Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  8:20 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 08 Απριλίου 2022 18:52

Ι.Π. Μεσολόγγιου - Εορτές Εξόδου 2022 – Εκδήλωση Αφιερωμένη στον Μάρκο Μπότσαρη (Σ/Κ 9-10/4/2022)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στα πλαίσια των Εορτών Εξόδου θα λάβει χώρα μια ιδιαίτερη και συγκινητική εκδήλωση αφιερωμένη στον ηρώα και αγωνιστή Μάρκο Μπότσαρη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9  Απριλίου 2022 στις 7.00 μ.μ.  στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (Μέγαρο Παλαιάς Βουλής) στην Αθήνα.  

Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση κειμηλίων του Ήρωα οπλαρχηγού Μάρκου Μπότσαρη από την κα Ανδρέα χήρα, τρισεγγόνο του οπλαρχηγού. Ομιλία θα παραθέσει ο Φιλόλογος,  Παναγιώτης Μανιώτης. Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν: O Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Ο Σύλλογος Μεσολογγιτών Αττικής  «Ο Άγιος  Συμεών», Η Διεθνής Ακαδημίας της Ελευθερίας, Η Διεθνής Αδελφότητα Απογόνων Ελεύθερων Πολιορκημένων, Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου.

Επίσης την Κυριακή 10 Απριλίου 2022 στις 11.00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση  για τους πεσόντες κατά τις Πολιορκίες  και την Έξοδο  των Ελεύθερων Πολιορκημένων, στον Ιερό Ναό της Αγίας Ειρήνης  (οδός Αιόλου), θα ακολουθήσει η εκφώνηση του πανηγυρικού από τον Ιατρό,  Στάθη Τσεκούρα και εν συνεχεία  με  Πομπή προς το Μνημείο του «Αγνώστου Στρατιώτη»  με την συνοδεία φιλαρμονικής και τμήματος «Αη-Συμιωτών»  θα  γίνει κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο -ενός λεπτού σιγή και  ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

eortes eksodoy 2022 sab 09 4 2022

eortes eksodoy 2022 kyr 10 4 2022

 

Διαβάστηκε 528 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.