Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  12:27 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 08 Απριλίου 2022 13:56

1ος Μαθητικός Διαγωνισμός “Μαθηματικής Λογικής και Υπολογιστικής Σκέψης Alan Turing

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

1ος Μαθητικός Διαγωνισμός “Μαθηματικής Λογικής και Υπολογιστικής Σκέψης Alan Turing για μαθητές γυμνασίων της Δυτικής Ελλάδας

Το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Δυτικής Ελλάδας (με συντονιστές – υπεύθυνους του διαγωνισμού τον Οργανωτικό Συντονιστή του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Δυτικής Ελλάδας κ. Σπύρο Παπαδάκη (ΣΕΕ ΠΕ86) και την κ. Αθανασία Μπαλωμένου (ΣΕΕ ΠΕ03) με την υποστήριξη των παραρτημάτων της ΕΜΕ Αχαΐας και Ηλείας, του παραρτήματος της ΠΕΚΑΠ Αχαΐας και μελών ΔΕΠ των Πανεπιστημίων Πατρών, Αιγαίου και ΕΑΠ διοργανώνει τον 1ο Μαθητικό Διαγωνισμό Μαθηματικής Λογικής & Υπολογιστικής Σκέψης Alan Turing (εγκεκριμένος από το ΥΠΑΙΘ: αρ.πρωτ. Φ15/165197/Δ2/17-12-2021).

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η εμπλοκή των μαθητών/τριών σε δραστηριότητες επίλυσης λογικών γρίφων, μαθηματικών και υπολογιστικών προβλημάτων χωρίς να προϋποθέτει γνώση συγκεκριμένων θεμάτων ή να απαιτεί προετοιμασία. Η επίλυση λογικών και υπολογιστικών γρίφων θεωρείται διεθνώς μία ουσιαστική και συναρπαστική διαδικασία μάθησης, στοχεύοντας στην ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών για τα μαθηματικά και την καλλιέργεια δεξιοτήτων επίλυσης προβλημάτων, κριτικής και αναλυτικής σκέψης.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές/τριες που φοιτούν σε δημόσια και ιδιωτικά Γυμνάσια όλων των τύπων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και θα περιλαμβάνει τρεις φάσεις: η Α’ Φάση (προκριματική) θα διεξαχθεί (on-line) ανά Σχολείο σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας στις 8 Απριλίου 2022, 11.00-13.30, ενώ η Β’ (ημιτελική) και η Γ’ Φάση (τελική) θα διεξαχθούν δια ζώσης στο Μικτό Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Πατρών (Γυμνάσιο – Λύκειο) στις 15 Απριλίου 2022, ώρα 12.00-16.00. Οι μαθητές συμμετέχουν στον διαγωνισμό οργανωμένοι σε τριμελείς ομάδες. Δώδεκα (12) ομάδες θα προκριθούν από την Α’ στην Β’ Φάση και οι έξι (6 ) ομάδες με την καλύτερη βαθμολογία που θα προκριθούν από την Β’ Φάση θα συμμετέχουν στην Γ’ Φάση στον Τελικό.

Οι τρεις (3) καλύτερες ομάδες του Τελικού θα βραβευτούν, ενώ θα δοθεί έπαινος συμμετοχής σε όλες τις ομάδες που θα προκριθούν στην Β΄ Φάση. Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό μπορείτε να βρείτε στο ιστολόγιο του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Δυτικής Ελλάδας

https://blogs.sch.gr/pekesde/archives/2866

και στο ιστολόγιο του διαγωνισμού

https://blogs.sch.gr/pekesde-turing/

thebest.gr

Διαβάστηκε 507 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.