Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  2:59 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 13 Απριλίου 2022 14:29

Ανασυγκρότηση του αγροτικού τομέα με ποιοτικά αναβαθμισμένο ανθρώπινο δυναμικό

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η ανασυγκρότηση του αγροτικού τομέα δε μπορεί να επιτευχθεί χωρίς ποιοτικά αναβαθμισμένο ανθρώπινο δυναμικό, τόνισε μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Σίμος Κεδίκογλου στον χαιρετισμό που απηύθυνε στην εκδήλωση του ΕΛΓΟ –ΔΗΜΗΤΡΑ για την «Αγροτική Εκπαίδευση και Κατάρτιση».

«Πεποίθηση μας είναι ότι η καλύτερη επένδυση είναι η επένδυση στη γνώση. Στην επιτυχημένη υλοποίηση αυτής της επένδυσης, ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ αποτελεί το σημαντικότερο αρωγό της πολιτείας», είπε και υπενθύμισε ότι η ανασυγκρότηση αποτελεί προτεραιότητα του ΥπΑΑΤ.

«Η ανασυγκρότηση του αγροτικού τομέα, δε μπορεί να επιτευχθεί χωρίς ποιοτικά αναβαθμισμένο ανθρώπινο δυναμικό, με γνώσεις, ικανότητες και δεξιότητες ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στο σημερινό διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον», εξήγησε.

Ο Υφυπουργός αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία και συμβολή του Γεωργικού Οργανισμού  ο οποίος μέσω των Ινστιτούτων Αγροτικής Έρευνας, παρέχει επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση. Ανέδειξε δε και την αναγκαιότητα προώθησης της στοχευμένης έρευνας και καινοτομίας.

«Η εκπαιδευτική διαδικασία των προγραμμάτων κατάρτισης που υλοποιεί ο ΕΛΓΟ, πέραν της κάλυψης των συμβατικών υποχρεώσεων των δικαιούχων των Μέτρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης που συμμετέχουν, αποσκοπεί στην ενίσχυση των επαγγελματικών δεξιοτήτων των αγροτών και των κτηνοτρόφων, ώστε να παράγουν ποιοτικά ανταγωνιστικά προϊόντα με σεβασμό στον καταναλωτή και το περιβάλλον», υπογράμμισε και επιβεβαίωσε ότι με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται ικανοποιητικό εισόδημα και βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης.

Καταλήγοντας, υπενθύμισε ότι μπροστά στις πολλές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, «το ΥπΑΑΤ στέκεται στο πλευρό τους και τους στηρίζει με δέσμη μέτρων και πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση και το μετριασμό των επιπτώσεων από τις επαναλαμβανόμενες κρίσεις των τελευταίων ετών».

Διαβάστηκε 216 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία