυνση, η διαδρομή της οποίας, όμως, είναι μακρά, δύσκολη, αλλά και δημιουργική». 

Διαβάστηκε 446 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία