Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  2:39 πμ
 
wm small
Τρίτη, 17 Μαϊος 2022 15:39

Η Δημοτική Ενότητα Ινάχου τίμησε τον προστάτη της Άγιο Ανδρέα τον Ερημίτη

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μετά από δύο χρόνια αναστολής των εορταστικών εκδηλώσεων εξαιτίας της πανδημίας, ο Δήμος Αμφιλοχίας τίμησε τον Πολιούχο της Δημοτικής Ενότητας Ινάχου Άγιο Ανδρέα τον Ερημίτη με κάθε επισημότητα και συμμετοχή πλήθους δημοτών και παρά την σύντομη κακοκαιρία, το διήμερο 14 και 15 Μαΐου 2022.

Ακολουθώντας το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, το Σάββατο το απόγευμα τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, στο Χαλκιόπουλο ενώ η Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Αγίου Ανδρέα του Ερημίτη στους κεντρικούς δρόμους του Χαλκιόπουλου πραγματοποιήθηκε με συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής Αμφιλοχίας και χορευτικών τμημάτων του Πολιτιστικού Συλλόγου Χαλκιοπούλων, του Συλλόγου Αγραφιωτών Σαρακατσαναίων Αιτωλοακαρνανίας και του Πολιτιστικού Κέντρου Αμφιλοχίας.

Ακολούθησε παράσταση χορευτικών συγκροτημάτων στην πλατεία του  Χαλκιόπουλου ενώ με το τέλος της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Χαλκιοπούλων Βασίλης Ταλιούρας, παρέδωσε ανθοδέσμες στον κ. Θωμά Κουτσουπιά, Πρόεδρο του Συλλόγου Αγραφιωτών Σαρακατσαναίων Αιτωλοακαρνανίας, την κα Ρούλα Μέλου, Πρόεδρο του Πολιτιστικού Κέντρου Αμφιλοχίας και τον κ. Νίκο Λιόντο, Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Δήμου Αρταίων και χοροδιδάσκαλου του Πολιτιστικού Κέντρου, τιμώντας τους για την συμβολή τους στην επιτυχημένη διοργάνωση των εορτασμών.

Το εορταστικό διήμερο κορυφώθηκε την Κυριακή με Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο σπήλαιο του Αγίου Ανδρέα και πολιτιστικές εκδηλώσεις στην «Αγραπιδούλα», όπου ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι με φαγητό και χορό.

Παρόντες στις εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Ανδρέα του Ερημίτη ήταν ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας Γιώργος Κατσούλας, οι Βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας Κώστας Καραγκούνης και Μάριος Σαλμάς, η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Σαλμά, οι πολιτευτές Θανάσης Παπαθανάσης και Σάκης Τορουνίδης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων καθώς και πλήθος δημοτών.

Ο Δήμος Αμφιλοχίας αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά τον κ. Βασίλη Ταλιούρα, Πρόεδρο Χαλκιοπούλων, την κα Ρούλα Μέλου, Πρόεδρο του Πολιτιστικού Κέντρου Αμφιλοχίας, τον κ. Θωμά Κουτσουπιά, Πρόεδρο του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Αιτωλοακαρνανίας, τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Χαλκιοπούλων και όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχή διοργάνωση των εκδηλώσεων προς τιμήν του Αγίου Ανδρέα του Ερημίτη.

Διαβάστηκε 411 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.