Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  12:23 μμ
 
wm small
Σάββατο, 07 Μαϊος 2022 15:28

1ο Σύστημα Προσκόπων: “Όραμα, διεκδίκηση, ανάθεση…και η Π.Α.Π.Ε. στο Αγρίνιο”! (εικόνες)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

“Στην Π.Α.Π.Ε. της Ελευσίνας μας γεννήθηκε η ιδέα. Μαζέψαμε όλες τις δυνάμεις ώστε να παρουσιάσουμε έναν δυνατό φάκελο για να διεκδικήσουμε την Π.Α.Π.Ε. στην πόλη μας. Το όνειρο μας έγινε πραγματικότητα στην Π.Α.Π.Ε. του Βόλου το 2019, όταν και επίσημα μας ανατέθηκε η διεξαγωγή της, στην πόλη μας, το Αγρίνιο. Ο κορωνοΐος μας όμως μας ανέτρεψε τα σχέδια και από το 2020 που ήταν να γίνει, κατέληξε το 2022″.

Έτσι ξεκινάει το μήνυμα του 1ου Συστήματος Προσκόπων Αγρινίου για την επιτυχημένη διοργάνωση που πραγματοποίησαν στο Αγρίνιο και συμμετείχαν περισσότεροι από 800 πρόσκοποι απ όλη την Ελλάδα, και συνεχίζει:

“Παρόλα αυτά, δεν μας πτόησε αυτή η εξέλιξη και συνεχίσαμε τα σχέδια μας για να κάνουμε το καλύτερο δυνατό.

Σε αυτή την προσπάθεια όμως δεν είμασταν  μόνοι μας. Η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο περιφερειάρχης μας Φαρμάκης Νεκτάριος μαζί με το Δήμο μας και το δήμαρχο μας Παπαναστασίου Γεώργιο , αμέσως ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας για συνδιοργάνωση σε αυτό το μεγάλη  πανελλήνια συνάντηση των Ανιχνευτών μας στη πόλη μας .

Έτσι λοιπόν από την Πέμπτη 28 Απριλίου 2022 μέχρι την 1η Μαΐου 2022 , 750 πρόσκοποι ανιχνευτές και βαθμοφόροι μαζεύτηκαν στο Αγρίνιο μας για να διαγωνιστούν στα δρώμενα της Π.Α.Π.Ε.

Ταινίες , σποτ , σκίτσο , φωτογραφία ,πεζό κείμενο, ποίημα , κόμικ , memes , χορός,  μουσική,  θέατρο,  βιωματικές ιστορίες, forum και φυσικά έρευνες  ήταν τα αντικείμενα τα οποία επεξεργάστηκαν και διαγωνίστηκαν  οι ανιχνευτές μας αυτές τις μέρες.

Η τελετή έναρξης πραγματοποιήθηκε σε μια περιοχή απίστευτου φυσικού κάλλους,  στη λίμνη Τριχωνίδα στο κτήμα πιθάρι και με τη συνοδεία του μουσικού Αντώνη Ρήγα ο ενθουσιασμός εκτοξεύθηκε. Με την ευγενική χορηγία του Θανάση Σαραγκανίδα και τα πυροτεχνήματα του , δημιουργήθηκε μια μοναδική ατμόσφαιρα.

Στην τελετή έναρξης μας τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιπεριφερειάρχης Μαυρομμάτης Αθανάσιος ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καζαντζής Νικόλαος η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Παπαγεωργίου Μαρία ο αντιδήμαρχος διοίκησης Ζώης Κωνσταντίνος ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τσιχριτζής  Παναγιώτης και ο πρόεδρος φαρμακοποιών Παπαθανάσης Αθανάσιος και από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων ο Γενικός Έφορος Δημητρόπουλος Σταύρος και ο αντιπρόεδρος του Διοικητικού συμβουλίου Τάτσης Κωνσταντίνος.

Το prisma τη δεύτερη μέρα , με εκπρόσωπο από την Σχεδία τον Αλεφαντή Χρήστο, το πρότυπο ΓΕΛ Πάτρας με τον καθηγητή τους Αρλαπάνο Γιώργο και τους μαθητές του  ,την Έλενα Καβαθά, την Ισιδώρα Καραδημητρίου και την Παναγιώτα Σαχαρίδη με τον Χρήστο Πουρνάρα μας ξεναγήσαν στις μοναδικές τους ιστορίες και μάς έκαναν  να σκεφτούμε τη ζωή αλλιώς.

Την τρίτη μέρα επικεντρωθήκαμε στην Ειρήνη,  δημιουργώντας ένα βίντεο και σχηματίζοντας το σήμα της ειρήνης για να δείξουμε ότι οι πρόσκοποι παντού σε όλο το κόσμο είναι κατά της βίας και του πολέμου.

1ο Σύστημα Προσκόπων: "Όραμα, διεκδίκηση, ανάθεση...και η Π.Α.Π.Ε. στο Αγρίνιο"! (εικόνες)

Αυτές τις μέρες δεν ξεχάσαμε και το κοινωνικό μας προφίλ ,κάνοντας αιμοδοσία και μαζεύοντας φιάλες αίμα για τους συνανθρώπους μας αλλά και για την Εθελοντική Ομάδα Αιμοδοσίας των Προσκόπων Αγρινίου όπως επίσης και δείγματα για μυελό των οστών σε συνεργασία με το Όραμα Ελπίδας.

Στην τελετή λήξης  δόθηκε το μετάλλιο του “φίλου του προσκοπισμού ” στον δήμαρχο Παπαναστασίου Γεώργιο , δυστυχώς οι ανειλημμένες υποχρεώσεις του περιφερειάρχη  Φαρμάκη Νεκτάριου δε κατέστει  δυνατόν να παρευρεθεί στην εκδήλωση μας για μία ανάλογη τιμή.

Αναμνηστικά δόθηκαν στους Αντιδημάρχους  κα Παπαγεωργίου Μαρία και κο  Ζαρκαβέλη Χρήστο , από την περιφέρεια  την κα Βούλγαρη Αμαλία και τον πρόεδρο του επιμελητηρίου κο Τσιχριτζή Παναγιώτη που ήταν αρωγοί στην εκδήλωση  μας όπως επίσης και στην Ομάδα έρευνας και διάσωσης της Ιεράς πόλης Μεσολογγίου που όλες αυτές τις μέρες ήταν δίπλα μας όπου τους χρειαστήκαμε

Επίσης  θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε  για την πολύτιμη υποστήριξή τους  στο να γίνει το όραμα μας πραγματικότητα, την εταιρεία  Μπλε Κάδοι με την χορηγία τους  επίσης  το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας , το Κ.Τ.Ε.Λ. Αιτωλοακαρνανίας,  το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου την εταιρεία καφέ σοκολάτας και τσαγιού  Coffee Spirit τα πυροτεχνήματα Σαραγκανίδας. Ευχαριστούμε επίσης τον αντιδήμαρχο Καλαντζή Κώστα για την σημαντική υποστήριξη του.

Οι εντυπώσεις που αφήσαμε όλοι εμείς , στους φιλοξενούμενους μας  από όλη την Ελλάδα  ,ήταν τόσο θετικές που μας γέμισαν ικανοποίηση.

Σας ευχαριστούμε όλους !!

                                                   Πρόσκοποι Αγρινίου

Υ.Γ. Ευχαριστούμε τους συνεργάτες μας για την υλοποίηση αυτού του εγχειρήματος:

1ο Σύστημα Προσκόπων: "Όραμα, διεκδίκηση, ανάθεση...και η Π.Α.Π.Ε. στο Αγρίνιο"! (εικόνες)

Κτήμα πιθάρι

Πιθάρι catering

Γεωργίου catering

Εκτυπώσεις ΦΙΡΜΑ Τσούνη Βάσω

Αθανασίου τυπογραφείο

Αντίγραφο Τάκης Στέργιου

Ξενοδοχείο premier

Ξενοδοχείο Galaxias

Coffee Plus

Αναστασόπουλο Βασίλη για τα όμορφα αναμνηστικά του

Το τουριστικό γραφείο Κυζιρίδου Σοφία

Τα φαγητά που περίσσεψαν δόθηκαν στο κοινωνικό συσσίτιο για τις ανάγκες του

Τέλος οι καταπληκτικές φωτογραφίες ανήκουν στον Άκη Μουσακιάν και τον ευχαριστούμε πολύ για αυτό”!!

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 354 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.