Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  6:26 πμ
 
wm small
Κυριακή, 24 Απριλίου 2022 10:02

Παναιτωλικός: Οι πρώτες «ενδείξεις» για τη νέα σεζόν

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στο Αγρίνιο ξεκίνησε ο σχεδιασμός για την επόμενη αγωνιστική περίοδο και υπάρχουν τα «μηνύματα» για το πού θα κινηθούν μεταγραφικά.

Στο τέλος της οδεύει η σεζόν και στον Παναιτωλικό «σχεδιάζουν» τα πλάνα τους για τη νέα. Τα «καναρίνια» σε αντίθεση με τα δύο προηγούμενα χρόνια δεν απειλήθηκαν φέτος με υποβιβασμό και παρότι στα play outs δεν δείχνουν το πρόσωπο που ξέρουν και μπορούν – κάτι που άλλωστε προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου τους Μάκη Μπελεβώνη αλλά και του τεχνικού τους Γιάννη Αναστασίου – το πρόσημο από την κανονική διάρκεια είναι (πολύ) θετικό.

Ηδη η πρώτη κίνηση με γνώμονα την επόμενη χρονιά έγινε και έγκεινται στην την ανανέωση της συνεργασίας τους με τον 49χρονο κόουτς, ενώ μέρα με την ημέρα διαμορφώνεται το πλάνο και για το έμψυχο δυναμικό.

Οπου θα πρέπει να έχουμε κατά νου πως σε μία μεταγραφική περίοδο τα πάντα μπορούν να διαφοροποιηθούν σε λίγα μόνο λεπτά.

Τερματοφύλακες

Η ομάδα συμπεριλαμβάνεται στις λίγες της σεζόν που χρησιμοποίησαν τρεις γκολκίπερ, καθώς κάτω από τα γκολπόστ της ξεκίνησε ο Ροντρίγκες, στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο Μελίσσας και εσχάτως βασικός έγινε ο Ανέστης. Ο τελευταίος έχει συμβόλαιο και για την επόμενη σεζόν, ενώ ο Αργεντινός αποτελεί εδώ και καιρό ουσιαστικά παρελθόν και δεν θα συνεχίσει στα «καναρίνια».

Οπου για το αν θα γίνει ή όχι κίνηση για πορτιέρε εξαρτάται τι μέλλει γενέσθαι με τον Μελίσσα. Ο 29χρονος που μένει ελεύθερος στο φινάλε της χρονιάς βρίσκεται δύο χρόνια στο Αγρίνιο, αποτελεί μία πολύ καλή λύση για το «1» και οι «κυανοκίτρινοι» δεν θα ήθελαν να διαφοροποιήσουν τη δυάδα των πορτιέρο τους.

Μπακ

Την τρέχουσα χρονιά είδαμε πολλούς παίκτες να παίζουν στα άκρα της «κυανοκίτρινης» άμυνας, αφού στη δεξιά πλευρά το χρόνο «μοιράστηκαν» οι Λούι, Αποστολάκης και στην αριστερή οι Χουχούμης, Περέιρα. Η περίπτωση του τελευταίου μάλιστα είναι και η πλέον τρανταχτή πως μπορεί να έρθει πάνω-κάτω ο οποιοσδήποτε προγραμματισμός, αφού ξεκίνησε τη σεζόν ως επί χάρτου βασικός αλλά έχει παίξει σχετικά λίγο αφού ταλαιπωρήθηκε πολύ από έναν τραυματισμό και το μεγαλύτερο βάρος σήκωσε (με επιτυχία) ο Χουχούμης.

Παράλληλα στα άκρα είδαμε για λίγο ή και πολύ τους στόπερ Μαλή, Κορνέλιους αλλά και τον Αντούνες (δεξιά ο πρώτος/αριστερά οι άλλοι δύο).

Εκ των τεσσάρων «καθαρών» μπακ μόνο ο Λούι μένει ελεύθερος και είναι «ανοικτό» εάν θα συνεχίσει ή όχι στο Αγρίνιο, όπου πάντως αναμένεται να κινηθούν για την ενίσχυση των ανασταλτικών τους άκρων.

Στόπερ

Δεδομένη προβάλει για τα «καναρίνια» η ενίσχυση στο κέντρο της άμυνάς του, λόγω του σοβαρού τραυματισμού που υπέστη πριν από περίπου ένα μήνα ο Μαλής (ενδέχεται να μη παίξει ξανά το 2022).

Η απώλεια του «κάπτεν» είναι μεγάλη και για αυτό αναμένεται να υπάρξει προσθήκη παίκτη στη θέση του, αν και ενδέχεται να αποκτηθούν δύο. Ο λόγος είναι πως στο Αγρίνιο παρατηρούνται «ανοικτά μέτωπα» στο συγκεκριμένο σκέλος αφού ο Βργκοτς που έχει «συν» στο συμβόλαιό του δεν είναι και τόσο σίγουρο πως θα συνεχίσει και παράλληλα υπάρχει και το «κεφάλαιο» Κορνέλιους.

Ο Καναδός που συγκαταλέγεται στις «αποκαλύψεις» της σεζόν είναι δανεικός μέχρι το τέλος του ημερολογιακού έτους, αλλά υπάρχει πιθανότητα τόσο να παραχωρηθεί όσο και φυσικά να επεκτείνει το συμβόλαιό του με τα «καναρίνια».

Ο Λάρσον που ήρθε στην Ελλάδα τον Γενάρη και αμέσως ξεχώρισε έχει συμβόλαιο και η νέα σεζόν θα τον βρει επί χάρτου ως τον έναν εκ των δύο βασικών στόπερ της ομάδας, παράλληλα υπάρχει (και) η λύση του Μπακαδήμα, αλλά η ουσία είναι πως θα γίνει κίνηση για μίνιμουμ έναν στόπερ.

Αξονας

Ισως ο μόνος τομέας όπου στον Παναιτωλικό είναι ήδη πλήρεις πριν καν μπούμε στο καλοκαίρι και δεν αναμένεται να γίνει προσθήκη, με τα υπάρχοντα πάντα δεδομένα.

Μάλιστα μετά την αποθεραπεία του Βαρόνε και την επιστροφή του στα γήπεδα ο Αναστασίου θα «πονοκεφαλιάζει» ποιοι εκ των Ιταλού, του Φλόρες, του Μάρτενσον και του Τσιγγάρα θα ξεκινούν βασικοί, καθώς όλοι τους έχουν συμβόλαιο και για την επόμενη (τουλάχιστον) σεζόν, ενώ υπάρχει και ο Αντούνες που ήρθε τον Σεπτέμβριο ως μία έξτρα λύση και αποδείχθηκε «λίρα εκατό». Μάλιστα ο τελευταίος είναι και ο μόνος εκ των προαναφερθέντων που μένει ελεύθερος και όλα τα ενδεχόμενα για το μέλλον του είναι ανοικτά, σε ένα χώρο πάντως που παρατηρείται «συμφόρηση» (τον είδαμε ακόμη μπακ, στόπερ).

Ο πρώτος ήταν εκ των κορυφαίων της ομάδας μέχρι τη στιγμή που υπέστη ρήξη χιαστού αλλά πλέον είναι καλά, ο δεύτερος λογίζεται εκ των κορυφαίων «6αριών» της σεζόν, ο Σουηδός που ήρθε τον Γενάρη για αντί-Βαρόνε δείχνει (πολύ) παραπάνω από αξιόπιστος, ενώ ο Τσιγγάρας άφησε πλέον στο παρελθόν το πρόβλημα στον ώμο που τον ταλαιπωρεί από το περασμένο καλοκαίρι και πάντα είναι μία πολύτιμη λύση. Τα «καναρίνια» προβάλουν (υπερ)κομπλέ στον άξονα.

Μεσοεπιθετικοί

Ο δεύτερος τομέας, μετά τα «6αρο-8άρια», όπου τα «καναρίνια» δείχνουν ήδη «γεμάτα», παρότι εκεί θα θα προχωρήσουν έστω και σε περιορισμένες κινήσεις. Οι Ντίας, Ντουάρτε, Μόρσεϊ, Νταγκό έχουν συμβόλαιο και για την επόμενη σεζόν, ενώ την τρέχουσα χρονιά άρχισε να παίρνει χρόνο συμμετοχής και ο Μπελεβώνης.

Αυτόματα στο Αγρίνιο υπάρχει ο «κορμός» για τις τρεις θέσεις πίσω από το φορ και απομένει να αποσαφηνιστεί τι μέλλει γενέσθαι με τους Μεντόσα, Μπαρμπόσα που μένουν ελεύθεροι.

Ο πρώτος προέρχεται από πολύ καλή χρονιά και υπάρχει σχετική διάθεση παραμονής, εκατέρωθεν μάλιστα. Ο Πορτογάλος από την πλευρά του απώλεσε τη θέση του στο αρχικό σχήμα και πλέον μπήκε στα 35. Φυσικά τα τελευταία δύο δεδομένα δεν αναιρούν την αξία του και την προσφορά του στο club, αλλά ίσως και να σημαίνουν κάτι για το μέλλον του. Υπό αυτά τα δεδομένα στο Αγρίνιο θα κινηθούν για την απόκτηση τουλάχιστον ενός μεσοεπιθετικού

Φορ

Ο Παναιτωλικός ξεκίνησε τη χρονιά με τρία «9άρια», όμως ο Ζεστέντ έκατσε λίγο αφού «έσκασε» η πρόταση από το Ιράν και έτσι το… κουπί στη θέση τράβηξαν οι Βέργος, Καρέλης. Αμφότεροι έκαναν καλή σεζόν και μάλιστα ο πρώτος συνέχισε στην κανονική διάρκεια με το πόδι στο γκάζι, αφού στα περσινά play outs ήταν εκ των κορυφαίων και μάλιστα σημείωσε το «χρυσό» γκολ στο δεύτερο μπαράζ κόντρα στην Ξάνθη.

Για αμφότερους που μένουν ελεύθεροι υπάρχει ενδιαφέρον εκτός των συνόρων και επί του παρόντος δεν παρατηρείται κάποια ουσιαστική εξέλιξη που να αποσαφηνίζει το μέλλον τους στην ομάδα. Στο Αγρίνιο ούτως ή άλλως θα πάρουν στράικερ ανεξαρτήτως πόσοι και αν εκ των δύο θα ανανεώσουν, αφού ποτέ δεν ήρθε παίκτης μετά την αποχώρηση του Γάλλου. Μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών παρατηρείται δίαυλος επικοινωνίας σε καλό κλίμα, αλλά οι περιπτώσεις τους δεν θα ξεκαθαρίσουν άμεσα.

Πρώτη «μεταγραφή» ο Λιάβας

Πάντως τα «καναρίνια» έχουν ήδη κάνει την πρώτη τους μεταγραφή ενόψει της νέας σεζόν που δεν είναι άλλη από τον Λιάβα. Ο 21χρονος διεκδικεί όσκαρ ατυχίας καθώς παραμένει εκτός δράσης από τον Γενάρη του 2021, όπου αρχικά υπέστη τότε ρήξη χιαστού σε έναν αγώνα με τον ΠΑΟΚ και ναι μεν το περασμένο καλοκαίρι πήρε κανονικά μέρος στην προετοιμασία, τον Αύγουστο ωστόσο έπαθε ξανά ρήξη χιαστού στο άλλο του πόδι.

Πλέον ο νεαρός είναι καλά και παρότι πιτσιρικάς λογίζεται ως τις παλιές καραβάνες και εκ των αρχηγών του club. Μπορεί να παίξει στόπερ, «6άρι», δεξιός μπακ και μάλιστα κατά πάσα πιθανότητα θα πάρει χρόνο συμμετοχής πριν το φινάλε της τρέχουσας σεζόν. Μόλις επιστρέψει θα λογίζεται, τρόπο τινά, ως «νέο πρόσωπο».

Πηγή: gazzetta.gr – Γιώργος Ντυμένος

Διαβάστηκε 537 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.