Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  10:01 πμ
 
wm small
Σάββατο, 30 Απριλίου 2022 20:21

Επιστρέφει δυναμικά το City Trail Agrinio (Κυρ 8/5/2022)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το City Trail Agrinio κι έτσι την Κυριακή 8/5 αθλητές από διάφορα σημεία της Ελλάδας θα συμμετάσχουν στην διοργάνωση του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Αγρινίου.

Επανέρχεται η διοργάνωση citytrail Agrinio και φέτος, μετά από δύο χρόνια «απουσίας» λόγω covid-19. Η σπουδαία διοργάνωση του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Αγρινίου που το 2019 άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις με ρεκόρ συμμετοχών, σε λίγες ημέρες, την Κυριακή 8/5/22, έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί και πάλι στο Αγρίνιο.

Μέσα από την εν λόγω διοργάνωση σκοπός είναι ο αθλητισμός και συγκεκριμένα το ερασιτεχνικό τρέξιμο να «έρθει» πιο κοντά στους δημότες της πόλης, να συμμετέχουν στην διοργάνωση μυημένοι στο αθλητισμό και όχι μόνο, αλλά και άτομα που απλά θέλουν να αποφορτιστούν από την καθημερινότητα και τις υποχρεώσεις της με όμορφο τρόπο, αλλά και να αναδειχθεί το Αγρίνιο, δεδομένου πως ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή άτομα και από άλλες περιοχές όπως λ.χ. τα Ιωάννινα, την Άρτα, την Λευκάδα κλπ.

Σημαντικό είναι πως για να συμμετάσχει κάποιος στην διοργάνωση, η οποία διαθέτει δύο διαδρομές σε άσφαλτο και σε χώμα (μέσα στο δασύλλιο του Αγίου Χριστοφόρου), δεν πρέπει να καταβάλει κανένα χρηματικό αντίτιμο.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Αγρινίου Γεράσιμος Κωνσταντάτος μιλώντας στη «Σ» για την διοργάνωση ανέφερε: «Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Αγρινίου το 2019 είχε οργανώσει για πρώτη φορά το city trail Agrinio και φέτος επανερχόμαστε με τη δεύτερη διοργάνωση. Το ονομάσαμε city trail, γιατί οι αθλητές θα κληθούν να τρέξουν και στην άσφαλτο και σε χώμα, καθώς το τρέξιμο θα ξεκινήσει από το κέντρο της πόλης, την πλατεία Δημοκρατίας, όπου και θα καταλήξει, αλλά το μεγαλύτερο κομμάτι της διαδρομής είναι στο αλσύλλιο του Αγίου Χριστοφόρου. Η διοργάνωση έχει δύο διαδρομές, η πρώτη είναι κάτι παραπάνω από 5 χλμ και η δεύτερη περίπου 12,5 χλμ».

Σκοπός της μικρής διαδρομής είναι να συμμετάσχουν στον αγώνα όλοι όσοι το επιθυμούν, ανεξαρτήτως, αν είναι προετοιμασμένοι ή γενικότερα αν έχουν εξασκηθεί στο τρέξιμο, ενώ η μεγαλύτερη διαδρομή αφορά τους περισσότερους μυημένους στον αθλητισμό και στο τρέξιμο.

«Μέσα από τη διοργάνωση θέλαμε να επιτύχουμε και την ανάδειξη της πόλης μας, καθώς θα συμμετάσχουν και αθλητές από άλλες περιοχές λ.χ. τα Γιάννενα και την Άρτα, ενώ είναι σημαντικό για εμάς που ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 8/5, δεδομένου πως στις 9/5 είναι η γιορτή του Πολιούχου μας, του Αγίου Χριστοφόρου» ανέφερε ο κ. Κωνσταντάτος, ο οποίος συμπλήρωσε: «ο αγώνας μέσα στην πόλη πάντα προσελκύει πολίτες, που απλά θέλουν να συμμετάσχουν σε ένα οργανωμένο αγώνα, χωρίς να έχουν κάποια δέσμευση ή που θέλουν απλά να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους. Επιλέξαμε και οι δύο διαδρομές να έχουν μεγάλο τμήμα τους μέσα στο δασύλλιο, γιατί αυτό είναι το κόσμημα του Αγρινίου και ο κόσμος πρέπει να το γνωρίσει, να δει τις ομορφιές του, να το αγαπήσει και να αντιληφθεί πως πρέπει να προστατεύει ένα κομμάτι της ζωής του».

Στο πλαίσιο των διαδρομών οι συμμετέχοντες θα περάσουν από ιστορικά σημεία της πόλης, σημεία αναφοράς, που εκτός από το δασύλλιο και την πλατεία Δημοκρατίας είναι το γήπεδο του Παναιτωλικού, η Δημοτική Βιβλιοθήκη και το Πάρκο. Στην περίπτωση του πάρκου οι αθλητές θα τρέξουν περιμετρικά, καθώς η πρόσβαση πλέον απαγορεύεται λόγω των εργασιών για την ανάπλαση, που είναι σε εξέλιξη.

Μέχρι και σήμερα είναι εγγεγραμμένα 300 άτομα, ενώ οι εκτιμήσεις των διοργανωτών είναι πως εύκολα θα πλησιάσουν οι συμμετοχές τις 400. Για να συμμετάσχει κάποιος δεν απαιτείται καμία οικονομική συνδρομή. Μέρος των εξόδων θα καλυφθεί από το Δήμο Αγρινίου, ενώ σημαντικό είναι πως θα ενισχύσουν τον αγώνα επαγγελματίες της πόλης με χορηγίες όπως νερό, αρτοσκευάσματα, φρούτα, διάφορα κεράσματα που θα δοθούν στους συμμετέχοντες στο τέλος του αγώνα κλπ.

«Σημαντικό για εμάς, τα μέλη του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Αγρινίου, αλλά και για την διοργάνωση και το αντίκτυπο που θα έχει είναι ότι οι συμμετέχοντες θα είναι και από άλλους νομούς λ.χ. από διάφορες περιοχές της Ηπείρου, την Λευκάδα κλπ. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο αυτό, διότι αυτή την περίοδο διεξάγονται πάρα πολλοί αγώνες σε πολλές πόλεις ανά την Ελλάδα, όπως και στην ευρύτερη περιοχή, καθώς τα προηγούμενα δύο χρόνια υπήρχαν απαγορεύσεις λόγω covid, με αποτέλεσμα αυτές οι συνθήκες να κρατήσουν πολλούς αθλητές και πολλά άτομα γενικότερα μακριά από τέτοιες διοργανώσεις, οι οποίες ανέκαθεν έδιναν την ευκαιρία στον καθένα να συμμετάσχει και να αποφορτιστεί με ένα ωραίο τρόπο» σημείωσε ο κ. Κωνσταντάτος.

Η πρώτη διοργάνωση ήταν ένα μεγάλο τόλμημα για τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας, σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντάτο, ο οποίος ανέφερε επίσης «ο σύλλογος απαρτίζεται από άτομα που αγαπούν το ερασιτεχνικό τρέξιμο. Η πρώτη διοργάνωση απέδωσε και μας ικανοποίησε και γι’ αυτό φέτος επανερχόμαστε δίνοντας πρώτα απ’ όλα αγάπη γι’ αυτό που θέλουμε να διοργανώσουμε, χρόνο, κόπο και όχι μόνο, ώστε ο κόσμος να αντιληφθεί πως γίνεται κάτι από αγάπη και ενδιαφέρον για να προβάλουμε την πόλη μας, τον τόπο μας».

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας αναφέρθηκε και στον υπερμαραθωνοδρόμο Φώτη Ζησιμόπουλο σημειώνοντας: «Τιμητικό για εμάς είναι πως ενισχύει την προσπάθειά μας ο Φώτης Ζησιμόπουλος, ο οποίος πρόσφατα κέρδισε το «Σπάρταθλον», ενώ πρόσφατα αποπειράθηκε να κάνει ακόμη ένα τόλμημα. Συμμετείχε σε ένα αγώνα στην Ισπανία προσπαθώντας σαν κάνει παγκόσμιο ρεκόρ σε 24ώρες. Ο άνθρωπος αυτός είναι «κόσμημα» για την πόλη μας και η συμμετοχή του στην διοργάνωσή μας είναι ιδιαίτερα σημαντική».

Κων/νος Χονδρός – Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 613 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.