Τρίτη, 21η Μαίου 2024  2:45 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 16 Μαϊος 2016 17:28

Πανελλήνιες 2016: βατά τα θέματα στη Νεοελληνική Γλώσσα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η αξία της φιλίας, οι ανθρώπινες σχέσεις στη σύγχρονη εποχή και πώς αυτές επηρεάζονται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι το θέμα της Νεοελληνικής Γλώσσας στο οποίο εξετάστηκαν φέτος οι υποψήφιοι των πανελλαδικών. Το θέμα χαρακτηρίζεται βατό από τους φροντιστές.

Η αξία της φιλίας, οι ανθρώπινες σχέσεις στη σύγχρονη εποχή και πώς αυτές επηρεάζονται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν το θέμα της Νεοελληνικής Γλώσσας στο οποίο εξετάστηκαν φέτος οι υποψήφιοι των πανελλαδικών.

Στους υποψηφίους δόθηκε απόσπασμα από δοκίμιο του Έλληνα φιλόσοφου, παιδαγωγού και δοκιμιογράφου Ευάγγελου Παπανούτσου σχετικό με την αξία της φιλίας και τις ανθρώπινες σχέσεις. Οι μαθητές κλήθηκαν να απαντήσουν στο πώς αντιλαμβάνονται τα χαρακτηριστικά της γνήσιας φιλίας και ποιος ο ρόλος των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στη δημιουργία σχέσεων φιλίας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις εκπαιδευτικών τα θέματα ήταν προσιτά για τους υποψήφιους.

Το agrinionews.gr βρέθηκε στο εξεταστικό κέντρο του 3ου Λυκείου Αγρινίου. Επιχειρώντας να καταγράψει το κλίμα που επικράτησε στους μαθητές συνομίλησε με κάποιους εξ΄αυτών. «Το θέμα εγώ το περίμενα. Πιστεύω ήταν εύκολο σχετικά. Το καινούργιο σύστημα φαίνεται καλό ωστόσο θα κρίνουμε και μετά τα υπόλοιπα μαθήματα. Σκέφτομαι να ακολουθήσω την λογοθεραπεία», ανέφερε η Βασιλική Χατζαρά .Από την πλευρά του ο Λεωνίδας Πηρεπής τόνισε: «Δίνω για πρώτη φορά πανελλαδικές και το νέο σύστημα μου φαίνεται σχετικά εύκολο, για παράδειγμα τώρα στην έκθεση μπήκε εύκολο θέμα για την φιλία και τα πήγα πολύ καλά. Το επόμενο μάθημα που θα δώσω είναι Αρχαία, ελπίζω να βάλουν και εκεί εύκολα θέματα γιατί σαν μάθημα είναι πολύ δύσκολο. Θέλω να περάσω στην σχολή Αρχαιολογίας αλλά με ενδιαφέρει και η βιολογία που ανοίγω με το τρίτο πεδίο. Ελπίζω να γράψω καλά και σε όλα».

Η εκπομπή των θεμάτων έγινε κανονικά στις 9 το πρωί και διεξήχθη χωρίς απρόοπτα.

Οι εξετάσεις συνεχίζονται την Τετάρτη 18/05 και οι μαθητές θα διαγωνιστούν (τόσο με το παλαιό όσο και με το νέο σύστημα) σε δύο μαθήματα Κατεύθυνσης: Αρχαία Ελληνικά και Μαθηματικά.

Συνολικά 103.366 μαθητές θα διεκδικήσουν μία 69.985 θέσεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Οι περισσότεροι από τους υποψηφίους είναι μαθητές των γενικών λυκείων, που έχουν επιλέξει να εξεταστούν με το νέο σύστημα, δηλαδή σε τέσσερα μαθήματα.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, οι απόφοιτοι που επέλεξαν το παλαιό σύστημα (εξέταση σε έξι μαθήματα) είναι 3.395 και αποτελούν το 4% των υποψηφίων των ημερήσιων ΓΕΛ.

Όσον αφορά τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων ο αριθμός όσων επέλεξε το παλαιό σύστημα με την Ομάδα Α (υποψήφιοι για ΤΕΙ- με 4 μαθήματα εξέταση) ήταν 2.457, αποτελώντας το 13.8% συνολικά των συμμετεχόντων των Ημερησίων ΕΠΑΛ. Επίσης, υπήρχαν και 56 υποψήφιοι που κατέθεσαν αίτηση συμμετοχής με την Ομάδα Β των Ημερησίων ΕΠΑΛ.

Δείτε το θέμα ΕΔΩ

Δείτε ενδεικτικά απαντήσεις ΕΔΩ

koi_panelladikes 2016 proti mera 5
koi_panelladikes 2016 proti mera 9
koi_panelladikes 2016 proti mera 12
koi_panelladikes 2016 proti mera 2
koi_panelladikes 2016 proti mera 13

πηγή: http://agrinionews.gr

Διαβάστηκε 1951 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.