Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  12:36 μμ
 
wm small
Σάββατο, 09 Απριλίου 2022 13:56

To «Ζωγράφειο» καλεί το Γυμνάσιο Γαβαλούς

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τιμητική πρόσκληση για την Κωνσταντινούπολη έλαβε το Γυμνάσιο Γαβαλούς από το “Ζωγράφειο”

Επίσκεψη και στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο με αφορμή πολιτιστικό πρόγραμμα του σχολείου

Μετά από τις μεγάλες και πολλές επιτυχίες του Γυμνασίου Γαβαλούς, υπενθυμίζουμε πως κέρδισε την πρώτη θέση στην Ευρώπη στo πρόγραμμα Ecomobility και συμμετείχε στην 9η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα του Κώδικα που διεξήχθη πανευρωπαϊκά,με σκοπό να φέρει σε επαφή τους μαθητές και τις  μαθήτριες με τον προγραμματισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών και τις νέες τεχνολογίες, τώρα επανέρχεται με την άκρως τιμητική πρόσκληση που του έκανε το ιστορικό «Ζωγράφειο» Γυμνάσιο – Λύκειο της Κωνσταντινούπολης!

Η πρόσκληση του «Ζωγράφειου» Γυμνασίου – Λυκείου Κωνσταντινουπόλεως προς το Γυμνάσιο της Γαβαλούς

«Το σχολείο μας θα ταξιδέψει  στην Πόλη από το Σάββατο 7 μέχρι και την Τρίτη 10 Μαΐου. Εικοσιτέσσερις μαθητές της Γ΄ τάξης και πέντε εκπαιδευτικοί  του σχολείου  μας θα αποτελέσουν την αποστολή του Γυμνασίου Γαβαλούς στην ωραιότερη Πόλη του κόσμου» τόνισε ο Διευθυντής του Γυμνασίου Γαβαλούς Βασίλης Δανιάς, συμπληρώνοντας πως: «είναι μια ιστορική στιγμή για το Γυμνάσιο Γαβαλούς να παρουσιάσει τα πολιτιστικά του προγράμματα  για το σχολικό έτος σε ένα σχολείο κόσμημα της ομογένειας της Κωνσταντινούπολης που αριθμεί  128 χρόνια ζωής»!

Το Γυμνάσιο της Γαβαλούς «τρέχει» τρία πολιτιστικά προγράμματα. Συγκεκριμένα το πρώτο έχει θέμα «Από την Ίμβρο στην Πόλη…στο Φανάρι της Ορθοδοξίας. Βαρθολομαίος Α΄: 60 χρόνια Ιεροσύνης- 30 χρόνια Θεοφιλούς Πατριαρχείας».

Με αφορμή το πρόγραμμα αυτό το διάστημα που οι συμμετέχοντες μαθητές και εκπαιδευτικοί θα βρίσκονται στην Κωνσταντινούπολη  θα επισκεφτούν τον Οικομενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, αποτελώντας τους καλύτερους «πρεσβευτές» του Αγρινίου και της ευρύτερης περιοχής.

Συγκεκριμένα την Κυριακή το πρωί 8 Μαΐου θα γίνει εκκλησιασμός στο Βαλουκλή στη Ζωοδόχου Πηγή και μετά τον εκκλησιασμό θα ακολουθήσει η συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Βασικό «κομμάτι» του ταξιδιού αποτελεί η επίσκεψη και παρουσίαση τη Δευτέρα 9 Μαΐου του Πολιτιστικού μας προγράμματος στο Ιστορικό αυτό σχολείο της Πόλης. Οι μαθητές του Γυμνασίου της Γαβαλούς πέρα από την παρουσίαση θα έχουν την ευκαιρία να γνωρισθούν με τους μαθητές του Ζωγράφειου σχολείου, να ξεναγηθούν στους χώρους του ιστορικού σχολείου και να έρθουν σε επαφή με τους εκεί εκπαιδευτικούς.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης επισκέψεις στην Αγιά Σοφιά, στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης, στον Ιππόδρομο, στην Αγία Ειρήνη, το Τοπ καπί, αλλά και σε άλλα ιστορικά σημεία της Κωνσταντινούπολης.

Κων/νος Χονδρός – Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 605 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.