Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  6:40 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 19 Μαϊος 2022 15:51

15ο Εργαστήρι Πολιτιστικής Βιομηχανίας (CREATIVE@HUB) - «Η Τέχνη της Τοιχογραφίας-Street Art» (Δευ 23/5/2022 19:00)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας σε συνεργασία με τον ζωγράφο Δημήτρη Κρέτση και το Πνευματικό Κοινωνικό Αθλητικό Κέντρο Δήμου Ι. Π. Μεσολογγίου στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «Ολιστική δικτύωση δημιουργικών ΜμΕ μέσω συνεργατικών χώρων (hubs) Holistic networkίng of creatίve ίndustries via hubs - Creative@hubs.,

συνδιοργανώνει το 15o εργαστήριο - σεμινάριο με Θέμα: «Η Τέχνη της Τοιχογραφίας - Street Art»

Εισηγητής: Δημήτρης Κρέτσης (Ζωγράφος)

Το εργαστήριο Θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 23 Μαίου 2022, 'Ωρα: 19:00 μ.μ.

Διεύθυνση: Κύπρου 80, Μεσολόγγι 30200, Αιτωλοακαρνανία. (πλησίον της εισόδου του Ειδικού Σχολείου Ι. Π. Μεσολογγίου)

Η εκδήλωση Θα μεταδοθεί και με LIVE STREAMING μέσω της σελίδας του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας στο Facebook.

 

«Η τέχνη της τοιχογραφίας-Street Art»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

19:00   Προσέλευση συμμετεχόντων στο εργαστήριο.

19:15   Καλωσόρισμα από τον υπεύθυνο του Creative@hubs.

19:20   Χαιρετισμός από τον πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου Ι.Π. Μεσολογγίου, κ. Νικόλαο Χατζή.

19:30   Εργαστήριο με τίτλο: «Η τέχνη της τοιχογραφίας-Street ΜΙ» Εισηγητής: Δημήτριος Κρέτσης - Ζωγράφος

20:30   Επίδειξη τεχνικών της τοιχογραφίας από τον καλλιτέχνη στο υπό δημιουργία έργο του. (Τοιχογραφία του Χρήστου Καψάλη)

21:30   Λήξη Εργαστήριου.

Λίγα Λόγια για το εργαστήριο

Σκοπός του εργαστηρίου είναι να εξοικειώσει ζωγράφους, καλλιτέχνες και το κοινό μ' ένα ιδιαίτερο είδος ζωγραφικής, την τοιχογραφία, η οποία αποτελεί ζωντανό οπτικό μέσο έκφρασης (ζωηρά χρώματα, πρωτότυπα σχέδια και συνθέσεις), δίνοντας ζωή στα κτίρια που κοσμούν τις πόλεις, καθιστώντας την και ως μέσο λαϊκής κουλτούρας. Η τοιχογραφία είναι μια εικαστική τέχνη που αναπτύσσει την φαντασία και εμπλουτίζει την δημιουργική έκφραση.

Βιογραφικό

O Δημήτρης Κρέτσης γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1972. Το 1992 σπούδασε στο τμήμα Γραφικών Τεχνών του ΤΕΙ Αθηνών. Το 1996 εισήχθη στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθηνας. Με καθηγητές τη Ρένα Παπασπύρου, Πάνο Χαραλάμπους, Δημητρη Σακελλίωνα, Ζαχαρία Αρβανίτη και Άγγελο Αντωνόπουλο, αποφοίτησε με άριστα το 2010. Το 2004 παρακολουθησε μαθήματα Σχεδίου Ανατομίας και Νωπογραφίας στη Σχολή Καλών Τεχνών της Μαδρίτης (Facultad de Bellas Artes Universitad Complutense de Madrid). Το 2011 διακρίθηκε στο διαγωνισμό της Α.Σ.Κ.Τ. και του ΥΠΕΚΑ με Θέμα "Εικαστικες παρεμβάσεις στο δημόσιο αστικό χώρο, με ζωγραφική επί των τυφλών οψεων κτιρίων της Αθήνας", παίρνοντας ενεργό μέρος στην υλοποίηση των έργων. Το 2016 εργάστηκε ως painting animator για την ταινία "Loving Vincent' Το 2021 συμμετείχε στην υλοποίηση τοιχογραφιών σε πόλεις της Πελοποννήσου στο πρόγραμμα "Μοριάς 21 ".'Εχει πραγματοποιήσει 6 ατομικές εκθέσεις και συμμετείχε σε πολλές ομαδικές. Τοιχογραφίες και έργα του υπάρχουν σε ιδιωτικές συλλογές, σε δημόσια κτίρια και σε μεγάλα ξενοδοχεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. 'Εργα του βρίσκονται επίσης στη Βουλή των Ελλήνων, στη Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου, στην Πινακοθήκη Δήμου Κέρκυρας και στο Μουσειο Νίκου Μπελογιάννη.

15o ergasthri politistikis viomixanias may 2022

Διαβάστηκε 419 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 19 Μαϊος 2022 18:52
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.