Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  11:44 πμ
 
wm small
Κυριακή, 08 Μαϊος 2022 12:23

Επέστρεψε δυναμικά το City Trail Agrinio (εικόνες)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Επανήλθε η διοργάνωση citytrail Agrinio φέτος, μετά από δύο χρόνια «απουσίας» λόγω covid-19. Η σπουδαία διοργάνωση του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Αγρινίου που το 2019 άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις με ρεκόρ συμμετοχών, είναι σε εξέλιξη, καθώς πριν λίγη ώρα έγινε η εκκίνηση από την πλατεία Δημοκρατίας. 

Μέσα από την εν λόγω διοργάνωση σκοπός ήταν ο αθλητισμός και συγκεκριμένα το ερασιτεχνικό τρέξιμο να «έρθει» πιο κοντά στους δημότες της πόλης, να συμμετείχαν στην διοργάνωση δηλαδή μυημένοι στο αθλητισμό και όχι μόνο, αλλά και άτομα που απλά ήθελαν να αποφορτιστούν από την καθημερινότητα και τις υποχρεώσεις της με όμορφο τρόπο, όπως επίσης να αναδειχθεί το Αγρίνιο, δεδομένου πως συμμετέχουν άτομα και από άλλες περιοχές όπως λ.χ. τα Ιωάννινα, την Άρτα, την Λευκάδα κλπ.

Σημαντικό ήταν πως για να συμμετάσχει κάποιος στην διοργάνωση, η οποία διαθέτει δύο διαδρομές σε άσφαλτο και σε χώμα (μέσα στο δασύλλιο του Αγίου Χριστοφόρου), δεν θα έπρεπε να καταβάλει κανένα χρηματικό αντίτιμο! Η πρώτη διαδρομή είναι κάτι παραπάνω από 5 χλμ και η δεύτερη περίπου 12,5 χλμ.

Αγώνας που διεξάγονται μέσα στην πόλη πάντα προσελκύουν πολίτες που απλά θέλουν να συμμετάσχουν σε ένα οργανωμένο αγώνα, χωρίς να έχουν κάποια δέσμευση ή που θέλουν απλά να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους.

Τα μέλη του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Αγρινίου επέλεξαν και οι δύο διαδρομές να έχουν μεγάλο τμήμα τους μέσα στο δασύλλιο που αποτελεί κόσμημα για το Αγρίνιο, ώστε ο κόσμος να το γνωρίσει, να δει τις ομορφιές του, να το αγαπήσει και να αντιληφθεί πως πρέπει να το προστατεύει, καθώς αποτελεί “κομμάτι” της ζωής του.

Στο πλαίσιο των διαδρομών οι συμμετέχοντες πέρασαν από ιστορικά σημεία της πόλης, σημεία αναφοράς, που εκτός από το δασύλλιο και την πλατεία Δημοκρατίας, είναι το γήπεδο του Παναιτωλικού, η Δημοτική Βιβλιοθήκη και το Πάρκο. Στην περίπτωση του πάρκου οι αθλητές έτρεξαν περιμετρικά, καθώς η πρόσβαση πλέον απαγορεύεται λόγω των εργασιών για την ανάπλαση, που είναι σε εξέλιξη.

Οι συμμετέχοντες και στις δύο διαδρομές της διοργάνωσης είναι περίπου 400, ενώ μέρος των εξόδων της διοργάνωσης καλύφθηκε από το Δήμο Αγρινίου, ενώ σημαντικό είναι πως η διοργάνωση ενισχύεται από επαγγελματίες της πόλης με χορηγίες όπως νερό, αρτοσκευάσματα, φρούτα, διάφορα κεράσματα που προσφέρονται στους συμμετέχοντες στο τέλος του αγώνα κλπ.

Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στην συμμετοχή στην διοργάνωση του υπερμαραθωνοδρόμου Φώτη Ζησιμόπουλο, ο οποίος κέρδισε το «Σπάρταθλον», ενώ πρόσφατα αποπειράθηκε να κάνει ακόμη ένα τόλμημα. Συμμετείχε σε αγώνα στην Ισπανία προσπαθώντας να κάνει παγκόσμιο ρεκόρ σε 24ώρες!

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 379 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.