Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  1:30 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 12 Μαϊος 2022 15:09

Ημερίδα Ινστιτούτου Γεωργίας και Τροφίμων και Φοιτητικός Διαγωνισμός

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ιδρύθηκε το Ινστιτούτο Γεωργίας και Τροφίμων στο Πανεπιστημιακό Ερευνητικό Κέντρο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.  Το Ινστιτούτο Γεωργίας και Τροφίμων (ΙΓεΤ) έχει στόχο να αποτελέσει κόμβο ανάδειξης θεμάτων αιχμής, δεξαμενή σκέψης και προβληματισμού, και καταλύτη εξεύρεσης διεπιστημονικών λύσεων στη Γεωργία και στα Τρόφιμα.

Στις 31 Μαϊου 2022, το ΙΓεΤ ανοίγει τις πόρτες του στην κοινότητα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και εγκαινιάζει την δράση του με μια ημερίδα αφιερωμένη στην βιωσιμότητα και ειδικότερα στην πρόκληση για μετάβαση σε βιώσιμες πηγές πρωτεϊνών. Η ημερίδα θα λάβει χώρα στο συνεδριακό αμφιθέατρο του ΓΠΑ και περιλαμβάνει διαλέξεις και συζητήσεις από διακεκριμένους Καθηγητές του ΓΠΑ και στελέχη του παραγωγικού χώρου.

Στην ημερίδα θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΓΠΑ και να παρουσιάσουν την έρευνα τους στο αντικείμενο της βιώσιμης αγροδιατροφής. Ειδικά για τους φοιτητές ανακοινώνεται φοιτητικός διαγωνισμός με χρηματικό έπαθλο για την καλύτερη αναρτημένη παρουσίαση. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής συμμετοχών: 23 Μαΐου.

Ο φοιτητικός διαγωνισμός «Βιώσιμες πηγές πρωτεΐνης - Από το χωράφι στο πιάτο»

Φοιτητές/τριες όλων των βαθμίδων του ΓΠΑ καλούνται να καταθέσουν περίληψη των ερευνητικών τους αποτελεσμάτων για παρουσίαση με τη μορφή αναρτημένης παρουσίασης (e-poster) στις 31 Μάϊου 2022.

Οι τρείς καλύτερες παρουσιάσεις θα λάβουν χρηματικά έπαθλα συνολικής αξίας 650 € και συγκεκριμένα: 1ο Βραβείο: 300 €, 2ο Βραβείο: 200 €, 3ο Βραβείο: 100 €

Επιπλέον βραβείο αξίας 50€ θα δοθεί στην περίληψη με την υψηλότερη βαθμολογία μέσω live ψηφοφορίας κοινού

Περιλήψεις μπορούν να υποβληθούν στα πεδία (ενδεικτικά):

1.Βιώσιμη παραγωγή πρωτεϊνών φυτικής προέλευσης

2.Νέες ποικιλίες και φυτική βιοποικιλότητα πλούσια σε πρωτεΐνη

3.Βιώσιμη παραγωγή πρωτεϊνών ζωικής προέλευσης

4.Κυκλική οικονομία στην παραγωγή τροφίμων

5.Διαχείριση της σπατάλης και απώλειας τροφίμων

6.Οικονομικοί παράμετροι στην παραγωγή και διαχείριση πηγών πρωτεΐνης

7.Βιοτεχνολογικές εφαρμογές στην παραγωγή βιώσιμων πηγών πρωτεΐνης

8.Καινοτόμα Τρόφιμα και βιώσιμες πηγές πρωτεΐνης

Διαβάστηκε 250 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία